تحقیقات جدید نشان میدهد نوجوانان 16 تا 20 ساله مبتلا به اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD ) تمایل بیشتری به مصرف تنقلات و خوراکیهای ناسالم دارند.
به گزارش خط سلامت این مطالعه که در مجله اختلالات توجه منتشر شده است، نشان داد که این افراد مصرف بیشتری از تنقلات خشک، چیپس، آجیل، نوشابه، آبمیوه و نوشیدنیهای انرژیزا دارند.
بیش فعالی و میل زیاد به تنقلات ناسالم
اختلال بیش فعالی کمبود توجه یک وضعیت عصبی-رشدی است که با مشکلاتی چون بیتوجهی، بیشفعالی و تکانشگری شناخته میشود و میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد روزانه افراد داشته باشد. این مطالعه که توسط لورا دالنوکی و همکارانش در هلند انجام شده است، همچنین به بررسی ارتباط بین این اختلال و الگوهای غذایی در میان نوجوانان پرداخته است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد نوجوانان مبتلا به بیش فعالی بیشتر از همسالان خود بدون بیش فعالی از گروه تنقلات مصرف میکنند و افرادی که نمرات بالاتری در تکانشگری کسب کردهاند، بیشتر به مصرف شیرینیها و نوشیدنیهای انرژیزا تمایل دارند.
این تحقیق بهویژه نشان داد که تکانشگری، بهجای خود بیش فعالی ، بیشترین تأثیر را بر رفتار غذایی نوجوانان مبتلا به این اختلال دارد. محققان بر این باورند که هدف قرار دادن رفتارهای تکانشی نوجوانان میتواند تأثیر قابل توجهی بر انتخابهای غذایی آنها بگذارد و بهطور بالقوه مزایای سلامتی زیادی برای آنها به همراه داشته باشد.
با این حال، محققان تأکید کردند که طراحی مطالعه بهگونهای است که نمیتوان نتیجهگیریهای قطعی در مورد علت و معلول ارائه داد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است