ماکیاولیسم ، که با رفتارهای فریبکارانه و استراتژیک برای دستیابی به منافع شخصی شناخته میشود، به عنوان قویترین پیشبینیکننده فعالیتهای مجرمانه تکراری شناخته شده است.
به گزارش خط سلامت این یافتهها میتوانند به محققان و روانشناسان در توسعه بهتر روشهای پیشگیری و توانبخشی مجرمان کمک کنند.
کدام ویژگی شخصیتی احتمال ارتکاب به جرم را افزایش می دهد؟
ویژگیهای تاریک شخصیتی از جمله ماکیاولیسم، روانپریشی، خودشیفتگی و سادیسم، به دلیل ارتباط مستقیم با رفتارهای ضد اجتماعی و جنایتکارانه، مورد توجه روانشناسان قرار گرفتهاند. مطالعهای که در بین زندانیان صربستان انجام شده، نشان میدهد افراد دارای سطح بالای ماکیاولیسم بهویژه درگیر جرایم مکرر میشوند. این یافتهها میتواند در بهبود ارزیابی ریسک و کاهش خطر بازگشت به جرم نقش موثری داشته باشد.
تحقیقات جدید نشان میدهد که چگونه ویژگیهای شخصیتی خاص ممکن است بر جنایت تأثیر بگذارد. در مطالعهای که در Current Psychology منتشر شد، ماکیاولیسم – صفتی که با رفتارهای فریبکارانه و فریبنده مشخص میشود – به عنوان قویترین پیشبینیکننده فعالیتهای مجرمانه مکرر ظاهر شد. این خصیصه در کنار سایر ویژگیهای شخصیتی سه گانه تاریک مانند روانپریشی، خودشیفتگی و سادیسم، میتواند به توضیح اینکه چرا برخی افراد بیشتر احتمال دارد که دوباره جرم را تکرار می کنند کمک کند.
ویژگیهای سه گانه تاریک
تتراد تاریک گروهی از چهار ویژگی شخصیتی است - ماکیاولیسم، روانپریشی، خودشیفتگی و سادیسم - که به دلیل ارتباط آنها با رفتارهای بدخواهانه و ضد اجتماعی شناخته شده است. افرادی که دارای این ویژگیها هستند تمایل دارند دیگران را دستکاری، فریب دادن یا آسیب رساندن، سردی عاطفی نشان دهند، یا احساس بزرگی از خود دارند.
ماکیاولیسم شامل دستکاری و تفکر استراتژیک برای نفع شخصی است، در حالی که سایکوپاتی با فقدان همدلی و رفتار تکانشی مشخص میشود. خودشیفتگی بر احترام بیش از حد به خود و استحقاق تمرکز دارد و سادیسم شامل لذت بردن از رنج دیگران است. این ویژگیها بهخاطر ارتباط آنها با رفتارهای متضاد به طور گسترده در روانشناسی مورد مطالعه قرار گرفتهاند، اما محققان میخواستند ببینند که چگونه آنها به صورت فردی با فعالیتهای مجرمانه ارتباط دارند.
مطالعه و نتایج
مطالعه جدید بهطور خاص نمونهای از افراد زندانی را مورد بررسی قرار داد تا این ویژگیهای تاریک را در افرادی که سابقه فعالیت مجرمانه داشتند، بهتر به تصویر بکشد و بهطور بالقوه ارزیابی خطر و استراتژیهای توانبخشی را افزایش دهد.
این مطالعه شامل 471 زندانی در صربستان بود که عمدتاً مردان با میانگین سنی حدود 40 سال بودند. نتایج نشان داد که ماکیاولیسم مهمترین پیشبینیکننده رفتار مجرمانه در میان صفات تاریک است. افرادی که دارای سطوح بالای ماکیاولیسم بودند، بیشتر احتمال داشت درگیر تخلفات مکرر شوند، و این ویژگی نقش برجستهای برای مردان داشت.
ماکیاولیسم همچنین با احتمال بیشتری از رفتار مجرمانه اولیه مرتبط بود که به نوبه خود با ادامه فعالیت مجرمانه تا بزرگسالی همراه بود. ارتباط این ویژگی با دستکاری و رفتار فریبکارانه ممکن است توضیح دهد که چرا در طول زمان بهعنوان یک پیشبینیکننده جرم برجسته میشود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است