استفاده از ChatGPT برای مسائل شخصی مانند مشکلات روانشناختی ممکن است خطر فاش شدن اطلاعات خصوصی را به همراه داشته باشد.
به گزارش خط سلامت، وارد کردن عمیقترین و تاریکترین افکارتان به فناوریهای غیرقانونی میتواند خطرات عمدهای را به همراه داشته باشد. تعداد زیادی از مردم به ChatGPT روی آوردهاند تا برای پیش بردن روابط دوستانه و عاشقانه یا گرفتن راهنمایی درباره چگونگی داشتن زندگی بهتر کمک بخواهند.
«کارل مارسی»(Carl Marci) مدیر ارشد بالینی و نویسنده کتاب «تنظیم مجدد: محافظت از مغز در عصر دیجیتال» گفت: ظهور درمانگران هوش مصنوعی برای حمایت از سلامت روان فقط یک روند فناوری نیست، بلکه یک زنگ خطر برای کار ماست. ما با عدم تطابق عرضه و تقاضا در مراقبتهای سلامت روان روبهرو هستیم که هوش مصنوعی میتواند برای رفع آنها ظاهر شود.
در آمریکا از هر سه نفر یک نفر در منطقهای زندگی میکند که با کمبود کارکنان سلامت روان روبهرو است. در عین حال، ۹۰ درصد مردم معتقدند امروزه در آمریکا بحران سلامت روان وجود دارد. براساس این که درمان چقدر پرهزینه و غیر قابل دسترس است، جذابیت استفاده از ChatGPT بیشتر میشود زیرا این چتبات میتواند پاسخهای رایگان و سریع را ارائه دهد.
همچنین، این واقعیت که ChatGPT انسان نیست، برای برخی از افراد جذاب است و به آنها امکان میدهد تا عمیقترین و تاریکترین افکار خود را بدون ترس از قضاوت بیان کنند. با وجود این، انتقال عمیقترین و تاریکترین افکار به فناوریها که با نگرانیهایی پیرامون حفظ حریم خصوصی و نظارت همراه هستند، خالی از خطر نیست. دلیلی وجود دارد که درمانگران انسان به الزامات محرمانه نگه داشتن اطلاعات یا مسئولیتپذیری محدود میشوند.
ChatGPT برای درمانگر بودن ساخته نشده است. حتی خود ChatGPT به کاربران هشدار می دهد گاهی ممکن است اطلاعات نادرستی را ارائه دهد یا دستورالعملهای مضر و محتوای مغرضانه تولید کند.
مارسی گفت: رویکرد مدلهای زبانی بزرگ هنوز آزمایش نشده است. این مدلها ممکن است توهمهایی را ایجاد کنند که میتواند برای افراد آسیبپذیر، منحرفکننده باشد یا حتی در صورت درخواست اشتباه به توصیههای خطرناک درباره خودکشی منجر شود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است