طبق یافته یک پژوهش که اخیرا انجام شده است دیر خوابیدن به طور قابل توجهی با مصرف بیشتر کربوهیدرات ها مرتبط است.
به گزارش خط سلامت همچنین به تاخیر انداختن خواب با رفتار کم تحرکی در نوجوانان مرتبط است.
دیر خوابیدن چگونه ابعاد مختلف زندگی نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد؟
خولیو فرناندز مندوزا، محقق اصلی مطالعه و استادیار روانشناسی بالینی در دانشکده پزشکی ایالتی پنسیلوانیا، میگوید: تاخیر در برنامه خواب در دوران بلوغ و نوجوانی طبیعی است. با این حال، برخی از نوجوانان برنامه خواب خود را تا حدی به تاخیر میاندازند که با چرخه شبانهروزی، برنامههای اجتماعی و تعهدات آنها ناسازگار میشود.
او ادامه میدهد: یافتههای ما نشان میدهد این عدم تطابق ممکن است با رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت بدنی کافی مرتبط باشد، که به نوبه خود به اپیدمی چاقی و سلامت قلب ضعیف متابولیک دامن میزند.
این مطالعه شامل 377 نوجوان بود که حداقل سه شب اکتیوگرافی در خانه و یک شب پلی سومنوگرافی در آزمایشگاه داشتند. این آزمایشها به محققان کمک کرد تا نقطه میانی خواب و منظم بودن خواب آنها را محاسبه کنند. فعالیت بدنی نیز با اکتی گرافی و دریافت کربوهیدرات با استفاده از نظرسنجی ارزیابی شد.
این مطالعه نشان میدهد ناهماهنگی شبانهروزی که یکی از معیارهای مهم آن دیر خوابیدن است، نه تنها بر کیفیت خواب، بلکه بر رژیم غذایی و فعالیت بدنی نوجوانان نیز تأثیر میگذارد. این یافتهها میتواند برای توسعه مداخلاتی که به بهبود سلامت نوجوانان کمک میکنند، مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از مداخلات بالقوه عبارتند از:
برنامههای آموزشی که به نوجوانان در مورد اهمیت خواب، رژیم غذایی و فعالیت بدنی برای سلامتی آموزش میدهد.
برنامههای درمانی که به نوجوانانی که با ناهماهنگی شبانهروزی، رژیم غذایی ناسالم یا عدم فعالیت بدنی دست و پنجه نرم میکنند، کمک میکند.
با افزایش آگاهی از پیامدهای ناهماهنگی شبانهروزی، میتوان گامهایی برای کمک به نوجوانان در داشتن خواب بهتر و زندگی سالمتر برداشت.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است