چرا افراد دچار شخصیت هیستریونیک می شوند؟ + علائم اولیه

خط سلامت: افراد مبتلا به اختلال هیستریونیک(شخصیت نمایشی) دارای علایمی نظیر: نیاز برای توجه بیش از حد و رفتارهای نمایشی هستند.

چرا افراد دچار شخصیت هیستریونیک می شوند؟ +  علائم اولیه

دلایل متعددی فرد را در معرض ابتلا به اختلال شخصیت نمایشی قرار می دهد، به بیان دیگر می توان گفت یک علت مشخص برای این اختلال وجود ندارد.

به گزارش خط سلامت محیط زندگی و تجربیات افراد نیز می‌تواند نقش مهمی در تشدید اختلال  هیستریونیک داشته باشد. مثلاً روابط خانوادگی نامطلوب، تجربه‌های استرس‌زا، نقدهای مداوم و ناراحت کننده، می‌تواند به شکل‌گیری الگوهای رفتاری ناپایدار کمک کند که به اختلالات شخصیتی منجر می‌شود.

چرا برخی افراد دچار شخصیت هیستریونیک می شوند؟

افراد ممکن است به اختلال شخصیت هیستریونیک مبتلا شوند به دلایل گوناگونی که می‌توان به آنها اشاره کرد:

عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی

برخی اختلالات شخصیتی ممکن است به عنوان نتیجه‌ای از عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی ایجاد شوند. افرادی که از برخی اختلالات شخصیتی در خانواده خود روند، احتمالاً در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این اختلال قرار دارند.

سبک‌های مدیریت شخصیتی

برخی افراد ممکن است به دلیل استفاده از سبک‌های ناکارآمد در مدیریت هیجانات و رفتارهای خود، به اختلالات شخصیتی دچار شوند. مثلاً استفاده از روش‌های ناکارآمد برای جلب توجه یا تأثیرپذیری افراد دیگر می‌تواند به تقویت الگوهای رفتاری ناپایدار کمک کند.

مشکلات ذهنی و روانی

برخی اختلالات شخصیتی همراه با مشکلات ذهنی و روانی همچون افسردگی یا اضطراب همراه می‌شوند، که ممکن است به شکل‌گیری یا تشدید اختلال شخصیت هیستریونیک کمک کنند.

در کل، این عوامل به طور ترکیبی می‌توانند منجر به توسعه و شدت اختلال شخصیت هیستریونیک در افراد شوند. این اختلال معمولاً با الگوهای رفتاری نامناسب مانند نیاز بیش از حد به توجه و تأثیرپذیری، رفتارهای نمایشی و احساس نیاز به تأیید و تأثیرپذیری متقابل از سوی دیگران مشخص می‌شود.

شیوع جنسیتی اختلال هیستریونیک

به نظر می‌رسد که زنان در مقایسه با مردان، بیشتر به اختلال شخصیت هیستریونیک مبتلا هستند. این الگوی جنسیتی در بسیاری از اختلالات شخصیتی مشاهده می‌شود که نشان می‌دهد زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این نوع اختلالات قرار دارند.

این مسئله ممکن است به دلیل تفاوت‌های فرهنگی، اجتماعی، و بیولوژیکی باشد. به عنوان مثال، زنان ممکن است در معرض فشارهای اجتماعی و فرهنگی بیشتری قرار بگیرند که منجر به الگوهای رفتاری هیستریونیک شوند. همچنین، تفاوت‌های بیولوژیکی نیز ممکن است نقش داشته باشد؛ اما دقیقاً چرایی این تفاوت‌ها باید با تحقیقات بیشتر بررسی شود.

علایم هیستریونیک از چند سالگی شروع می شود؟ 

اختلال شخصیت هیستریونیک معمولاً در دوران دوره نوجوانی یا دوران بزرگسالی آغاز می‌شود. اما به طور کلی، تشخیص دقیق و ارائه درمان این اختلال به وجود آن علائم بستگی دارد که به طور معمول از دوران نوجوانی یا بعد از آن آغاز می‌شود.

علائم اولیه اختلال شخصیت هیستریونیک

علائم اولیه اختلال شخصیت هیستریونیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

نیاز به تأیید و توجه: فرد ممکن است به طرقی برای جلب توجه دیگران تلاش کند، مانند بیان خود را به شکلی بزرگ و پرشور، یا به وجود آوردن وقایع و حوادث برای جلب توجه.

رفتار نمایشی و آشکار: فرد ممکن است به شیوه‌هایی که به نظر دیگران جالب و توجه‌برانگیز می‌آید، رفتار کند. این ممکن است شامل لباس‌های نمایشی، صحبت کردن به طور زیاد، یا برگزاری وقایعی باشد که به همین هدف خدمت می‌کند.

حساسیت به نقد و رفتارهای ناراحت کننده: فرد ممکن است به طرقی که به نظر دیگران بیش از حد حساس است و به نقد یا رفتارهای ناراحت کننده واکنش نشان دهد.

میل به دوستی و تأثیرگذاری: فرد ممکن است به شیوه‌هایی که به نظر دیگران دوستانه و دوست داشتنی می‌آید، رفتار کند. این شامل می‌شود تلاش برای ایجاد روابط نزدیک و انعطاف پذیری بیش از حد در روابط است.

ناپایداری در احساسات و خواسته‌ها: فرد ممکن است دچار ناپایداری در احساسات خود شود و برخی از خواسته‌ها و نیازهای شخصی را به شیوه‌های ناهنجار بیان کند.

این علائم ممکن است در طول زمان متغیر باشند و به شدت آنها بستگی دارد. اگر فکر می‌کنید که شما یا کسی که می‌شناسید ممکن است این اختلال را داشته باشد، بهتر است با یک متخصص روانشناسی مشاوره و تشخیص حرفه‌ای بگیرید، زیرا درمان موثر نیاز به تشخیص دقیق دارد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان