چه زمانی مطالعه کنیم؟ / 6 مرحله مدیریت زمان مؤثر

خط سلامت: هیچ‌کدام از چهره‌های ورزشی، موسیقی، علمی، هنری و... بدون صرف وقت و زمان مؤثر به موفقیت دست نیافته اند. در حالی که گروهی از دانش‌آموزان بدون صرف زمان کافی مطالعه، آرزو دارند که جادویی اتفاق بیفتد و آنها نمرات بالایی را به‌دست آورند.

چه زمانی مطالعه کنیم؟ / 6 مرحله مدیریت زمان مؤثر

مدیریت زمان را باید کلید موفقیت نام‌گذاری کرد. اگرچه همه دانش‌آموزان در برهه‌ای از دوران تحصیلی‌شان این مدیریت را فرا خواهند گرفت.

به گزارش خط سلامت ولی آنهایی که زودتر به این مهارت مسلط می‌شوند، لحظات دلپذیرتری را تجربه خواهند کرد و شب‌های امتحان نه به‌عنوان زمان کابوس که به‌عنوان زمان قابل لذت تبدیل خواهد شد و به دانش آموز کمک خواهد کرد که با استرس و به‌هم ریختگی کمتر و بدون نا‌امیدی سال تحصیلی را پشت سر بگذارد.

شش استراتژی بهبود وضعیت تحصیلی‌ 

سازماندهی زمان

سازمان دهی زمانی که در دسترس دارید زندگی را بهبود می‌بخشد. افراد موفق به مهارت در دست گرفتن کنترل زمان نائل بوده‌اند و هیچ‌گاه زمان کنترل آنها را در دست نداشته است.

داشتن تصویری روشن از تعداد روزهای سال، ماه و هفته‌ها باعث می‌شود که فرد با زمان بندی روشن و صحیح بتواند به ارزیابی موقعیت خود در نقطه‌ای که باید در آن قرار گیرد، بپردازد.

بهتر است سازماندهی زمان را یک هفته‌ای تعریف کنید. زمان صرف شده برای غذا خوردن،مطالعه، صحبت باتلفن،خرید و تفریح، تماشای تلویزیون، خواب و کار با اینترنت را در یک هفته تعیین کنید. اگر بیش از زمان تعیین شده زمان صرف می‌کنید، دچار اتلاف وقت شده و در حال از دست دادن زمان هستید.

با آگاه شدن از این مسأله به سرعت می‌توانید راهزنان و سارقان وقت و زمان موفقیت را شناسایی کنید و با یک تغییر کوچک سکان کشتی موفقیت را در دست بگیرید.

ارزیابی زمان

 خیلی از دانش‌آموزان از تحصیل تمام وقت فراری هستند و دوست ندارند که تمام ساعاتی را که در اختیار دارند به مطالعه سپری کنند.

این اعتراض قابل قبول و پذیرفتنی است به شرط آن‌که یک دانش آموز همانطور که به خودش حق می‌دهد در طول هفته به میزان ثابتی و به صورت دقیق برنامه تفریحات خود را اجرا کند، به برنامه درسی خود نیز پایبند باشد.

اولویت بندی

اولویت بندی زمان اهمیت خاصی دارد. برای مثال یک ورزشکار را در نظر بگیرید که برای موفقیت در رشته شنا المپیک برنامه‌ریزی کرده است. هدف اصلی این فرد و زمان بندی او در مرحله اول اولویت دادن به تمرینات ورزشی مربوط است.

این فرد بهترین و طلایی‌ترین زمان یک روز را به تمرین می‌پردازد. مطالعه یک دانش آموز را هم باید از همین زاویه مورد توجه قرار داد.

یک دانش‌آموز که برای آینده یا یک سال تحصیلی‌اش اولویت‌بندی می‌کند باید برای خواندن، نوشتن، تحقیق، انجام تکالیف، آزمون و... برنامه‌ریزی داشته باشد. این فرد در ابتدا با تکمیل زمان مطالعه که اختصاص به موارد ذکر شده دارد و سپس با توجه به اجرای آن در هفته و ماه به پایان درخشان یک سال تحصیلی نائل خواهد شد.

برنامه معین

پس از تعیین اولویت‌بندی، اجرا در راه‌اندازی آن اهمیت دارد. در صورتی که یک دانش‌آموز در زمان اجرای آن اولویت‌ها دچار مشکل شد، بهتر است به این مهم توجه داشته باشد که برای جلوگیری از به‌هم خوردن برنامه تعیین شده باید وقت و زمان اضافی برای مطالعه را به اجرا درآورد.

یک برنامه خوب و مؤثر صرفاً آن نیست که دانش‌آموز هدف درسی را دنبال کند بلکه آن است که او زمانی را برای فعالیت‌های غیر مطالعه‌ای در نظر بگیرد. شرکت در کلاس‌های ورزشی، تفریح و فعالیت‌های اجتماعی به دانش‌آموزان انرژی می‌دهد تا فعالیت‌های درسی‌شان را با رغبت بیشتری دنبال کنند.

تقویم

 علاوه بر برنامه‌ریزی هفتگی، توجه به تقویم و برنامه‌ریزی طولانی مدت در رسیدن به اهداف تحصیلی قابل توجه است.

تقویم‌های دیواری و نقطه گذاری روزهای امتحان همواره در برابر دیدگان دانش‌آموزان به‌عنوان علائم هشدار دهنده او را از وضعیت آینده و روزهایی که به‌سرعت سپری می‌شوند، آگاه‌می‌کنند.

برنامه‌ریزی‌های منطقی

لزومی ندارد که تمام کارهایی که یک دانش‌آموز باید انجام دهد، دقیقاً مانند دیگر دانش‌آموزان باشد بلکه برنامه درسی که به‌صورت منطقی طراحی می‌شوند از فردی به فرد دیگر قابل تغییر است.

برای مثال دانش‌اموزی که پس از صرف ناهار خواب آلود می‌شود، نباید ناچار به مطالعه در این زمان شود بلکه او می‌تواند به جای آن‌که مطالعه‌ای غیرمؤثر داشته باشد، این زمان را به پیاده روی بپردازد و پس از مدتی که انرژی لازم را کسب کرد، مطالعه‌اش را از سر بگیرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان