افراد باهوش در مشکلات مالی قرار می گیرند. ضریب هوشی بالا با هوش مالی رابطه مستقیم ندارد.
به گزارش خط سلامت برخی افراد با هوش در زندگی به مشکلات مالی برخورد می کنند.
افراد باهوش و پارادوکس علم و ثروت
افراد باهوش برخلاف تصور عموم بنا به دلایلی دچار بی ثباتی مالی می شوند. این یک باور رایج است که هوش بالا معادل موفقیت مالی است. با این حال همیشه اینطور نیست. بسیاری از افراد باهوش با بی ثباتی مالی دست و پنجه نرم می کنند. مشکلات مالی رایجی وجود دارد که حتی شایسته ترین افراد نیز با آن مواجه هستند. ضریب هوشی بالا همیشه با هوش مالی بالا (FI) برابر نیست.
ارتباط هوش(IQ ) با هوش مالی( FI)
رابطه بین ضریب هوشی بالا (ضریب هوش) و هوش مالی بالا (FI) آنطور که ممکن است تصور شود مستقیم نیست. در اینجا چند دلیل کلیدی وجود دارد:
مجموعه مهارت های مختلف : IQ توانایی هایی مانند تفکر تحلیلی، منطق و حل مسئله را اندازه گیری می کند که با مهارت های مورد نیاز برای هوش مالی متفاوت است. FI شامل درک و مدیریت امور مالی شخصی ، سرمایه گذاری، بودجه بندی و ارزیابی ریسک است که معمولاً در ارزیابی استاندارد IQ پوشش داده نمی شوند.
عامل هوش هیجانی : تصمیمات مالی اغلب شامل هوش هیجانی است که شامل خودکنترلی، صبر و برخورد با عدم اطمینان است. فردی با ضریب هوشی بالا ممکن است لزوماً هوش هیجانی بالایی نداشته باشد، که منجر به تصمیمات مالی تکانشی یا ضعیف می شود.
پیشینه تحصیلی : افراد با ضریب هوشی بالا اغلب در زمینه های دانشگاهی برتر هستند اما ممکن است تحصیلات رسمی در زمینه مالی یا اقتصاد ندیده باشند. بدون این دانش، آن ها درک درستی برای تصمیم گیری های مالی درست ندارند.
اعتماد به نفس بیش از حد : افراد با بهره هوشی بالا گاهی اوقات در درک و مدیریت موقعیت های مالی پیچیده بیش از حد اعتماد به نفس دارند. این مسئله منجر به رفتارهای مالی پرخطر، مانند سرمایه گذاری سوداگرانه یا نادیده گرفتن برنامه ریزی مالی ضروری می شود.
درک ریسک : افراد با ضریب هوشی بالا درک متفاوتی از ریسک نسبت به افراد دارای هوش مالی بالا دارند. آنها بیش از حد محتاط می باشند، فرصتهای اقتصادی سودمند را از دست می دهند و به اندازه کافی نقاط منفی احتمالی را در نظر نمی گیرند.
تمرکز و علاقه : شخصی با ضریب هوشی بالا ممکن است علاقه ای به مسائل مالی نداشته باشد. علایق آنها شاید در زمینههای کاملاً متفاوتی باشد که منجر به عدم تمرکز بر توسعه هوش مالی میشود.
در حالی که ضریب هوشی بالا پایه ای قوی برای یادگیری و حل مسئله فراهم می کند، اما به طور خودکار مهارت ها و طرز فکر مورد نیاز برای مدیریت مالی موثر را ارائه نمی دهد. هوش مالی مجموعه ای متمایز از مهارت هاست که بدون توجه به توانایی های فکری ذاتی فرد باید آموخته و تمرین شود.
شش عادت بد مالی در افراد باهوش
هوش بالا، تصمیمات مالی ضعیف : تحقیقات نشان می دهد هوش بالا همیشه با زیرکی مالی مرتبط نیست. افراد باهوش بر حوزه تخصص خود تمرکز می کنند و از آموزش مالی غافل می شوند. این مسئله منجر به تصمیمات مالی ضعیف می شود.
اعتماد بیش از حد به سرمایه گذاری : افراد باهوش اغلب طعمه اعتماد بیش از حد به توانایی های سرمایه گذاری خود می شوند. این امر منجر به سرمایهگذاریهای پرخطر یا معاملات مکرر بدون استراتژی واقعی می شود، با این تصور که میتوانند از بازار پیشی بگیرند.
دست کم گرفتن راه حل های ساده : افراد آگاه استراتژی های مالی ساده ای مانند بودجه بندی یا پس انداز منظم را نادیده می گیرند و به دنبال راه حل های پیچیده تری می باشند که همیشه ضروری نیستند.
تصمیمات احساسی نسبت به تحلیل منطقی : با وجود هوش، سوگیری های عاطفی منجر به تصمیمات مالی ضعیف می شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.