فرزندپروری نیاز به آموزش به والدین دارد که آنها بتوانند بهترین شیوه برای تربیت فرزند خود را اتخاذ کنند.
به گزارش خط سلامت نکاتی برای فرزندپروری وجود دارد که فرزندان را کارآمد تر می کند. فرزندپروری باید به گونه ای باشد که فرزندان خودکارآمدی و شیوه های حل مسئله را مستقلانه یاد گرفته باشند.
فرزندپروری و خودکارآمدی
فرزندپروری درست والدین فرزندان را به سمت رشد بهتر در همه ابعاد سوق می دهد. برخی مهارت های نادیده گرفته شده والدین که نیاز است به فرزندان خود یاد دهند تا به بهترین عملکرد در انجام کارها برسند شامل خودکارآمدی درونی است.
خودکارآمدی درونی اعتقاد فرد به ظرفیت خود برای انجام آنچه برای رسیدن به اهدافش لازم است است می باشد.
فرزندانی که که حس خودکارآمدی درونی قوی دارند، خودشان را به چالش میکشند و تلاش میکنند. آن ها به جای سرزنش شرایط بیرونی یا عدم توانایی تغییر ناپذیر برای شکست های خود، بر روی عواملی تمرکز می کنند که در کنترل آن ها است.
منابع خودکارآمدی درونی در کودکان
تحقیقات نشان میدهد کودکان خودکارآمدی درونی خود را از چهار منبع به دست میآورند:
تجربه درست کردن کارها
برای اینکه این اتفاق بیفتد، فرزندان باید در سطح مناسب به چالش کشیده شوند. سوق دادن آن ها به سمت تجربیات آموزشی که برای آن آمادگی ندارند می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
الگو برداری صحیح از دیگران
این مهم است فرزندان دیگران را ببینند که حداقل در برخی از ویژگیها شبیه خودشان هستند و به اهداف مشابهی دست مییابند.
لزومی ندارد مدلسازی همسالان دقیق باشد، اما تماشای یک کودک بزرگتر از نژاد و جنسیت متفاوت که کاری را انجام میدهد ممکن است تأثیر مشابهی نداشته باشد.
یادآوری اینکه آن ها سابقه درست کردن کارها را دارند
مرور اتفاقات گذشته حس شایستگی را در افراد ایجاد می کند. مطالعات نشان میدهد افرادی که به خوشبینی تمایل دارند، ذهنیت رشد و خود را باور دارند و معمولاً تجربیات گذشته متفاوتی نسبت به همسالان بدبین خود ندارند. آن ها فقط موفقیت ها را واضح تر از شکست ها به یاد می آورند.
احساس آرامش در بدن
اگر کودکان در مواجهه با چالش ها احساس استرس، بی قراری یا مضطرب بودن کنند، انجام آن بدون توجه به آن برایشان دشوار است.
آموزش تمرینهای خودآرامبخشی مانند تنفس آگاهانه به فرزندان کمک زیادی میکند تا در هر چیزی که روی آن تمرکز میکنند، توانمند شوند.
راهکار های ایجاد اثر بخشی درونی در کودکان
کودکان را تشویق کنید تا در چیزی که در آن مهارت ندارند، تلاش کنند.
شفاف سازی
فقط اشتباهات را با یک خودکار قرمز علامت گذاری نکنید در عوض، سعی کنید مجدداً بیان کنید، دوباره بیان کنید، سؤال را تغییر دهید، مسیرها را روشن کنید و مهارتهای آموخته شده قبلی را مرور کنید.
ستایش فرزندان
وقتی تلاش، پشتکار، خلاقیت، استقلال و شایستگی واقعی آن ها را تشخیص دادید، به بچه ها بگویید.
اشاره به استراتژی
به بچه ها کمک کنید تا مرز بین عمل و دستاورد را ترسیم کنند. برای مثال، اگر فرزندتان مقالهای را که به طور خلاصه شرح دادهاند، به خوبی مینویسد، میتوانید بگویید: «متوجه شدم یک طرح کلی نوشتی. شرط می بندم این یکی از دلایلی است که شما اینقدر خوب عمل کردی.»
وقتی بچه ها بفهمند که شکست هایشان به دلیل محدودیت های دائمی نیست، فرصتی برای موفقیت های آینده وجود دارد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.