حسادت در رابطه احساس میشود نوعی احساس مالکیت است و در روانشناسی تحت عنوان حسادت جنسی تعریف میشود.
به گزارش خط سلامت حسادت جنسی، واکنشی نسبت به تهدیدِ از دست رفتن رابطهای ست که تمایل به حفظ آن دارید.
توجه داشته باشید این احساس با حسادتی که در شرایط دیگر تجربه میشود متفاوت است برای نمونه، حسادت جنسی زمانی دست میدهد که فکر میکنید همسر شما به فرد دیگری علاقه دارد، ولی حسادت وقتی رخ میدهد که دوست خود را سوار بر خودروی گران قیمت و جدیدی می بینید و از اینکه شما سوار بر آن نیستید احساس بدی میکنید. آنچه ما در این مطلب به آن می پردازیم، حسادت جنسی ست.
حسادت در رابطه
هنگامی که احساس حسادت در رابطه به میزان زیادی تجربه میشود، هم شما وهم شریکتان را به شدت آزار میدهد. دائما نگران و مضطرب هستید، احساس خطر میکنید و ترس از دست دادن دارید و از طرف دیگر شریک شما احساس میکند که دائما از جانب شما مورد قضاوت قرار میگیرد.
راهکارهای مقابله با حسادت جنسی
استفاده از تکنیک توقف افکار
عامل اصلی که باعث میشود شما احساساتی مثبت یا منفی را در مورد یک رویداد تجربه کنید، افکاری است که در سرتان درمورد آن رویداد ایجاد میشود برای مثال اگر همسرتان شب دیر به خانه بیاید و به این فکر کنید که ترافیک شدید امشب باعث دیر آمدن او شده واکنش تان بسیار متفاوت تر از وقتی خواهد بود که فکر کنید احتمالا او با شخص دیگری بیرون رفته است.
هنگامی که رویدادی شک برانگیز اتفاق میافتد احتمالا شما با هجومی از افکار منفی مواجه میشوید که به شدت شما را تحت تاثیر قرار میدهند.در این شرایط، سادهترین کاری که باید بکنید این است که به فکر دستور «ایست» دهید.
یعنی هر زمان که فکر شروع به منفی بافی کرد، بلند به خود بگویید:«بس است». توقف فکر این فرصت را میدهد بعد از آنکه زمان گذشت در شرایط آرامش علت را بررسی کنید.
درمان حسادت جنسی
در قدم اول برای آنکه بتوانید احساسات خود را مدیریت و کنترل کنید، نیازمندید که آنها را به موقع تشخیص دهید تا بتوانید کاری انجام دهید. برای این کار علائم بدنی بسیار کمک کننده اند.
توجه داشته باشید انسان هنگام تجربه هر احساسی دچار مجموعهای از علائم بدنی خاص میشود برای مثال در هنگام ترس در بدن احساس سرما میکنید و هنگام خشم احساس داغ شدن یا افزایش تپش قلب می شوید. به همین ترتیب احساس حسادت نیز علائم بدنی مخصوص به خود را دارد که در افراد مختلف تا حدودی متفاوت است.
به همین منظور خود را هنگام تجربه این احساس مورد ارزیابی قرار دهید علائمی مثل تند تر شدن سرعت تنفس، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون را تجربه می کنید. در حقیقت این علائم زنگ خطری هستند که نشان میدهند احساسات منفی در حال رخ دادن است و بهتر است قبل از این که به اوج برسند آنها را کنترل کنید.
تخلیه انرژی
احساس حسادت در واقع به تجربه خشم منجر میشود. همان طور که میدانید خشم هیجانی بسیار نیرومند است در این شرایط احساس میکنید انرژی زیادی دارید. رفتارهایی نظیر فریاد زدن یا درگیریهایی فیزیکی ناشی از انرژی زیادی است که افراد در زمان تجربه خشم پیدا میکنند.
هنگامی که تشخیص دادید در حال تجربه احساس حسادت و عصبانیت هستید به دنبال راهی برای تخلیه انرژی باشید تا از واکنشهای لحظه ای و ناخوشایند جلوگیری کنید. فعالیتهایی مانند دوش گرفتن یا ورزش کردن میتواند این انرژی منفی را از شما دور کند و موجب آرامش شود. پس از این کار، خیلی راحتتر میتوانید حسادت تان را کنترل کنید.
درمان حسادت در رابطه
واکنشهای شدید از جانب شما نه تنها اوضاع را بهتر نمیکند، بلکه به تدریج خودتان و شریک زندگیتان را خسته میکند. ایجاد سردی وفاصلهی عاطفی از پیامدهایی است که این واکنشها درپی دارند.این سردی و فاصلهی ایجاد شده حساسیت شما را بیش از پیش بر میانگیزد و به این ترتیب اوضاع بدتر می شود.در واقع در یک سیکل معیوب گرفتار میشوید.
تلاش کنید زمانی که آرام هستید، با همسر خود درباره حساسیتهای خود گفت و گو کنید. به جای حرف زدن با نیش وکنایه تلاش کنید صادقانه احساسات خود را با او در میان بگذارید و همراه با هم راه حلی برای از میان بردن آنها پیدا کنید.
اگر احساس حسادت، شما و همسرتان را بیش از حد درگیر خود کرده، کمک گرفتن از یک زوج درمانگر در این شرایط میتواند کمک زیادی بکند. در جلسات مشاوره میتوانید به مهارتهای بیشتری در زمینه مدیریت احساسات برسید و نحوه برقراری یک گفت وگوی بدون تنش و موثر را یاد بگیرید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.