اوفیدیوفوبیا یا ترس از مار قابل درمان است.ترس از مار بسیار رایج است. تنها 2 تا 3 درصد از کسانی که از مار میترسند مبتلا به اوفیدیوفوبیا هستند، جایی که ترس آنقدر شدید است که شروع به تداخل در زندگی یا احساس رفاه آنها میکند. اوفیدیوفوبیا به عنوان یک اختلال اضطرابی درمان می شود.
به گزارش خط سلامت درمان های متفاوتی بسته به شخصیت فرد و شدت فوبیا وجود دارد.
علائم اوفیدیوفوبیا
ترس، وحشت یا اضطراب شدید از مار که کنترل آن دشوار است.
ترس بیش از 6 ماه طول می کشد.
ترس شروع به تأثیر گذاری منفی روی زندگی می کند.
تعریق.
دشواری در تنفس.
سفتی در قفسه سینه.
حالت تهوع.
سرگیجه.
افزایش ضربان قلب.
افزایش فشار خون.
لرزش.
پارستزی، احساس سوزش در بازوها، دستها، پاها.
اسهال.
گرگرفتگی یا لرز.
احساس خشکی در دهان .
حملات پنیک.
علل اوفیدیوفوبیا
تجارب منفی در گذشته.
رفتار آموخته شده: اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده مانند یکی از والدین فوبیا مشابهی داشته باشد فرد به این فوبیا دچار می شود.
ژنتیک: برخی از افراد از نظر ژنتیکی به انواع فوبیا ها دچار می شوند.
تشخیص اوفیدیوفوبیا
پزشک در ابتدا از فرد یک سری سوال برای جمعآوری اطلاعات در مورد علائم و ترسها می پرسد. آنها تاریخچه پزشکی، روانپزشکی و اجتماعی را بررسی خواهند کرد.
درمان اوفیدیوفوبیا
برخی از افرادی که فوبیا دارند نیازی به درمان ندارند زیرا تنها کاری که باید انجام دهند این است که از هر چیزی که باعث فوبیا می شود اجتناب کنند.
درمان موفقیت آمیز اوفیدیوفوبیا بسته به میزان جدی بودن این بیماری، طول می کشد. اما با درمان، بیش از 90٪ از افراد می توانند با موفقیت از فوبیا بهبود یابند. روان درمانی در قالب مواجهه درمانی و CBT (درمان رفتاری شناختی) همراه با دارو در صورت نیاز، برای درمان این بیماری موثر است.
مواجهه درمانی: مواجهه درمانی با افزایش تدریجی مواجهه افراد با موضوع ترس در مراحل مختلف عمل می کند تا زمانی که بتوانند ترس را کنترل کنند. مواجهه درمانی با صحبت درمانگر در مورد مارها شروع می شود.
درمان شناختی رفتاری (CBT): روانشناس بالینی با افراد همکاری خواهد کرد تا با استفاده از درمان شناختی رفتاری (CBT) راه های جدیدی برای مشاهده مارها و رفتار در اطراف آنها بیاموزد.
دارو: گاهی اوقات، پزشک برای کمک به درمان شرایطی مانند اضطراب به عنوان بخشی از فوبیا، دارو را به صورت کوتاه مدت توصیه می کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.