فرمول علمی مقابله با بی اعتمادی+ راهکارها

خط سلامت: بی اعتمادی دلایل گوناگونی دارد که یکی از آنها آسیب های دوران کودکی است.

فرمول علمی مقابله با بی اعتمادی+ راهکارها

بی اعتمادی ها تمام مراحل زندگی به خصوص روابط عاطفی را دچار مشکل می کند. 

به گزارش خط سلامت در زیر راه کار هایی برای اطرافیان افراد بی اعتماد ارائه شده است که به وسیله آن رفتار مناسب با افراد بی اعتماد داشته باشند. زندگی مشترک با افراد بی اعتماد راحت نیست اما با انجام برخی راهکارها افراد بی اعتماد راحت تر اعتماد می کنند.

مهم ترین دلایل عدم اعتماد زن و شوهر

شک و تردید مانند هر احساس دیگری، یک احساس طبیعی است اما گاهی این حس از حالت عادی فراتر می رود. افرادی که نسبت به همه کس و همه چیز شک دارند و دچار بی اعتمادی هستند در زندگی زناشویی با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.

بی اعتمادی در ارتباط با همسر

بی اعتمادی در ارتباط با همسر بسیار مشکل ساز می شود به طوری که بسیاری از اختلاف های بین زوجین حاصل بی اعتمادی هستند. زندگی کردن با افراد شکاک و بی اعتماد و برقراری یک رابطه عاطفی با آنها سخت است.

افراد به خاطر اینکه حس بی اعتمادی همسرشان را تحریک نکنند، به فردی محتاط و بدون حس شوخ طبیعی تبدیل می شوند. هرگونه تلاش برای ایجاد رابطه صمیمانه با افراد بی اعتماد، از سوی آنها به عنوان حمله تلقی شده و در نتیجه بیشتر فاصله گرفته یا با خشم و پرخاشگری دیگران را از خودش دور می کند. هر چه افراد وقت و انرژی خود را صرف رابطه با یک فرد بی اعتماد کنند، پس از مدتی خواهند دید مورد اعتماد او واقع نشده و هنوز در اول راه مانده اند. اغلب فرد بی اعتماد و شکاک در صورت احساس توهین و انتقاد دست به واکنش های هیجانی یا حتی فیزیکی می زند.

اغلب کسانی که در گذشته، عذاب بد رفتاری و بی اعتمادی را چشیده اند، مجموعه پیچیده ای از احساساتی مثل درد، ترس، غضب و سوگ را تجربه کرده اند. در نتیجه روابط فعلی شان درد آفرین و تحت تاثیر گذشته است.

از آنجا که افراد بی اعتماد در دوران کودکی مورد بد رفتاری قرار گرفته اند و به اطرافیان بی اعتماد بوده اند، در دوران بزرگسالی از نزدیک شدن به دیگران و ایجاد رابطه صمیمانه با آنها هراس دارند. افراد بی اعتماد در روابط خود احساس راحتی نمی کنند. دیگران به جای اینکه برای شان اطمینان آفرین و شادی بخش باشند، پیش بینی ناپذیر و خطرناک جلوه می کنند.

افراد بی اعتماد فکر می کنند دیگران به آنها صدمه می زنند، خیانت و  سوء استفاده می کنند. پس باید در برابر دیگران همیشه حالت دفاعی داشته باشند. 

افراد بی اعتماد گمان می کنند دیگران مخفیانه قصد دارند به آنها آسیب بزنند. حتی اگر رفتار فردی با آنها خوب، انسانی و احترام آمیز باشد، در ذهن شان به دنبال این مسئله می گردند که انگار کاسه ای زیر نیم کاسه است. افراد بی اعتماد اعتقاد راسخ دارند که سلام گرگ بی طمع نیست.

افراد بی اعتماد به خودشان و توانایی ها و دوست داشتنی بودن خودشان اعتماد ندارند. آنها شک دارند به این که آنقدر خوب باشند که طرف مقابل شان حاضر باشد با آنها بماند.

همسر بی اعتماد

هر چند زندگی با یک فرد بی اعتماد به نظر مشکل می رسد اما توصیه های زیر به داشتن رابطه ای با تنش کمتر با همسر بی اعتماد کمک می کند:

نداشتن توقعات غیرواقعی

در صورتی که بی اعتمادی و بدرفتاری همسر تحت تاثیر دوران کودکی است، این مشکل به سرعت رفع نمی شود. گاهی اینطور به نظر می رسد که تلاش دیگران به منظور ایجاد اعتماد و خوش بینی، نه تنها ثمری ندارد، بلکه موجب افزایش خصومت افراد بی اعتماد شده و آنها را بیش از پیش نسبت به بهبودی شرایط مأیوس می کند.

 جلب اعتماد

برقراری رابطه با افراد بی اعتماد و جلب اعتماد آنها مستلزم عملکرد سنجیده و شکیبایی بسیار است. بنابراین باید به تدریج و بدون هیچ گونه فشار یا اجباری وارد رابطه با آنها شوند و اجازه دهند او اندک اندک اعتماد کند. به همسر در مورد اعتماد فرصت لازم را بدهند و اصرار زود هنگام در این باره نداشته باشند.

 خشمگین نشدن

طبیعی است که فرد در برابر بدبینی، اتهامات، سرزنش ها و بدرفتاری های افراد بی اعتماد با خشم و ناراحتی از خود واکنش نشان می دهد اما مشکل اینجاست که افراد بی اعتماد از آنجایی که به دیگران بی اعتماد است، دقیقا انتظار همین رفتار را از سوی آنها دارد.

 لجبازی نکردن

لجبازی کردن روشی برای تخلیه هیجان های منفی نسبت به همسر بد رفتار و بی اعتماد است، لجبازی و اصرار بر تکرار رفتار این مشکل را حل نمی کند. رفتارهای تلافی جویانه سبب می شود یک باردیگر افراد بی اعتماد به این نتیجه برسند که به هیچکس نمی توانند اعتماد کنند.

مقصر ندانستن افراد بی اعتماد

به افراد بی اعتماد نشان دهند که در گذشته مستحق بد رفتاری و سوء استفاده شدن نبوده است. افرادی که در گذشته با افراد بی اعتماد بدرفتاری کرده اند، به احتمال زیاد او را مستحق این بد رفتاری ها و بی اعتمادی ها می دانسته اند. رسیدن به این نتیجه که بدرفتاری در گذشته به خاطر بد بودن آنها رخ نداده است، به عزت نفس بیشتر افراد بی اعتماد کمک می کند.

رفتارهای شک برانگیز

آنچه بی اعتمادی را بیشتر می کند، رفتار مبهم، شک برانگیز یا غیرصادقانه است.

کمک گرفتن از روانشناس

اگر بی اعتمادی و بد رفتاری فرد شدید است، به ویژه اگر تجارب بد رفتاری در گذشته آسیب جدی به او زده است، از روانشناس بالینی صاحب صلاحیت برای تغییر این ویژگی کمک گرفته شود.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان