روانشناسی خرید / احتکار در روزهای کرونایی

خط سلامت: انزوای اجتماعی و ترس دو عاملی هستند که در روزهای کرونایی بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند و به این علت از لحاظ روان شناختی با خریدن چیزهایی که لازم ندارند و یا احتکار کردن می خواهند بر این احساس ناتوانی در تحمل این استرس و تنهایی غلبه کنند.

روانشناسی خرید / احتکار در روزهای کرونایی

مریم سامانی - روانشناس بالینی - در این مورد گفت: افرادی که تحمل پریشانی برای آنها دشوار تر است به احتمال بیشتری دست به خرید چیزهایی می زنند که در مورد نیاز شان نیست و با نشناختن مکانیسم روانی شان به آن برچسب پیش بینی می زنند.

به گزارش خط سلامت ویروس کرونا و بحران کووید 19 از منظر دیگر برای گروهی از افراد نزدیک بودن مرگ را یادآوری می کند و فرد برای جبران این ترس، حتی اگر دچار علائم پریشانی و عدم تحمل آن هم نشده باشد، به خرید کردن روی می آورد.

وی در پاسخ به این سوال که در این شرایط چگونه می توانیم منطقی خرید کرده و بر این فشارهای روانی غلبه کنیم گفت : با آگاهی از تفکرات و تکنیک های رفتاری صحیح می توان افکار و احساسات آزاردهنده را مدیریت کرد. باورها را با حل مساله به چالش کشید و تصمیمات صحیحی را اتخاذ کرد. یک راهکار این است که قبل از خرید با تهیه یک لیست و بررسی تاریخ مصرف آنچه هنوز در خانه باقی مانده است، نیاز واقعی خانواده را سنجید و برنامه ای چید تا فرد بتواند آگاهانه تر تصمیم بگیرد. بنابراین وقتی به خرید می روید لیستی در دست داشته باشید و فقط به آن توجه کنید تا دچار خرید های ناشی از اضطراب کرونا نشوید.

این روانشناس بالینی ادامه داد : اضطراب داشتن همیشه هم بد نیست، طبق تحقیقات و پژوهش های صورت گرفته، اضطراب گاهی باعث تصمیم گیری های بهتر می شود. پس به جای تحمل پریشانی و اضطراب خرید های غیر ضروری و اضافی با درک مکانیسم های روانی هنگام خرید، منطقی تر با استرس کووید 19 برخورد کرده و اضطراب مضاعفی برخود وارد نکنید. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان