تکنیک هایی برای باهوش تر شدن

خط سلامت: پژوهش های متعدد نشان داده است نمره هوش، یک عدد ثابت نیست و با انجام برخی تکنیک های ساده امکان تقویت هوش وجود دارد.

تکنیک هایی برای باهوش تر شدن

هوش تعاریف مختلفی دارد. برخی افراد هوش را با سرعت یادگیری بالا یکی می دانند در حالی که برخی دیگر عقیده دارند توانایی حل مسئله و قدرت سازگاری بالا معرف هوش سرآمد است. در گذشته عقیده بر این بود که هوش پدیده ای کاملا وراثتی است و به هیچ عنوان نمی توان آن را تقویت کرد؛ با این حال نتایج تحقیقات اخیر، عکس این تفکر را نشان می دهد.

به گزارش خط سلامت در این مطلب برخی تکنیک های ساده را معرفی می کنیم که به تقویت هوش شما کمک می کند. فقط کافیست یک ساعت از 24 ساعت شبانه روز را به انجام این تکنیک ها اختصاص دهید.

تکنیک هایی برای باهوش تر شدن 

افراد باهوش در زندگی بهتر عمل می کنند، براساس استدلالی که اخیرا در کتاب ها مطرح شده است، موفقیت در زندگی به معنای هوشمندی و استعداد شما نیست. این کتاب ها همچنین این نظریه را بیان می دارند که آنچه در موفقیت مهم است شامل موارد ذیل می شود:

هوش هیجانی

سخت کوشی و پشتکار ( تا رسیدن به موفقیت باید به اهداف خود پایبند باشید).

ویژگی افراد باهوش

افراد باهوش در مهارت های فکری مانند برنامه ریزی، استدلال و حل مشکلات بهتر هستند. از این گذشته، توانایی شما برای انجام این فعالیت ها از بخش قدامی مغز ناشی می شود.

هوشمند بودن با طول عمر ارتباط دارد. مطالعات نشان می دهد افراد باهوش عمر طولانی تری دارند.

بر اساس عقاید افراد در 100 سال گذشته، شما نمی توانید هیچ کاری برای هوشمندتر کردن خود انجام دهید و اگر کاری از عهده شما برنمی آید به آن اهمیت ندهید. با این وجود اکنون مدت هاست که این عقیده در حال تغییر است و مطالعات جدید عکس چنین طرز فکری را نشان می دهند.

 

روش هایی وجود دارد که می توانید برای باهوش شدن خود انجام دهید و سپس ترغیب شوید تا آرزوهای تان را محقق سازید و به دنبال آنچه در زندگی می خواهید بروید.

تقویت هوش و حافظه

راههای موثر و بسیار ساده برای باهوش تر شدن عبارت است از:

بازی حافظه فعال ان بک (dual n-back)

هوش سیال برای طیف گسترده ای از وظایف شناختی از جمله شناسایی الگوها، حل مشکلات و تشخیص روابط ؛ حیاتی است و یکی از مهم ترین عوامل در یادگیری محسوب می شود، همچنین ارتباط نزدیکی با تحصیلات و موفقیت شغلی دارد. مدت هاست که روانشناسان بر این باورند که هوش سیال قابل تغییر نیست.

با این وجود، در سال 2008 روان شناسان اظهار داشتند که می توان با انجام یک کار ساده حافظه فعال و هوش سیال را بهبود بخشید تا افراد هوشمند شوند. این کار ساده به عنوان حافظه فعال ان بک شناخته می شود.

اساسا، بازی های dual n-back بدین صورت است که فرد یکسری تحریکات دیداری یا شنیداری را دریافت می کند. به عنوان مثال تصویری را به وی نشان می دهند و یا صدایی را به گوش او می رسانند ، سپس می بایست بیاد آورد که آیا تحریک فعلی با n حرکت قبل مطابقت دارد یا خیر. کارشناسان هوش فعال را به دو دسته تقسیم می کنند:

هوش متبلور

متضاد هوش سیال است و در مورد داشتن دانش و مهارتی است که از طریق آموزش، یادگیری و تجربه به دست می آید.

هوش سیال

همانطور که قبلا بیان شد، مربوط به توانایی یادگیری، حل مشکلات جدید، استدلال و ارتباطات است.

حافظه طولانی مدت به هوش متبلور و در عین حال، حافظه فعال به هوش سیال مربوط می شود. از آنجا که وظیفه dual n-back بهبود حافظه فعال است، بنابراین باعث بهبود هوش سیال نیز خواهد شد.

به خاطر داشته باشید که حافظه فعال نه تنها به شما کمک می کند اطلاعاتی را در ذهن خود نگه دارید، بلکه می توانید آن را تغییراتی نیز دهید. بنابراین اگر حافظه فعال را تقویت کنید، مهارت های اساسی شناختی که به شما در انجام کارهای پیچیده کمک می کند را افزایش خواهید داد.

نواختن یک ساز موسیقی سنتی را بیاموزید

مهارت نواختن موسیقی برای مغز بسیار مفید است زیرا وقتی افراد در حال نواختن یک ساز موسیقی هستند، مناطق مختلفی از مغز فعال می شود و اطلاعات را پردازش می کند.

نواختن یک ساز موسیقی عملا مناطقی از مغز از جمله:قشرهای بینایی، شنوایی و حرکتی را به طور همزمان درگیر می کند. در بخش فرهنگ و هنر نمناک کامل توضیح دادیم که تمرین منضبط در نواختن ساز موسیقی مهارت های دیداری، شنیداری و حرکتی را تقویت می کند بنابراین می توان این نقاط قوت را در سایر فعالیت ها نیز به کار برد.

علاوه بر این، از آن جا که مهارت های حرکتی خوب توسط هر دو نیمکره مغز کنترل می شود، این امکان را فراهم می کند تا پیام ها سریع تر و از طریق مسیرهای متنوع تری از مغز عبور کنند.

افرادی که سازهای موسیقی می نوازند عملکرد های اجرایی بالاتری نیز دارند که شامل برنامه ریزی، استراتژی و توجه به جزئیات می شود. همچنین بر نحوه عملکرد سیستم های حافظه نیز تاثیر می گذارد.

نوازندگان عملکرد های حافظه پیشرفته ای را به نمایش می گذارند. آن ها می توانند با سرعت و کارایی بیشتری خاطرات را ایجاد، حفظ و بازیابی کنند. در چندین مطالعه شرکت کنندگان با همان سطح عملکرد شناختی و پردازش عصبی به دو گروه تقسیم می شوند: یک گروه که نواختن ساز را یاد گرفتند و گروهی که این کار را نکردند. مطالعات نشان داد گروه هایی که مشغول نواختن ساز بودند، مناطق مغزی فعال تری داشته اند.

بنابراین برای این که باهوش تر شوید، 25 دقیقه از روز را صرف یادگیری نواختن یک ساز موسیقی سنتی کنید.

مراقبه کردن را بیاموزید و اجرا کنید

مراقبه کردن به شما کمک می کند تا از استرس رها شوید و روحیه خود را تقویت کنید. همچنین به شما کمک می کند تا باهوش تر نیز شوید. محققان با استفاده از ام آر آی مغزی گروهی از افراد که مدت طولانی مراقبه کردند دریافتند که مغز آن ها بزرگتر از مغز افرادی بود که مراقبه نمی کردند.

قشر پیش پیشانی مغز (منطقه ای از مغز که مسئول توجه و تمرکز است) این افراد دارای بافت ضخیم قابل توجهی بود. علاوه براین قشر پیش پیشانی عملکرد های اجرایی شناختی بالاتری مانند برنامه ریزی، تصمیم گیری و قضاوت را مدیریت می کند.

متخصصین مغز و اعصاب همچنین دریافته اند که این افراد ماده خاکستری بیشتری در مناطق مختلف مغز دارند. ماده خاکستری بخشی از مغز است که بیشتر سلول های واقعی مغز را در خود نگه می دارد و به نوبه خود ارتباط بین سلول ها را افزایش می دهد.

با توجه به تفاسیر فوق، تحقیقات اخیر نشان می دهد که انجام تمرین مدیتیشن منظم می تواند در کم تر از 8 هفته باعث تغییرات ساختاری مفید در مغز شود. بنابراین اگر می خواهید در یک ساعت از روز باهوش شوید، 15 دقیقه از این ساعت را به مراقبه اختصاص دهید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: مکتوب نامه

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان