طرز تهیه عود خانگی آسان و ارزان

خط سلامت: طرز تهیه عود خانگی بسیار ساده و پرطرفدار است. در این مطلب یک روش ساده برای تهیه عود در خانه را توضیح می دهیم.

طرز تهیه عود خانگی آسان و ارزان

طرز تهیه عود خانگی شامل چند مرحله ساده است که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

به گزارش خط سلامت عود خانگی علاوه بر خوشبو کردن فضای خانه به رفع خستگی و کاهش استرس نیز کمک می کند.

طرز تهیه عود خانگی

عود طبیعی یکی از محبوب‌ترین خوش‌بوکننده‌هایی‌ست که از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است. تهیه عود طبیعی در خانه یک فرایند ساده است که با استفاده از گیاهان طبیعی انجام می‌شود.

با تهیه عود طبیعی در خانه، علاوه‌بر پاک‌سازی محیط، استرس و خستگی ناشی از یک روز شلوغ کاری را از بین می‌برید.

آسان‌ترین راه تهیه عود طبیعی در خانه را بشناسید

عود تکه چوبی‌ست که از درخت عود، صندل و درختان دیگر برش داده می‌شود و پس از سوختن آن، بوی خوشایندی در فضا پخش می‌کند. این چوب به‌دلیل بوی خوش و طبیعی خود، به‌عنوان یکی از مواد استفاده‌شده در ساخت عطر، ادکلن، مربا و داروها شناخته می‌شود.

علاوه‌بر این، عود به‌عنوان یک ماده معطر، در مراسم‌های مذهبی و فرهنگی بسیاری از کشورها استفاده می‌شود؛ به‌خصوص در کشورهای آسیایی مانند ایران، عراق، هندوستان و عربستان.

این چوب به‌دلیل خاصیت آنتی‌باکتریال و ضد ویروسی خود، همچنین در برخی کشورها به عنوان یک ماده ضدعفونی‌کننده کاربرد دارد. به‌علاوه، خاصیت آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده‌ آن باعث شده است در طب سنتی و درمان روان انسان‌ها پرکاربرد باشد.

بوی خوش عود به‌دلیل مواد تشکیل‌دهنده‌‌ آن است. این مواد شامل کتون‌ها، استر‌ها و آلدئید‌ها می‌شود که با روش‌های شیمیایی هم می‌توان آن را تولید کرد. برخی از شرکت‌های تولیدکننده از مواد صنعتی و اسانس‌ها برای تولید عود استفاده می‌کنند؛ این عودها نه‌تنها خاصیتی ندارند، بلکه سلامتی شما را هم به ‌خطر می‌اندازند.

معرفی انواع عود و خواص آن

عود از چندین گونه گیاهی به دست می‌آید. در این‌جا به برخی از گیاهانی که برای تهیه عود طبیعی در خانه استفاده می‌شوند و همچنین خواص آن‌ها می‌پردازیم:

عود گل رز: بوی فوق‌العاده شیرین و ملایمی دارد و برای آرامش‌دهی و رفع استرس و اضطراب استفاده می‌شود.

عود آویشن و برگ مریم‌گلی: هر دو بوی تند و تلخی دارند و به عنوان یک ضدعفونی‌کننده قوی برای رفع بوی بد و باکتری‌ها در فضاهای بسته بسیار کاربردی‌‌اند. همچنین باعث ایجاد شادابی و تغییر خلق‌وخو می‌شوند.

عود اسطوخودوس: با رایحه شیرین و خنکش، اضطراب و خشم را کاهش می‌دهد.

عود اکالیپتوس: بوی تند و خنکی دارد و برای تسکین سرفه و عفونت‌های تنفسی مفید است.

عود گل محمدی: بوی شیرین و ملایم آن، نوعی آرام‌بخش طبیعی برای رفع استرس، اضطراب و افزایش تمرکز است.

این‌ها تنها چند نمونه از گیاهانی هستند که در ساخت عود استفاده می‌شوند و هر کدام دارای خواص و کاربردهای دیگری هم هستند. برای استفاده از عود، علاقه و نیاز خود را در نظر بگیرید.

انواع عود از نظر نوع تولید

می‌توان عودها را از نظر روش ساخت و تولید در سه دسته طبیعی، دست‌ساز و صنعتی قرار داد:

عود طبیعی: از ساقه‌های مختلف گیاهان و ریشه‌های آن‌ها درست می‌شود و به‌شکل دسته‌های مختلفی از ساقه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عودها هیچ نوع ضرری برای انسان ندارند و معمولا قیمت آن‌ها بیشتر از انواع دیگر است.

عود دست‌ساز: ترکیب گل و ساقه درختان را در کارگاه‌های سنتی به‌صورت مایع روی چوب‌های سفت می‌ریزند و به‌شکل عود مخروطی یا شاخه‌ای به دست مشتریان می‌رسانند.

عود صنعتی: از ترکیب مواد اولیه طبیعی و اسانس شیمیایی مثل گوگرد، تولید می‌شود. این عودها در انواع عطرهای جدید مثل بوک‌مارک ادکلن عرضه می‌شوند و بسته‌بندی بسیار جذابی دارند.

عودها از نظر شکل ظاهری

پودری: این عودها مانند اسپند روی زغال ریخته می‌شوند و محیط را معطر می‌کنند.

شاخه‌ای: یکی از پرطرفدارترین نوع عودها شناخته می‌شود که برای تهیه عود طبیعی در خانه از آن استفاده می‌کنند. همچنین این عود در رایحه‌های مختلفی عرضه می‌شود.

کله‌قندی یا مخروطی: این عود دود بسیار غلیظی دارد و معمولا باید آن را در جایی روشن کرد که شعله‌ور نشود.

تهیه عود طبیعی در خانه

فواید استفاده از عودهای طبیعی

پخش‌شدن عطر خوش عود در فضای خانه یا محیط کار، فواید بی‌شماری برای شما دارد که در ادامه آن‌ها را می‌خوانید:

برای کسانی که استرس و اضطراب را تجربه می‌کند، می‌تواند نوعی تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش باشد.

بوی بد و ناخوشایند محیط را رفع می‌کند؛ انرژی‌های منفی محیط کار و فضای خانه را کاهش می‌دهد و در پایان یک روز شلوغ، خستگی شما را برطرف می‌کند.

موقع انجام کار می‌تواند باعث تحریک خلاقیت و افزایش تمرکز شود.

آرامش قبل از خواب را به شما هدیه می‌دهد.

فضای اتاق را ضدعفونی می‌کند و میکروب‌ها را از بین می‌برد.

رایحه گل رز و یاسمن برای افزایش میل جنسی کاربرد دارد.

مراحل تهیه عود طبیعی در خانه

در این آموزش، سعی کردیم روشی ساده برای تهیه عود طبیعی و دست‌ساز به شما آموزش دهیم؛ به‌گونه‌ای که با استفاده از حداقل مواد و ابزار، به‌راحتی می‌توانید در خانه عودهایی معطر درست کنید.

مرحله ۱: گیاهان خود را جمع‌آوری کنید

می‌توانید از گیاهان مختلفی برای ساختن عود استفاده کنید؛ اما معمولا عود را از گیاهانی مانند گل رز، مریم‌گلی، اسطوخودوس، اکالیپتوس، گل محمدی، رزماری و مرزنجوش درست می‌کنند.

می‌توانید از گیاهانی که از فروشگاه خریداری کرده‌اید یا گیاهی که خودتان پرورش داده و خشک کرده‌اید، استفاده کنید. اگر سراغ گیاهان تازه می‌روید، حتما قبل از درست‌کردن عود، آن را خشک کنید. در غیر این صورت، ممکن است به‌راحتی نسوزند.

مرحله ۲: دسته‌ گل آماده کنید

برای تهیه یک دسته گل با ضخامت یک الی دو سانتی‌متر، همراه گیاهانی که در بالا ذکر کردیم، از شاخه‌های نازک درختانی مثل کاج و سرو هم استفاده کنید. مطمئن شوید گیاهانی که از آن استفاده می‌کنید، هیچ‌گونه سم و آفتی ندارند. دقت کنید که روی گل و گیاهان شما، گل یا خاک نباشد. هنگام آماده‌کردن دسته گل عود، ریشه و ساقه را یک طرف و برگ‌ها را در طرف دیگر قرار دهید.

مرحله ۳: دسته گل را ببندید

یک نخ پنبه‌ای یا نخ کاموا به طول ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر یا بیشتر بردارید. سپس وسط گل‌ و گیاهانی را که آماده کرده‌اید محکم ببندید.

مرحله ۴: انتهای دسته ‌گل را گره بزنید

میخوای بخاطر کار یا درست بیدار بمونی؟ | بیا اینجا راه بیدار موندن واسه طولانی مدت رو بهت نشون بدم

در این مرحله باید با یک نخ پنبه‌ای انتهای دسته‌گل را گره بزنید. سعی کنید این گره حدود یک سانتی‌متر تا انتهای دسته ‌گل فاصله داشته باشد.

مرحله ۵: نخ را بپیچید

ابتدا نخ را از بالا به پایین و برای مرتبه دوم از پایین به بالا، بپیچید. حتما نخ شما باید محکم پیچیده شود تا گیاهان خشک شوند.

مرحله ۶: گیاهان را خشک کنید

در این مرحله از تهیه عود طبیعی در خانه، باید به مدت ۳ الی ۴ هفته دسته‌ گل آماده‌شده را در یک مکان تاریک، خشک و خنک آویزان کنید. در این مدت، گیاهان شروع به خشک‌شدن می‌کنند. هرچقدر رطوبت و نور محیط کم باشد، گل‌ها سریع‌تر خشک می‌شوند و می‌توانید عود را آماده کنید.

مرحله ۷: عود، آماده سوزاندن است

بعد از ۴ هفته که دسته گل شما خشک شد، وقت آن است که آن را در یک جاعودی یا ظرف قرار دهید. سپس آن را از انتها آتش بزنید و اجازه دهید رایحه خوشایند عود، فضای محیط را در بر گیرد.

طرز تهیه عود مخروطی

برای تهیه عود کله‌قندی، گیاهان معطر و خشک‌شده خود را با هم ترکیب کنید. سپس آن‌ها را در هاون پودر کنید. با اضافه‌کردن عسل و مخلوط‌کردن آن، اجازه دهید این ترکیب چند ساعتی سفت شود. سپس، آن را به شکل مخروطی کوچک درآورید و درون یک مخروط لوله‌ای‌شکل مانند قیف، قرار دهید.

خلال دندان را در مرکز مخروط فشار دهید و یک سوراخ ایجاد کنید. سپس، چند بار مخروط را محکم روی میز بکوبید تا از کناره‌ها شل شود و با خلال دندان، مخروط عود را از مخروط لوله‌ای خارج کنید.

برای خشک‌کردن مخروط‌های عود کله‌قندی، آن‌ها را در هوای آزاد و زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید و پس از یک الی دو روز، آن‌ها را به یک ظرف دربسته منتقل کنید تا آب را جذب نکنند و به‌راحتی سوخته شوند.

تهیه عود طبیعی در خانه و نکات تکمیلی

ساختن عود دست‌ساز فرایند جذابی دارد؛ اما برای به‌دست‌آوردن نتیجه‌ای مطلوب، باید به چند نکته توجه داشته باشید. در ادامه به برخی از این نکات و سوالات پرتکرار اشاره می‌کنیم:

عود مریم‌گلی، ارس، کاج و رزماری برای پاک‌سازی محیط و ایجاد انرژی خوب و مثبت استفاده می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم از گیاهان خوش‌بوی کندر، مریم‌گلی، اسطوخودوس و گل رز برای بخوردادن استفاده کنید.

عودهای دست‌ساز به‌مدت دو سال قابل نگهداری هستند؛ به‌شرط آن‌که آن را در یک فضای خشک و دور از نور خورشید قرار دهید.

برای ساخت عود مخروطی، برای هر ۱۰۰ گرم چوب، به یک قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید.

برای جمع‌آوری خاکستر عود، بهتر است از یک جاعودی با بشقاب زیر آن استفاده کنید. این کار از پراکنده‌شدن خاکستر عود و آتش‌سوزی جلوگیری می‌کند.

در نظر داشته باشید که زمان سوختن کامل هر عود حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه است و تأثیر مثبت آن تقریبا ۳۰ دقیقه پس از سوختن کامل آن، در محیط حس می‌شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: مکتوب نامه

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان