بسیاری از افراد در سفر به شهری دیگر ابتدا به این فکر میکنند که شهروندان آن شهر چگونه با افراد غیربومی و خارجی رفتار میکنند. البته این قابل درک است که هنگام ورود به یک قلمرو ناشناخته هر کسی دوست دارد با روی خوش روبرو شود.
به گزارش خط سلامت، شاخصی تحت عنوان «روحیه اجتماعی» بر اساس ۶ معیار گوناگون تعریف شده و ۵۳ شهر از سراسر جهان را بر اساس میزان صمیمیت و مهماننوازی آنها و فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب برای افراد غیربومی رتبهبندی کرده است.
این 6 معیار اصلی شامل نرخ بازگشت مسافران، کارکنان و خدمه خوش برخورد، سطح ایمنی و احترام به دیگران، میزان شادی و سهولت برقراری ارتباط از طریق یک زبان مشترک میشود.
روحیه اجتماعی چیست؟
به هر چیزی که بر ایجاد حس تعلق و ارتباط بین افراد یک جامعه تاثیر میگذارد روحیه اجتماعی میگویند. برقراری ارتباط موثر و فهم زبانی از جمله عوامل کلیدی در تقویت این روحیه اجتماعی و ایجاد حس اعتماد و درک متقابل است.
روحیه اجتماعی قوی داشتن در یک جامعه میتواند باعث شود تا غریبهها و افراد خارجی احساس دلتنگی نکنند و بتوانند چالشهای سازگاری با محیط جدید، ایجاد ارتباطات جدید و ایجاد روابط معنادار را پشت سر بگذارند.
مهماندوستترینها
بر اساس شاخص روحیه اجتماعی، تورنتو و سیدنی در سال ۲۰۲۳ میلادی دوستانهترین محیط اجتماعی جهان برای افراد غیربومی را فراهم آوردند و هر دو امتیاز کلی ۷.۹۷ از ۱۰ را دریافت کردند.
نرخ بازگشت مسافران و بازدیدکنندگان به شهر تورنتو ۱۵ درصد است و این به این معنی است که افرادی که به تورنتو می آیند آنقدر آن را دوست دارند که بارها و بارها به این شهر باز میگردند. امتیاز شادی در تورنتو ۷.۰۳ از ۱۰ است و این موضوع تورنتو را مکانی فراگیر و دلپذیر برای همه تبدیل کرده است.
ساکنان سیدنی نیز دارای امتیاز شادی ۷.۱۳ از ۱۰ و نرخ بازگشت بازدیدکنندگان آن ۱۶ درصد است که در واقع بالاتر از تورنتو است.
ادینبرو و منچستر به ترتیب دومین و سومین شهرهای مهماننواز جهان برای افراد غیر بومی هستند.
نیویورک در ایالات متحده آمریکا، مونترال در کانادا، ملبورن در استرالیا، سانفرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا، دوبلین در جمهوری ایرلند، کپنهاگ در دانمارک، آمستردام در هلند، اوکلند در نیوزیلند، لیسبون در پرتغال، پاریس در فرانسه، برلین در آلمان، سنگاپور، پراگ در جمهوری چک، مادرید و بارسلون در اسپانیا به ترتیب در جایگاه پنجم به بعد برترین شهرها بر مبنای دوستانه بودن محیط اجتماعی آنها برای افراد غریبه قرار دارند.
۱۰ شهر نامحبوب
براساس این رتبهبندی، شهر آکرا، پایتخت کشور آفریقایی غنا کمترین میزان صمیمیت و دوستانهبودن برای افراد غیر بومی و تازه واردها را فراهم آورد، به طوری که امتیاز ۳.۱۲ از ۱۰ را بدست آورده و در قعر جدول در جایگاه ۵۳ قرار گرفته است.
تنها ۲ درصد از نظرخواهیهای بدست آمده از مکانهای اقامتی در آکرا، کلمه «دوستانه» را برای این شهر به کار برده بودند و نرخ بازگشت بازدیدکنندگان به آنجا یکی از پایینترینها در این رتبهبندی است به طوری که تنها ۹ درصد از مسافران ترجیح میدهند از این شهر دوباره بازدید کنند.
شهر مراکش، پایتخت کشور مراکش بالاتر از آکرا به عنوان دومین شهر با کمترین میزان حس صمیمیت در این رتبهبندی قرار دارد. این شهر با امتیاز ۳.۶۹، بمبئی (با امتیاز ۳.۹۱)، کوالالامپور (با امتیاز ۳.۹۳) و ریودوژانیرو برزیل (با امتیاز ۴.۳۶) در رتبه های بعدی قرار دارند.
دهلی در هندوستان، دوحه در قطر، آتن در یونان، مادلین در کلمبیا و لیون در فرانسه در جایگاه ششم تا دهم از پایین این جدول قرار می گیرند.
در این شهرها، امتیاز دانستن زبان انگلیسی و خوش برخود بودن کارکنان نسبتا پایین بودند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: یورو نیوز