شیوه های غلبه بر فکرهای منفی و آزاردهنده

خط سلامت: افکار منفی و آزار دهنده زندگی شخص را درگیر می کند و احتمال ابتلا به بیماری های روانی و جسمانی را افزایش می دهد.

شیوه های غلبه بر فکرهای منفی و آزاردهنده

افکار منفی می‌توانند به طور قابل‌توجهی روی زندگی و روان شخص تأثیرگذار باشند. این افکار از منابع مختلف به وجود می آیند و به تدریج به یک الگوی فکری تبدیل می شوند که به فرد آسیب می‌زند. 

به گزارش خط سلامت افکار منفی و آزار دهنده روی رفتار فرد نیز تاثیر می گذارد و در نهایت روابط او دچار مشکل می شود. افکار منفی شامل: انتقاد مکرر از خود، پیشگویی منفی و رها نکردن گذشته است.

آگاهی از افکار

آگاهی از افکار، نخستین گام در فرایند مدیریت افکار منفی است، زیرا فرد تنها زمانی می‌تواند افکار اش را مدیریت کند که از وجود آن‌ها آگاه باشد.

یک راه برای کسب آگاهی بیشتر از افکار این است که هنگام فکر کردن به موقعیتی استرس‌زا، به جریان سیال ذهن توجه شود. هیچ فکری نباید سرکوب شود؛ بلکه شخص باید بگذارد آن فکر از ذهنش عبور کند و در صورت امکان، آن‌را روی برگه‌ای بنویسد.

راهکار دیگر، نوشتن استرس‌ها در یک دفتر خاطرات است. روند کار به این صورت است که فرد برای یک یا دو هفته، تمام اتفاقات ناخوشایندی را که منجر به استرس شما شده‌اند، یادداشت می‌کند.

در پایان این دوره، وقتی دفتر ثبت استرس خود را تحلیل می‌کنید، باید قادر به تشخیص رایج‌ترین و مخرب‌ترین افکار خود باشید. این افکار را در اولویت قرار دهید تا به آن‌ها رسیدگی کنید.

تفکر منطقی از روش‌های مبارزه با افکار منفی

گام بعدی در پرداختن به افکار منفی، به چالش کشیدن آن افکار منفی است که با استفاده از تکنیک آگاهی از افکار، آن‌ها شناسایی شده اند. شخص باید به هر فکری که در دفتر ثبت کرده‌ است، بیندیشد و آن را به طور منطقی به چالش بکشد.

از خودش بپرسد که آیا این افکار منطقی هستند؟ به عنوان مثال، شاید با تحلیل دفتر ثبت استرس، شخص متوجه شود که در این مدت، اغلب افکار منفی زیر را در سر داشته‌ است:

احساس بی‌کفایتی

نگران بودن درباره عملکرد کاری

نگرانی از بابت بی نتیجه بودن تلاش ها به علت مسائل بیرونی که فرد روی آن ها تاثیری ندارد

نگرانی از واکنش دیگران نسبت به کارهایشان

مثبت‌اندیشی و جست‌وجوی فرصت‌ها، از روش‌های مبارزه با افکار منفی

در جایی که فرد برای مبارزه با افکار منفی از تفکر منطقی بهره می‌گیرد، بهتر است در واکنش به آن افکار منفی نادرست، از افکار و باورهای مثبت استفاده کند. بهتر است به موقعیت نگاه کند و ببیند که آیا این موقعیت، فرصتی به او ارائه می‌کند یا نه؟

باور مثبت به ایجاد اعتماد‌ به نفس کمک می‌کند. با مبنا قرار دادن ارزیابی‌های روشن و منطقی از حقایق به‌دست‌آمده از تفکر منطقی برای ایجاد باور مثبت، فرد می‌تواند صدمه‌ای را که تفکر منفی به اعتماد‌به‌نفس اش وارد کرده است را جبران کند. باور مثبت شخص در صورتی قوی خواهد بود که دقیق باشد، به زمان حال بیان شود و محتوای احساسی قوی داشته باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: دلتا مگ

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان