تربیت فرزند قدرشناس با این فرمول روانشناسانه

خط سلامت: تربیت نوجوان یکی از نراحل دشواری زندگی هر زن و شوهری است.

تربیت فرزند قدرشناس با این فرمول روانشناسانه

تربیت نوجوان و شیوه برخورد در برابر او گاه منجر به فاصله زن و شوهر شده و آنها را بهبگو مگو می کشاند. 

به گزارش خط سلامت علاوه بر این درک و صبر در برابر فرزند نوجوان که اقدام به پرخاش می کند دشوار است.

گاهی اوقات بعضی از والدین شاید جوابی از فرزند نوجوان خود بشنوند که آنها را شوک کند! بخشی از این ماجرا طبیعی است اما اگر با مدیریت خوبی انجام نشود در آینده باعث مشکلات جدی می شود.

پاره تنم است وقتی به دنیا آمد همه زیبایی و لذت‌های عالم برایم بی‌معنی شد و تمام دلخوشی‌ام شد فرزندم! با شیرین کاری‌هایش حسابی دلمان را می‌برد. حتی گریه و بیقراری‌هایش هم برایمان دلچسب بود! اما کمی که بزرگتر شد و وارد بحران‌های سن بلوغ شد لجبازی‌هایش کم‌کم خودشان را نشان دادند گاهی حتی من که مادرش هستم از حاضرجوابی‌هایش کلافه می‌شدم!

بوسیدن کودک چقدر مهم است؟!

نه با محبت کردن جواب می‌گرفتم نه با عصبانی شدن! هر چیزی برایش می‌خریدیم بجای تشکر جوابش این بود «وظیفته خب بچه به دنیا آوردی که براش هزینه کنی وهر چی دلش می‌خواد براش بخری!» البته که همه نوجوان‌ها این چنین نیستند، ولی گاهی برای بعضی خانواده‌ها چنین وضعیتی پیش می آید.

حقوق، پاداش یا هدیه فرق در چیست؟!

شاید تصور کنیم نوجوانی شامل همه رده‌های سنی از دوازده سال تا هجده سالگی است و تمام راهکار و رویکرد‌ها پیش رو باید برایشان یکی باشد، ولی در هر رده سنی شیوه‌های تربیتی متفاوت است. در بچه‌های زیر چهارده سال، انجام این تکنیک بسیار کمک کننده است. این‌که یک جدولی را برای فرزندتان ترسیم کنید با این مضمون که یک: این حقوق توست. دو: این پاداش توست و سه: این هدیه توست؛ و برای هرکدام تفاوت قائل باشید. واین تفاوت را به زبان بیاورید.

گاهی اوقات پدر و مادر‌ها فکر می‌کنند اگر به فرزندشان بگویند این حق توست یا هدیه تو؛ غرور فرزندشان شکسته می‌شود و تصور می‌شود که والدین بر سر آن‌ها منت می‌گذارد، در حالی که هر زمان قرار است چیزی برای فرزندتان بخرید در این سه مرحله کاملا برایش مشخص کنید و به او بگویید این کاری که انجام می‌دهی در کدام یک از این آیتم‌ها قرار می‌گیرد.

فرزندت باید بداند که دنیا به او بدهکار نیست!

شاید سوال بسیاری از پدر و مادر‌ها این باشد که نحوه تفکیک‌سازی هزینه‌ها چگونه باشد بهتراست؟ هزینه‌ای که برای تغذیه، پوشاک، تحصیل به طور کل نیاز‌های اولیه‌شان می‌شود جزحقوق فرزندتان است ولی اگر بعداً دوچرخه‌ای برایش می‌خرید این دیگر هدیه‌ای است از طرف شما به فرزندتان.

در مورد پاداش که برای فرزندان در نظر گرفته می‌شود با این مثال توضیح می‌دهم سرماه وقتی پول تو جیبی  به او می‌دهید با او صحبت کنید و بگویید که اگر این ماه بتوانی بخشی از پولت را ذخیره کنی ماه بعد من هم مقداری روی پولت می‌گذارم و این می‌شود پاداش تو! یا مثلا در مسائل تربیتی با آن‌ها صحبت کنید اگر حرف شما را گوش دهند حتما پاداشی برایشان در نظر می‌گیرید.

 این‌ها باعث می‌شود فرزندتان متوجه شود کار‌های خوبش از چشم شما پنهان نمی‌ماند.

نکته‌ای که والدین باید بدانند این است که اگر اصولی و هدفمند شرایط نوجوان خود را را مدیریت نکنند فرزندشان در طرحواره ذهنی‌اش این می‌افتد که دنیا به من بدهکار است و باید همیشه برای من هزینه کند، ولی وقتی برایش مشخص می‌کنید حق تو چیست هدیه و پاداش تو کدام است آن موقع می‌فهمد که وظیفه‌ای دارد و گاهی اوقات شما با کارهایتان به او لطف می‌کنید.  برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: فارس

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان