رژیم کتوژنیک یک هفته ای خوش اندام تان می کند

خط سلامت: رژیم کتوژنیک یک هفته ای یک الگوی غذایی است که شامل مصرف مقادیر زیاد چربی، مقادیر کم تا متوسط پروتئین و کربوهیدرات خیلی کم است.

رژیم کتوژنیک یک هفته ای خوش اندام تان می کند

رژیم کتوژنیک به کاهش وزن و کم کردن چربی‌های آزاردهنده شکم کمک می‌کند.

 

به گزارش خط سلامت رژیم کتوژنیک ۷ روزه را امتحان کنید؟ رژیم کتوژنیک چند دهه است که در اشکال مختلفی وجود دارد و برای کمک به کاهش وزن و مدیریت اختلالاتی مثل دیابت، سرطان، صرع و آلزایمر استفاده می‌شود. 

رژیم کتوژنیک را چگونه شروع کنیم؟

قبل از شروع رژیم کتو ۷ روزه حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید تا ببینید آیا شما کاندید مناسبی برای این رژیم هستید یا نه. در پنل دکترتو می‌توانید از بهترین متخصصان تغذیه در سرتاسر ایران هم نوبت حضوری و هم نوبت تلفنی دریافت کنید.

رژیم کتوژنیک ۷ روزه چیست؟

کتوژنیک چیست؟ رژیم کتوژنیک ۷ روزه یک الگوی غذایی است که شامل مصرف مقادیر زیاد چربی، مقادیر کم تا متوسط پروتئین و کربوهیدرات خیلی کم است. این رژیم به طور معمول روی مصرف مواد غذایی مثل کره، پنیر، تخم‌مرغ، گوشت، مغذیجات، روغن، غذاهای دریایی و دانه‌ها تمرکز دارد. در این رژیم جای زیادی برای میوه‌ها، سبزیجات، غلات، سیب‌زمینی، شیرینی‌ها یا سایر غذاهای غنی از کربوهیدرات وجود ندارد.

انواع رژیم کتوژنیک

اگر چه انواع مختلفی از رژیم کتوژنیک وجود دارد که در یک سری موارد با هم تفاوت دارند؛ اما هدف اصلی همه آن‌ها محدود کردن مصرف کربوهیدرات است. رژیم کتوژنیک هفت روزه با محدود کردن مصرف کربوهیدرات و کنترل مصرف پروتئین، بدن را در وضعیت کتوزیس (کتوز) قرار می‌دهد. کتوز فرایند متابولیکی است که سبب افزایش تولید کتون‌ها می‌شود (کتون‌ها توسط کبد ساخته می‌شوند و می‌توانند به‌عنوان منبع انرژی اصلی مورد استفاده قرار بگیرند). وقتی در وضعیت کتوز نیستیم، گلوکز (که از مصرف کربوهیدرات به دست می‌آید) منبع انرژی اصلی بدن است.

طبق تحقیقات انجام شده، رژیم کتوژنیک می‌تواند به شما کمک کند که در ۳ تا ۶ ماه اولی که آن را شروع کرده‌اید، نسبت به سایر رژیم‌ها وزن بیشتری از دست دهید. این ممکن است به این دلیل باشد که تبدیل چربی به انرژی، نسبت به تبدیل کربوهیدرات به انرژی، کالری بیشتری مصرف می‌کند. همچنین یک رژیم غذایی پرچرب و پر پروتئین شما را بیشتر سیر می‌کند، بنابراین کمتر غذا می‌خورید، البته این موضوع هنوز به‌صورت علمی ثابت نشده است.

با رژیم کتوژنیک ۷ روزه چند کیلو وزن می توان کم کرد؟

رژیم غذایی کتوژنیک ۷ روزه یک روش سالم برای کاهش وزن است به‌طوری‌که به بدنتان فشار زیادی وارد نمی‌کند. برخی از افراد در رژیم کتوژنیک هفت روزه، یک تا دو کیلو وزن از دست می‌دهند البته بدن افراد با هم متفاوت است و همه جواب یکسانی دریافت نمی‌کنند.

در صورت تمایل می‌توانید برای کاهش وزن بیشتر تحت نظر پزشک از رژیم کتوژنیک ۲۸ روزه استفاده کنید.

 

رژیم کتوژنیک ۷ روزه برای چه کسانی مناسب است؟

خیلی از افراد برای کاهش وزن سراغ رژیم کتوژنیک ۷ روزه می‌روند؛ اما این رژیم مزایای بیشتری دارد و می‌تواند به بهبود صرع (خصوصاً در کودکان) نیز کمک کند. همچنین می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی بیماری‌های مغزی موثر باشد. این رژیم حتی به بهبود آکنه نیز کمک می‌کند. البته برای نظر قطعی باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

رژیم کتوژنیک ۷ روزه برای چه کسانی مناسب نیست؟

اگر چه رژیم کتو ۷ روزه مزایای زیادی برای سلامتی برخی از افراد دارد؛ اما برای برخی دیگر مناسب نیست. کسانی که نباید رژیم کتوژنیک را امتحان کنند افرادی هستند که:

به اختلالات خوردن دچار هستند.

در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند.

بیماری کلیوی دارند.

باردار هستند یا در تلاش برای باردار شدن هستند.

در رژیم کتوژنیک چه می توانید بخورید؟

برای رعایت این رژیم باید غذاهای مجاز در رژیم کتوژنیک را بشناسید. زمانی که رژیم کتوژنیک ۷ روزه را دنبال می‌کنید می‌توانید اکثر خوراکی‌های حاوی چربی را مصرف کنید. پروتئین‌ها و سبزیجات نیز در حد کم در این دوره مجاز هستند. همچنین بسته به وضعیت بدنتان در صورت تایید پزشک تغذیه می‌توانید لبنیات هم مصرف کنید.

چه غذاهایی را می توان در رژیم کتوژنیک ۷ روزه گنجاند؟

بر اساس هرم غذایی رژیم کتوژنیک برخی از مواد غذایی که می‌توانید در رژیم کتو ۷ روزه آنها را مصرف کنید شامل این مواردند:

چربی ها:

محصولات لبنی مثل کره ساده یا کره حیوانی

روغن نارگیل و روغن MCT

روغن زیتون

آووکادو و روغن آووکادو

زرده تخم‌مرغ

بادام و کره بادام

دانه‌هایی مانند چیا، شاهدانه و تخم کتان

مغذیجات مانند گردو

آرد بادام و آرد نارگیل

ماهی‌های چرب از جمله ماهی ماکرل (خال‌خالی)، تن، ساردین و سالمون

پروتئین ها:

گوشت گاو

گوشت طیور مانند سینه مرغ، بلدرچین، اردک و بوقلمون. بهتر است قسمت‌های تیره‌تر و چرب‌تر را مصرف کنید.

ماهی‌هایی مثل هالیبوت، ماهی کاد

صدف، خرچنگ، میگو

گوشت جگر و زبان

تخم‌مرغ

گوشت بره و بز

میوه‌هایی که می‌توان در رژیم کتوژنیک 7 روزه گنجاند؟

در رژیم کتوژنیک ۷ روزه می‌توانید سبزیجات برگ‌دار مثل اسفناج و کلم‌پیچ مصرف کنید.

سبزیجات:

سبزیجات با گلیسمی پایین، کربوهیدرات کم و بدون نشاسته از جمله:

سبزیجات برگ‌دار مثل کلم‌پیچ، اسفناج، برگ چغندر، شابانک، کلم چینی و کلم بروکلی

سایر سبزیجات کم کربوهیدرات مثل کلم بروکسل، فلفل دلمه‌ای، مارچوبه، کرفس، خیار، تربچه، کدو سبز، گل‌کلم و قارچ

لبنیات:

مصرف برخی از محصولات لبنی تحت یک سری شرایط در رژیم کتوژنیک هفت روزه مجاز است. بهتر است محصولات لبنی پرچرب و ارگانیک انتخاب کنید همچون:

ماست‌های پرچرب

خامه غلیظ

خامه ترش

پنیر کاتیج

پنیر خامه‌ای

پنیرهای سفت مثل پنیر پارمزان، پنیر آبی (بلوچیز)، پنیر سوئیسی، فتا و پنیر چدار

پنیرهای نرم؛ مانند پنیر بری، مونتری جک و موزارلا

چه میوه هایی را می توان در رژیم کتوژنیک ۷ روزه گنجاند؟

زمانی که در رژیم کتو ۷ روزه هستید بهتر است تعداد میوه‌هایی که می‌خورید، محدود کنید؛ زیرا میوه‌ها معمولاً محتوای قند زیادی دارند. البته این به این معنا نیست که در این مدت کلاً از مصرف میوه بپرهیزید. بلکه می‌توانید برخی از میوه‌ها را به‌صورت تازه یا منجمد مصرف کنید. میوه‌های کم قند که می‌توانید در این دوران مصرف کنید عبارتند از:

آووکادو: این میوه‌ای است که می‌توانید به‌وفور در این دوران مصرف کنید.

انواع توت‌ها: تمشک، بلک‌بری، بلوبری، توت‌فرنگی و کرنبری

میان وعده های سالم در رژیم کتوژنیک هفت روزه

برخی از میان‌وعده‌های خوش‌طعمی که در رژیم کتوژنیک ۷ روزه مجاز به مصرف آن‌ها هستید شامل بستنی توت‌فرنگی، شیک فندق و بادام‌زمینی، اسموتی شکلاتی فندقی، نان درست شده با آرد نارگیل، سالاد خیار و کلم و سالاد سزار، کدو حلوایی، چیپس کدو، قهوه، شکلات با درصد تلخی بالای ۸۵٪، باباگانوش و کوفته پر از پنیر هستند.

در رژیم کتوژنیک ۷ روزه چه غذاهایی نباید خورد؟

برخی از مواد غذایی که در رژیم کتوژنیک هفت روزه بهتر است از مصرف آن‌ها بپرهیزید و جزء غذاهای ممنوعه در رژیم کتوژنیک هستند، شامل این مواردند:

نان، پاستا، برنج و سایر کربوهیدرات‌های تصفیه شده

آبجو و نوشیدنی‌های الکلی

عسل، شربت، شهد آگاو و شربت افرا

آبمیوه و نوشابه (اگر چه آب‌میوه، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به عسل و شربت دارد، اما همچنان قند طبیعی زیادی دارد)

سس کچاپ و سس باربیکیو

مارگارین کم‌چرب

ماست یا لبنیات شیرین شده

چگونه از یک برنامه غذایی ۷ روزه کتوژنیک پیروی کنیم؟

دنبال کردن رژیم غذایی کتوژنیک ۷ روزه مستلزم محدود کردن مصرف برخی از مواد غذایی مثل خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات و افزایش مصرف چربی‌ها است. زمانی که می‌خواهید این رژیم را شروع کنید ممکن است در روزهای اول، ترک کربوهیدرات کمی برای شما سخت باشد؛ اما کم‌کم به این موضوع عادت خواهید کرد.

تحقیقات نشان داده‌اند که قرار گرفتن بدن در وضعیت کتوز ممکن است چندین مزیت برای سلامتی داشته باشد که یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها کاهش وزن و کم کردن چربی‌های آزاردهنده شکم است. رژیم کتوژنیک هفت روزه همچنین ممکن است به درمان این بیماری‌ها کمک کند:

صرع: اکثر پزشکان بر این باورند که کودکان مبتلا به صرع باید رژیم غذایی کتو داشته باشند تا با تغییر بخش “تحریک‌پذیری” مغز آن‌ها، از تشنج جلوگیری شود.

سایر اختلالات عصبی: رژیم کتو به بهبود اختلالات عصبی مثل بیماری آلزایمر، اوتیسم و سرطان‌های مغز (مانند گلیوبلاستوما) کمک می‌کند.

رژیم کتو ۷ روزه همچنین انرژی، تمرکز و عملکرد مغز را افزایش می‌دهد. این رژیم همچنین التهاب را کاهش می‌دهد. یکی دیگر از مزایای رژیم کتو، کاهش خطر بروز سندرم متابولیک است.

نتیجه گیری 

رژیم کتوژنیک ۷ روزه که مدت‌هاست برای اهدافی مثل کاهش وزن، کنترل دیابت، سرطان و صرع استفاده می‌شود مزایای گسترده‌ای دارد. اگر چه بسیاری از تحقیقات، اثرگذاری این رژیم را اثبات می‌کنند؛ اما این رژیم نباید خیلی طولانی شود؛ زیرا با عوارض جانبی همراه خواهد بود. برای این که ببینید آیا کاندید مناسبی برای رژیم کتوژنیک ۷ روزه هستید یا نه حتماً با متخصص تغذیه مشورت کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: دکتر تو

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان