تاثیر عمیق استرس بر سیستم ایمنی و راه‌های کاهش آن

خط سلامت:استرس عاملی مخرب برای سیستم ایمنی بدن است که با تضعیف آن، احتمال شدت یافتن بیماری‌هایی مثل کرونا، سرماخوردگی و آنفلوانزا را افزایش می‌دهد؛ راهکارهایی مثل مدیریت استرس می‌توانند سلامت بدن را تضمین کنند.

تاثیر عمیق استرس بر سیستم ایمنی و راه‌های کاهش آن

محمدرضا محمدی اظهار داشت: برای درک تاثیر استرس بر سیستم ایمنی بدن ، می‌توان به افرادی اشاره کرد که در دوران اخیر به ویروس کووید ۱۹، یا همان بیماری کرونا، مبتلا شده‌اند. این بیماری نیز از قاعده استرس و نگرانی مستثنی نیست و به گفته بسیاری از پزشکان، شدت بیماری در زمانی اوج می‌گیرد که فرد مبتلا دچار استرس شده و در نتیجه سیستم ایمنی بدن با کاهش چشمگیری مواجه می‌شود.

مثالی از تاثیر استرس بر بیماری‌های عمومی

به گزارش خط سلامت به عنوان نمونه، امکان دارد فردی که دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا شده، هنگام حضور در خانه یا محل کار از اینکه دیگران را به بیماری خود آلوده کند، دچار اضطراب و دغدغه شود. این حساسیت اغلب با پنهانکاری و ترس همراهی کرده و در نتیجه می‌تواند بیماری را تشدید کند.

تاثیر مستقیم استرس بر سیستم ایمنی

وی افزود: استرس نه تنها بر سلامت روان بلکه تاثیر مستقیم بر سیستم ایمنی بدن دارد. کارکرد سیستم ایمنی محافظت از بدن در برابر عوامل و هجوم موارد مضر بوده و به واکسینه شدن فرد در برابر انواع بیماری‌ها کمک می‌کند.

تغییرات سیستم ایمنی بدن ناشی از استرس

وی توضیح داد: هنگامی که استرس بر عملکرد سیستم ایمنی تغییر ایجاد می‌کند، یعنی زمانی که فردی دچار استرس شود، به طور طبیعی با کاهش شدید میزان تکثیر سلول‌های کشنده‌ مواد مضر در بدن مواجه می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که بین مدت زمان استرس و میزان تغییر ایمنی بدن، ارتباطی وجود دارد.

پیامدهای سبک زندگی ناشی از استرس

محمدی گفت: عوامل استرس‌زا موجب می‌شود که افراد مضطرب معمولاً کمتر استراحت کرده، فعالیت‌های ورزشی کمتری انجام دهند و به استعمال دخانیات روی آورند، در حالی که از رژیم غذایی ناسالمی نیز برخوردار می‌شوند. این روند به ویژه در بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، با ظهور اضطراب و استرس بیشتر مشاهده می‌شود. از این رو، مهم است که با پیگیری مراحل درمان، از ادامه رفتارهای استرس‌زا جلوگیری شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود.

ذکر اهمیت کاهش استرس

این متخصص روان‌درمانگر اظهار داشت: آنچه که تاکنون ثابت شده، این است که استرس تاثیر مخربی بر روی سلامت روان و حتی جسم فرد یا افراد، به‌ویژه کسانی که به بیماری‌های واگیردار یا صعب‌العلاج مبتلا هستند، می‌گذارد و بخش مهمی از آن به واسطه تضعیف سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد. در نتیجه با کاهش عوامل نگرانی‌زا می‌توان تا حد زیادی سلامت فرد را بازیافت.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان