اکالیپتوس و فواید شگفت‌انگیز درمانی آن که نمی‌دانستید!

خط سلامت:درخت اکالیپتوس با رشد سریع و خواص درمانی ضد میکروبی و ضد باکتریایی، بومی استرالیا بوده و به دلیل انعطاف‌پذیری در احیای جنگل‌ها و تولید عطر و روغن‌های مفید، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.

اکالیپتوس و فواید شگفت‌انگیز درمانی آن که نمی‌دانستید!

درخت اکالیپتوس که با نام علمی Eucalyptus globulus شناخته می‌شود، یکی از درختان بلند قامت و بومی مناطق استرالیا و اقیانوسیه است. این درخت که به دلیل رشد سریعش در سراسر جهان برای احیای پوشش گیاهی گسترش یافته، گونه‌های متنوعی دارد. برخی از این گونه‌ها تنها به صورت درختچه رشد می‌کنند، در حالی که بعضی دیگر ارتفاعی بیش از 60 متر پیدا می‌کنند.

به گزارش خط سلامت نوع خاصی از این درخت به نام “درخت صمغ آبی” یا “درخت تب استرالیا” شناخته می‌شود. نام اول به شیره خروجی از پوست و رنگ برگ‌های آن اشاره دارد و نام دوم نیز به خاصیت ضد میکروبی و درمانی این درخت بازمی‌گردد.

برگ‌های اکالیپتوس سبز مایل به خاکستری، چرمی و نیزه‌ای شکل هستند و با خرد شدن بوی قوی و روغن معطری از خود منتشر می‌کنند. این برگ‌ها به عنوان ماده‌ای مفید خشک شده و برای استفاده در دم‌نوش تهیه می‌شوند. گفته می‌شود بومیان استرالیا اولین کسانی بودند که این گیاه را به صورت دارویی به کار بردند. اکالیپتوس در قرن ۱۸ به جهانیان معرفی و در قرن ۱۹ در اروپا و آسیا کاشته شد.

اکالیپتوس؛ گیاهی پر از خواص درمانی

روغن اکالیپتوس به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدعفونی‌کننده‌اش فواید بسیاری برای پوست دارد. این روغن می‌تواند در درمان آکنه، جوش و جای جوش مؤثر باشد و سبب پاکسازی پوست شود. به منظور بهره از این خواص، می‌توان پنج قطره روغن اکالیپتوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا روغن بادام شیرین ترکیب کرده و به صورت ماساژ داد. سپس صورت را با آب ولرم شست‌وشو دهید. همچنین این روغن می‌تواند برای درمان زگیل و التهابات پوستی نیز کارایی داشته باشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این گیاه، بهبود گردش خون است که منجر به تقویت رشد موها می‌شود. خواص ضد میکروبی قوی اکالیپتوس نیز در درمان شوره سر و انتشار شپش بسیار کمک‌کننده است.

فواید بخور اکالیپتوس برای سیستم تنفسی

بخور اکالیپتوس به دلیل خاصیت ضدالتهابی و ضدویروسی‌اش برای ضدعفونی کردن مجاری تنفسی بسیار مفید است. این گیاه می‌تواند گرفتگی بینی را باز کند و برای افراد مبتلا به سینوزیت مؤثر باشد. همچنین بخور اکالیپتوس می‌تواند عفونت ریه را کاهش داده و تنفس را تسهیل کند. در موارد سرماخوردگی استفاده از بخور اکالیپتوس مانع انتقال ویروس‌ها به سایر افراد می‌شود.

روغن اکالیپتوس نیز به دور نگه داشتن حشرات کمک می‌کند. این خاصیت در فصل‌های گرم، که احتمال نیش حشراتی با قابلیت انتقال میکروب بالاست، بسیار کاربردی است.

تأثیر شگفت‌انگیز اکالیپتوس بر بهداشت دهان و دندان

برگ‌های اکالیپتوس به دلیل دارا بودن ترکیب‌های مفید مانند اکالیپتول و ماکروکارپال C، برای بهداشت دهان و دندان مفید هستند. این ترکیبات با کاهش باکتری‌های مضر به سلامت دهان و دندان‌ها کمک می‌کنند. استفاده از عصاره برگ این گیاه در دهان‌شویه‌ها نقش مؤثری در کاهش پلاک دندان و التهاب لثه‌ها دارد.

دم‌نوش اکالیپتوس؛ همراهی برای بهبود تنفس

دم‌نوش اکالیپتوس دارای خواصی بی‌نظیر برای سیستم تنفسی است. این نوشیدنی به درمان التهاب سینه و ریه کمک می‌کند و باعث از بین رفتن برخی از باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود. همچنین این دم‌نوش می‌تواند زکام یا التهاب مخاط بینی را کاهش دهد.

چگونه دم‌نوش اکالیپتوس درست کنیم؟

برای تهیه دم‌نوش، یک قاشق چای‌خوری از برگ‌های خرد شده اکالیپتوس را با 150 میلی‌لیتر آب جوش مخلوط کرده و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. نوشیدنی صاف‌شده را روزانه دو الی چهار بار پس از وعده‌های غذایی بنوشید.

نحوه استفاده از بخار اکالیپتوس

برگ‌های اکالیپتوس را از عطاری تهیه کرده و در آب جوش بریزید. پس از قهوه‌ای شدن رنگ برگ‌ها، ظرف را از روی حرارت بردارید و بخار حاصل را با کشیدن حوله روی سر استنشاق کنید. این فرآیند به باز شدن مجاری تنفسی کمک کرده و سرماخوردگی را کاهش می‌دهد. فراموش نکنید که بخور اکالیپتوس روش مناسبی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌ها در فضای خانه نیز محسوب می‌شود.

احتیاط در مصرف اکالیپتوس

مصرف خوراکی اکالیپتوس می‌تواند بسیار خطرناک باشد. بلع ناگهانی آن منجر به مشکلاتی مانند کاهش هوشیاری، تشنج، تهوع، استفراغ و مشکلات تنفسی می‌شود. همچنین اکالیپتوس می‌تواند با داروها تداخل داشته باشد. برای مصرف این گیاه یا مشتقات آن حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان