باورهای غلط و حقایق درباره صرع و تشنج: توضیحات یک متخصص مغز و اعصاب

خط سلامت: صرع یک اختلال عصبی است که با تشنج‌های مکرر مشخص می‌شود. اما باورهای غلط رایج درباره این بیماری می‌توانند به زندگی افراد مبتلا آسیب بزنند. دکتر موکش کومار، متخصص مغز و اعصاب، به بررسی این باورهای نادرست و ارائه حقایق علمی در مورد صرع می‌پردازد.

باورهای غلط و حقایق درباره صرع و تشنج: توضیحات یک متخصص مغز و اعصاب

صرع یک اختلال عصبی است که با تشنج های مکرر مشخص می‌شود. تشنج‌ها ناشی از فعالیت الکتریکی غیرطبیعی در مغز هستند.

به گزارش خط سلامت باورهای نادرست رایج درباره صرع و تشنج و حقایق مربوط به آنها اشاره می‌کنیم:

    باور غلط: تشنج همیشه به معنای از دست دادن هوشیاری است.

        واقعیت: تشنج‌ها به دو دسته جزئی و کلی تقسیم می‌شوند. تشنج جزئی ممکن است با از دست دادن پاسخ یا از دست دادن آگاهی همراه باشد، در حالی که تشنج کلی با حرکت تونیک-کلونیک تمام اندام‌ها مشخص می‌شود.

    باور غلط: تشنج، زندگی عادی را مختل می‌کند.

        واقعیت: تشنج و صرع، مشاغل پرخطر مانند خلبانی، رانندگی، رانندگی قطار و مشاغل مرتبط با ماشین‌آلات سنگین را مختل می‌کنند. اما تأثیری بر فعالیت‌های روزمره ندارند.

    باور غلط:  در هنگام تشنج، زبان فرد پیچیده می‌شود و باعث خفگی می‌شود.

        واقعیت: تشنج منجر به حرکات کنترل نشده قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. در طول تشنج، زبان ممکن است به عقب بیفتد و منجر به خفگی جزئی شود. گاز گرفتن زبان و خونریزی دهان شایع‌تر است. برای جلوگیری از خفگی، توصیه می‌شود که فرد را در طول تشنج به یک طرف بچرخانید.

    باور غلط: تشنج و بیماری روانی مرتبط هستند.

        واقعیت: تشنج ممکن است به عنوان یک پدیده هدفمند مرتبط با اضطراب عصبی ظاهر شود. تشنج مرتبط با اضطراب به صورت گاز گرفتن زبان یا بی‌اختیاری ادرار ظاهر نمی‌شود و این موارد با پدیده حرکتی پاروکسیسم یا غیر اختصاصی طولانی می‌شوند.

    باور غلط:  افراد مبتلا به صرع نباید فعالیت بدنی داشته باشند.

        واقعیت: افراد مبتلا به صرع باید از شنا، کوهنوردی، مسابقه و فعالیت‌های ماجراجویانه مرتبط با آسیب جسمی قابل توجه اجتناب کنند.

    باور غلط: درمان صرع همیشه دائمی است و قابل تغییر نیست.

        واقعیت: درمان تشنج بر اساس سن، نوع، فراوانی و یافته‌های MRI مغز و EEG است. داروها ممکن است با افزایش سن تغییر کنند. حدود ۸۵ درصد از تشنج‌ها با داروها به طور کامل کنترل می‌شوند. ۷۰ درصد موارد بدون تشنج شده و به تدریج داروها قطع می‌شوند. ۵ درصد موارد تشنج نیاز به داروهای مادام العمر دارند.

    باور غلط: کمک‌های اولیه در هنگام تشنج پیچیده است.

        واقعیت: فردی که دچار تشنج می‌شود باید در وضعیت خوابیده به پشت و به یک طرف با سر پایین و کج قرار گیرد. این کار برای جلوگیری از خفگی با بزاق و آسیب جسمی و ضربه به اندام‌ها یا بدن انجام می‌شود.

    باور غلط: صرع بر باروری و زندگی خانوادگی تأثیر می‌گذارد.

        واقعیت: تشنج و داروهای تشنج بر تولید مثل و زندگی خانوادگی تأثیر نمی‌گذارند. شانس ۳ تا ۵ درصدی تراتوژنیسیتی در دوران بارداری در زنان صرعی که از داروهای ضد صرع متعدد استفاده می‌کنند وجود دارد، بنابراین به نوعی ۹۷ درصد بارداری‌ها بی‌خطر هستند.

    باور غلط: صرع بر طول عمر و مرگ تأثیر مستقیم دارد.

        واقعیت: تشنج تأثیر مستقیمی بر طول عمر ندارد. مرگ ناشی از تشنج می‌تواند به دلیل خفگی، ایست قلبی، زمین خوردن و آسیب سر در طول حمله رخ دهد، اما شانس آن بسیار کم است.

توضیح: این مقاله فقط برای اطلاع رسانی است و جایگزینی برای مشاوره پزشکی حرفه‌ای نیست. همیشه با پزشک خود در مورد هرگونه سؤالی در مورد یک بیماری مشورت کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان