براساس این پژوهش، تجزیه و تحلیل نتایج این ۷۴ مطالعه نشان میدهد که افزایش مواجهه با فلوراید با کاهش نمرات ضریب هوشی کودکان ارتباط معناداری دارد. به گفته کایلا تیلور، دانشمند موسسه ملی مطالعات بهداشت محیطی، هرچه کودکان بیشتر در معرض فلوراید قرار گیرند، احتمال کاهش ضریب هوشی آنها بیشتر میشود. جالب است بدانید که برای هر افزایش اندک در میزان فلوراید موجود در ادرار کودکان، به طور متوسط ۱.۶۳ نمره از ضریب هوشی آنها کاسته میشود.
به گزارش خط سلامت با این حال، محققان هشدار دادهاند که این نتایج به هیچ وجه به معنای ضرورت حذف فلوراید از آب آشامیدنی نیست. اکثر پژوهشهای مورد بررسی در این مطالعه از کشورهایی غیر از ایالات متحده انجام شدهاند که در بسیاری از آنها میزان فلوراید موجود در آب بسیار بیشتر از حد معمول در ایالات متحده است. همچنین بسیاری از این مطالعات از نظر استانداردهای تحقیقاتی ضعیف بودهاند.
فلوراید و اثرات احتمالی بر سیستم عصبی
فلوراید به مدت چندین دهه به آب آشامیدنی ایالات متحده افزوده شده است، و هیچ تحقیق جدی تاکنون کاهش قابلتوجهی در رشد شناختی کودکان گزارش نکرده است. با این حال، اخیراً در برخی ایالتها اعتراضات به افزودن فلوراید به آب آشامیدنی بیشتر شده و در برخی مناطق تصمیم به حذف آن گرفته شده است. این تغییرات نگرانیهایی را در میان دندانپزشکان برانگیخته است. دکتر اریکا کافری، رئیس شورای امور بالینی آکادمی دندانپزشکی اطفال آمریکا، معتقد است که در مناطق که فلوراید از آب آشامیدنی حذف شده، میزان پوسیدگی دندان به طور قابلتوجهی افزایش یافته است.
موضعگیری سازمانهای بهداشتی
سازمانها و نهادهای بهداشت عمومی ایالات متحده، از جمله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) و انجمن دندانپزشکی آمریکا، همچنان از افزودن فلوراید به آب آشامیدنی حمایت میکنند. این نهادها تأکید دارند که اگر شواهد قویتری از ارتباط بین فلوراید و کاهش ضریب هوشی کودکان به دست آید، باید تحقیقات گستردهتری در این زمینه انجام شود. اما در حال حاضر، این شواهد کافی برای تغییر سیاستهای بهداشتی و حذف فلوراید از آب آشامیدنی وجود ندارد.
در حالی که مزایای فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی دندان ثابت شده است، برخی کارشناسان همچنان بر این باورند که باید ارتباطات احتمالی آن با آسیبهای عصبی و اثرات سمی بر کودکان بیشتر مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است