تصور کنید بتوانید از هزاران کیلومتر دورتر، شیئی را لمس کنید! این اتفاق با اختراع دستگاه جدید محققان لندن ممکن شده است.
به گزارش خط سلامت، محققان کالج لندن دستگاهی ساختند که حس لامسه انسان را تقلید میکند و روزی میتواند به افرادی که هزاران کیلومتر دور هستند اجازه دهد تا بهصورت مجازی با هم دست بدهند.
این دستگاه که BAMH نام دارد، میتواند به بیمارانی که حس لامسه خود را از دست دادهاند نیز کمک کند.
به گفته محققان این دستگاه از طریق نوک انگشت، حس تعامل با اشیا واقعی را شبیهسازی میکند. این ابزار راه را برای کاربردهایی در تشخیص ازدستدادن حس لامسه، جراحی رباتیک در لمس هموار میکند.
هلگه ووردمان، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کالج لندن، گفت: سیستم BAMH توانایی اندازهگیری حداقل محرکی که برای انسانها لازم است تا یک لمس را درک کنند و تمایز بین محرکها در انگشتان انسان را افزایش میدهد.
همچنین انتظار میرود که این فناوری تکنیکهای جراحی رباتیک را تقویت کند. بهعنوان مثال، جراحان قادر خواهند بود با دستان خود تفاوت بین بافت سرطانی و طبیعی را احساس کنند که به آنها کمک میکند تا قبل از برداشتن تومور، حاشیههای آن را تعریف کنند. اما اگر آنها از بازوهای رباتیک در جراحی استفاده کنند این توانایی لمسی از بین میرود.
محققان دانشگاه کالج لندن میگویند مهمتر از همه، این محرکها در محدوده فرکانسی تحویل داده میشوند که با حساسیت گیرندههای پوستی مطابقت دارد و امکان تجربه لمسی را فراهم میکند که شبیهسازی دقیقی از احساس تعامل با اشیا واقعی در زندگی روزمره است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است