این میوه پرطرفدار خطر سرطان را تا 60 درصد کاهش می‌دهد

خط سلامت: مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف نشاسته مقاوم، به‌ویژه از منابعی مانند موز سبز، می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را تا 60 درصد کاهش دهد.

این میوه پرطرفدار خطر سرطان را تا 60 درصد کاهش می‌دهد

مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف نشاسته مقاوم، به‌ویژه از منابعی مانند موز سبز ، می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را تا 60 درصد کاهش دهد. این یافته‌ها از کارآزمایی به‌دست آمده‌اند که بر روی نزدیک به 1000 شرکت‌کننده مبتلا به سندرم لینچ انجام شده است. این سندرم به‌طور خاص خطر ابتلا به سرطان‌های روده، رحم و تخمدان‌ها را افزایش می‌دهد و در مقایسه با جمعیت عمومی، افراد مبتلا به این سندرم در سنین پایین‌تر با سرطان‌های دیگر مواجه می‌شوند.

به گزارش خط سلامت نشاسته مقاوم که در غذاهایی مانند جو دوسر، ماکارونی پخته و سرد و موز سبز یافت می‌شود، نه‌تنها به‌عنوان یک فیبر قابل تخمیر عمل می‌کند، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر سلامت دارد. طبق نتایج این تحقیق، مصرف منظم نشاسته مقاوم می‌تواند بروز سرطان در نواحی مختلف بدن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و اثرات محافظتی آن حتی تا 10 سال پس از قطع مصرف نیز ادامه خواهد داشت. این نتایج به‌ویژه در سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی مشهود است، که تشخیص آن‌ها دشوارتر است.

موز سبز و کاهش 60 درصدی خطر سرطان

مطالعه‌ای پیشگامانه نشان داده است که نشاسته مقاوم، که در غذاهای روزمره مانند جو و موز سبز کمی یافت می‌شود، می‌تواند به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف را کاهش دهد. این کشف از کارآزمایی CAPP2 به‌دست آمده است که در آن نزدیک به 1000 شرکت‌کننده مبتلا به سندرم لینچ از سراسر جهان شرکت داشتند. رهبران این تحقیق کارشناسانی از دانشگاه‌های نیوکاسل و لیدز بودند.

سندرم لینچ که تقریباً از هر 300 نفر در بریتانیا یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یک بیماری ژنتیکی است که به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان‌ها، به‌ویژه در روده، رحم و تخمدان‌ها را افزایش می‌دهد. افراد مبتلا به این سندرم تا 80 درصد شانس ابتلا به سرطان روده را در طول زندگی خود دارند و همچنین در مقایسه با جمعیت عمومی بیشتر در سنین پایین با سرطان‌های دیگر مواجه می‌شوند.

نتایج این مطالعه نشان داد دوز منظم نشاسته مقاوم، همچنین به‌عنوان فیبر قابل تخمیر، که برای حدود دو سال مصرف می‌شود، بر میزان سرطان روده تأثیری ندارد. با این حال، بروز سرطان در سایر قسمت‌های بدن را بیش از نصف کاهش داد.

این اثر به‌ویژه برای سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی (GI) مانند سرطان‌هایی که مری، معده، مجاری صفراوی، پانکراس و دوازدهه را تحت تأثیر قرار می‌دهند، قوی بود. قابل توجه است که اثرات محافظتی نشاسته تا 10 سال پس از قطع مصرف مکمل توسط شرکت‌کنندگان ادامه داشت.

این مطالعه که در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شده است، به‌طور دقیق به‌عنوان یک کارآزمایی دوسوکور برنامه‌ریزی شده بود که شامل یک پیگیری 10 ساله بود و داده‌های اضافی از ثبت ملی سرطان تا 20 سال برای 369 شرکت‌کننده افزایش یافت.

نحوه عملکرد نشاسته مقاوم

نشاسته مقاوم نوعی کربوهیدرات است که هضم را در روده کوچک دور می‌زند و در روده بزرگ تخمیر می‌شود، جایی که باکتری‌های مفید روده را تغذیه می‌کند. عملکردی مشابه فیبر رژیمی در سیستم گوارشی دارد و چندین فواید سلامتی از جمله کالری کمتری نسبت به نشاسته معمولی دارد.

پروفسور جان ماترز، متخصص تغذیه برجسته از دانشگاه نیوکاسل، پیشنهاد می‌کند نشاسته مقاوم ممکن است با تغییر متابولیسم باکتریایی اسیدهای صفراوی، رشد سرطان را کاهش دهد. او توضیح داد: ما فکر می‌کنیم که نشاسته مقاوم ممکن است با تغییر متابولیسم باکتریایی اسیدهای صفراوی و کاهش آن دسته از اسیدهای صفراوی که می‌توانند به DNA ما آسیب بزنند و در نهایت باعث سرطان شوند، رشد سرطان را کاهش دهد. با این حال، وی خاطرنشان کرد که برای درک کامل این فرآیند به تحقیقات بیشتری نیاز است.

پروفسور ماترز همچنین بر کاهش قابل توجه خطر سرطان مرتبط با نشاسته مقاوم تأکید کرد و اظهار داشت: ما دریافتیم که نشاسته مقاوم طیفی از سرطان‌ها را تا بیش از 60 درصد کاهش می‌دهد. این اثر در قسمت بالایی روده آشکارتر بود. تشخیص سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی دشوار است و اغلب زود تشخیص داده نمی‌شوند.

این کارآزمایی همچنین نشان داد که آسپرین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 50 درصد کاهش می‌دهد، کشفی که باعث شد مؤسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) آسپرین را برای افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالای سرطان هستند، توصیه کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان