تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف منظم نوشیدنی های حاوی شیرین کننده مصنوعی ، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
به گزارش خط سلامت این کشف مهم، تصور ما را درباره بیخطر بودن شیرینکنندههای مصنوعی به چالش میکشد و زنگ خطری برای افرادی است که به دنبال کاهش مصرف قند هستند.
نوشیدنیهای حاوی شیرین کننده مصنوعی و خطر بیماری قلبی
تحقیقات اخیر انجمن قلب آمریکا ارتباطی بین مصرف نوشیدنیهای حاوی شیرین کننده مصنوعی و افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی (AFib)، یک نوع اختلال ریتم قلب، پیدا کرده است. این اختلال میتواند منجر به عوارض جدی مانند سکته مغزی و نارسایی قلبی شود. یافتههای کلیدی این مطالعه عبارت بودند، از:
افرادی که بیش از دو لیتر نوشیدنی شیرین مصنوعی در هفته مصرف میکنند، ۲۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستند. همچنین مشخص شد مصرف آبمیوههای طبیعی با کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.
محققان بر این باورند عوامل مختلفی مانند مقاومت به انسولین و پاسخ بدن به شیرینکنندهها ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشند.
چرا این مطالعه مهم است؟
با توجه به افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در جهان، شناخت عوامل خطر آن بسیار مهم است. بسیاری از افراد از نوشیدنیهای شیرین مصنوعی به عنوان جایگزینی برای نوشیدنیهای شیرین شده با شکر استفاده میکنند، اما این مطالعه نشان میدهد این جایگزینی ممکن است به اندازه تصور ما بیخطر نباشد.
اگرچه این مطالعه ارتباطی بین مصرف نوشیدنیهای شیرین مصنوعی و خطر AFib را نشان میدهد، اما برای اثبات این ارتباط به مطالعات بیشتری نیاز است.
چه باید کرد؟
در انتظار نتایج مطالعات بیشتر، بهتر است مصرف نوشیدنیهای شیرین مصنوعی را کاهش داده و به جای آن از آب، چای گیاهی یا آب میوههای طبیعی شیریننشده استفاده کنید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است