روغن شمعدانی در بسیاری از مناطق از جمله اروپا و آسیا کشت می شود. انواع و گونه های زیادی از گل صورتی با رایحه تازه و گلی وجود دارد.
به گزارش خط سلامت روغن شمعدانی هر گونه از نظر بو متفاوت است، اما از نظر ترکیب، فواید و موارد استفاده تقریباً یکسان است.
روغن شمعدانی و خواص آن
روغن شمعدانی به طور گسترده ای به عنوان یک عنصر در عطر و لوازم آرایشی استفاده می شود. این اسانس همچنین در رایحه درمانی برای درمان تعدادی از بیماری ها استفاده می شود.
در آروماتراپی، روغنهای ضروری با استفاده از دیفیوزر استنشاق میشوند، یا با روغنهای حامل رقیق میشوند و برای اثرات تسکیندهنده روی پوست استفاده میشوند.
محققان فواید اسانس شمعدانی را در چند مطالعه انسانی و حیوانی بررسی کرده اند. همچنین شواهد حکایتی در مورد مزایای آن وجود دارد. تصور می شود دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری، ضد التهابی، ضد میکروبی و قابض باشد.
فواید اسانس شمعدانی
اسانس شمعدانی برای برخی شرایط به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است، اما برای برخی دیگر کمتر مورد تحقیق قرار گرفته است. قبل از استفاده حتما با پزشک مشورت کنید و اسانس شمعدانی را جایگزین دارو یا درمان تجویز شده نکنید.
خواص روغن شمعدانی
آکنه، درماتیت و بیماری های التهابی پوست
بررسی مطالعات 2017 روی اسانس شمعدانی نشان داد خواص ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد عفونی کنندگی آن باعث می شود در صورت استفاده موضعی، برای کاهش جوش های آکنه ، تحریک پوست و عفونت های پوستی مفید باشد.
خواص ضد التهابی اسانس شمعدانی همچنین آن را برای تعدادی از شرایط التهابی، از جمله مواردی که روی پوست تأثیر می گذارد، مفید می کند.
یکی مطالعه دریافتند اسانس شمعدانی به عنوان یک داروی ضد التهابی بالقوه با عوارض جانبی کم، نویدبخش است.
ادم
یک مطالعه حیوانات نشان داد خواص ضد التهابی اسانس شمعدانی ممکن است آن را برای ورم پا و پا ناشی از ادم مفید کند .
شواهد حکایتی نشان می دهد افزودن اسانس شمعدانی به آب حمام ممکن است راه خوبی برای درمان این بیماری باشد. تحقیقات بیشتری برای بررسی اثرات اسانس شمعدانی بر ادم مورد نیاز است.
وستیبولیت بینی
وستیبولیت بینی یک وضعیت ناراحت کننده است که با درمان دارویی سرطان همراه است.
یک مطالعه مشاهدهای کوچک و شواهد حکایتی نشان میدهد اسانس شمعدانی ممکن است علائم بینی ناشی از این بیماری مانند خونریزی، دلمه، درد، خشکی و زخمها را کاهش دهد.
برای این مطالعه اسانس شمعدانی با روغن کنجد مخلوط شد و به عنوان اسپری بینی در زنانی که تحت شیمی درمانی برای سرطان سینه قرار می گرفتند، استفاده شد.
عفونت
مطالعات متعدد نشان می دهد اسانس شمعدانی ممکن است با عفونت های باکتریایی مقابله کند . اسانس شمعدانی دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که آن را در برابر سویه های متعدد باکتری موثر می کند.
یکی مطالعه دریافتند اسانس شمعدانی به اندازه آموکسی سیلین در مبارزه با سویه های باکتریایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس موثر است . همان مطالعه نشان داد در مبارزه با لیستریا مونوسیتوژنز ، یک سویه باکتریایی متفاوت، موثر نیست .
بیماری نورودژنراتیو
برخی بیماریهای تخریبکننده عصبی مانند بیماری آلزایمر ، مولتیپل اسکلروزیس ، بیماری پارکینسون و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) با درجات مختلفی از التهاب عصبی مرتبط هستند.
یک مطالعه نشان داد غلظت بالای سیترونلول، جزء اسانس شمعدانی، تولید اکسید نیتریک را مهار می کند و التهاب و مرگ سلولی را در مغز کاهش می دهد.
به گفته محققان، اسانس شمعدانی ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری های عصبی از جمله التهاب عصبی فواید داشته باشد.
یائسگی و قبل از یائسگی
آ مطالعه دریافتند که رایحه درمانی با اسانس شمعدانی در تحریک ترشح استروژن بزاقی مفید است.
محققان این نظریه را مطرح کردند اسانس شمعدانی ممکن است برای زنانی که کاهش استروژن و علائم مرتبط با سلامت ناشی از یائسگی و پیش از یائسگی را تجربه میکنند، مفید باشد .
استرس، اضطراب و افسردگی
اسانس شمعدانی استنشاقی اثر آرام بخشی دارد و می تواند اضطراب مرتبط با زایمان در مرحله اول را کاهش دهد.
شواهد حکایتی همچنین حاکی از آن است اسانس شمعدانی ممکن است باعث آرامش شود و خلق و خوی افسردگی را کاهش دهد.
درد زونا
زونا اغلب منجر به نورالژی پس از تبخال می شود، یک وضعیت بسیار دردناک که بر رشته های عصبی و پوستی که در امتداد یک عصب قرار دارند تأثیر می گذارد.
یک مطالعه نشان داد استفاده موضعی از روغن شمعدانی به طور قابل توجهی درد نورالژی پس از تبخال را در عرض چند دقیقه پس از استفاده کاهش می دهد. این اثرات موقتی بودند و در صورت لزوم نیاز به استفاده مجدد داشتند.
آلرژی
طبق یکی مطالعه مقدماتی محتوای سیترونلول اسانس شمعدانی آن را به طور بالقوه برای کاهش واکنش های آلرژیک موثر می کند. با این حال مطالعه بیشتر مورد نیاز است.
شواهد حکایتی نشان می دهد استفاده موضعی ممکن است خارش ناشی از واکنش های آلرژیک را کاهش دهد. این به دلیل اثر ضد التهابی این اسانس است.
مراقبت از زخم
شواهد حکایتی نشان می دهد اسانس شمعدانی ممکن است برای جلوگیری از خونریزی زخم های جزئی مفید باشد. ممکن است این کار را با تسریع انعقاد و با ایجاد انقباض عروق خونی انجام دهد. خواص ضد باکتری و ضد عفونی کنندگی آن نیز برای بهبودی مفید است.
دیابت
اسانس شمعدانی مدتها است که در تونس به عنوان یک درمان عامیانه برای کاهش قند خون استفاده می شود .
یک مطالعه حیوانات دریافتند مصرف روزانه خوراکی به طور قابل توجهی سطح گلوکز را در موش کاهش می دهد. محققان پیشنهاد کردند اسانس شمعدانی ممکن است برای کاهش قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت مفید باشد ، اما همچنین نشان دادند که مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
انسان نباید اسانس شمعدانی مصرف کند. تحقیقات بر روی انسان هنوز مورد نیاز است، اما آروماتراپی اضافه شده به دیفیوزر یا استفاده موضعی ممکن است همان اثر را داشته باشد.
روغن شمعدانی در مقابل روغن شمعدانی گل رز
اسانس شمعدانی و اسانس شمعدانی گل رز از گونه های مختلف گونه های گیاهی Pelargonium graveolens می آیند .
آنها ترکیبات و خواص تقریباً یکسانی دارند و به همان اندازه برای سلامتی مفید هستند. اسانس گل شمعدانی گل رز کمی بوی گلی بیشتری دارد که شبیه بوی گل رز است.
نحوه استفاده از روغن شمعدانی
اسانس شمعدانی را می توان با روغن حامل مانند روغن کنجد رقیق کرد و به صورت موضعی روی پوست استفاده کرد. شما می توانید از آن به عنوان یک درمان نقطه ای برای آکنه یا خارش پوست یا به عنوان روغن ماساژ استفاده کنید.
برخی از روغن های حامل ممکن است هنگامی که روی پوست استفاده می شوند واکنش آلرژیک ایجاد کنند. قبل از استفاده، آزمایش پچ را روی یک ناحیه کوچک انجام دهید تا مطمئن شوید که واکنشی ایجاد نمی کند.
هنگام رقیق کردن اسانس ها با روغن حامل، رعایت این دستورالعمل های رقت مهم است . برای بزرگسالان، با مخلوط کردن 15 قطره اسانس در هر 6 قاشق چایخوری روغن حامل شروع کنید. این معادل رقت 2.5 درصدی خواهد بود. برای کودکان، 3 تا 6 قطره اسانس در هر 6 قاشق چایخوری روغن حامل، مقدار مطمئنی است.
به عنوان یک درمان آروماتراپی، میتوانید روغن شمعدانی را روی حولههای کاغذی یا پارچهای که برای لکهدار شدن آن مشکلی ندارید، بمالید. همچنین می توانید آن را در یک دیفیوزر اتاق قرار دهید تا فضای بزرگی را معطر کنید. همچنین پخشکنندههایی برای استفاده شخصی مانند استیکهای استنشاقی عطر وجود دارد که میتوانید آنها را با روغن پر کنید و در حین حرکت نفس بکشید.
عوارض جانبی روغن شمعدانی
زمانی که روغن شمعدانی به درستی استفاده شود، استفاده از روغن شمعدانی برای اکثر مردم بی خطر است. برخی از افراد ممکن است هنگام استفاده از آن روی پوست دچار بثورات یا احساس سوزش شوند. هرگز از روغن ضروری روی پوست استفاده نکنید مگر اینکه با روغن حامل رقیق شده باشد.
گاهی اوقات مقدار کمی روغن شمعدانی به محصولات پخته شده اضافه می شود و خوردن مقادیر کمی خوب است. اثرات مصرف مقادیر زیاد روغن شمعدانی مشخص نیست.
طرز تهیه روغن شمعدانی در خانه
اگر چند هفته فرصت دارید، می توانید روغن شمعدانی را در خانه درست کنید:
حدود 12 اونس از برگ های شمعدانی رز را از روی گیاه جدا کنید.
یک ظرف شیشهای کوچک و شفاف را تا نیمه با روغن زیتون یا کنجد پر کنید و برگها را در آب فرو ببرید و روی آنها را کاملاً بپوشانید.
در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته روی طاقچه آفتابگیر قرار دهید.
روغن را از طریق یک پارچه پنیر در یک ظرف شیشه ای متفاوت صاف کنید. برگ های شمعدانی را پشت سر بگذارید.
مقدار بیشتری از برگ های شمعدانی تازه را به روغن اضافه کنید.
شیشه جدید را ببندید و دوباره آن را به مدت یک هفته روی طاقچه آفتابگیر بگذارید.
این مراحل را هر هفته به مدت سه هفته دیگر (در مجموع پنج هفته) ادامه دهید.
اسانس را در یک بطری بریزید که می توان آن را محکم در بسته نگه داشت. آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و ظرف یک سال استفاده کنید.
جایگزین روغن شمعدانی
اسانس های زیادی وجود دارند که حاوی فواید سلامتی هستند که می توانید بر اساس شرایط خاصی که می خواهید درمان کنید، آنها را امتحان کنید. برخی از روغن های ضروری که ممکن است بخواهید امتحان کنید عبارتند از:
اسطوخودوس برای افسردگی، اضطراب، آکنه و تحریک پوست
بابونه برای درد عضلات ، درد و تورم
روغن نعناع یا مریم گلی برای تسکین علائم یائسگی
اسانس شمعدانی قرن هاست که برای درمان بیماری ها استفاده می شود. داده های علمی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است برای تعدادی از شرایط، مانند اضطراب، افسردگی، عفونت و مدیریت درد مفید باشد. تصور می شود که دارای خواص ضد باکتری، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.