عدم تعادل هورمونی غالبا زمانی اتفاق می افتد که بدن یک هورمون خاص را بیش از حد یا خیلی کم تولید می کند، همچنین زمانی که بدن نمی تواند به درستی به هورمون های موجود پاسخ دهد، احتمال بروز مشکلات ناشی از عدم تعادل هورمونی افزایش می یابد.
به گزارش خط سلامت عدم تعادل هورمونی معمولاً به دلیل مشکلات سیستم غدد درون ریز ایجاد می شود. این غدد هورمون ها را تولید می کنند و به اندام ها و بافت های بدن کمک می کنند تا عملکردهای مختلف فیزیکی را انجام دهند و هماهنگ کنند.
عدم تعادل هورمونی منجر به چه بیماری هایی می شود؟
عدم تعادل هورمونی با 4 بیماری جدی همراه است. این بیماری ها عبارتند از: دیابت، کم کاری و پرکاری تیروئید، نارسایی آدرنال و سندرم تخمدان پلی کیستیک.
شرایط شایع غدد درون ریز عبارتند از:
عدم تعادل هورمونی و دیابت
دیابت شایع ترین اختلال غدد درون ریز در ایالات متحده است که دو نوع اصلی وجود دارد: دیابت نوع 1 و نوع 2 .
دیابت نوع 1 وضعیتی است که فرد با آن متولد می شود. این نوع دیابت باعث می شود هورمون انسولین تولید نشود.
در دیابت نوع 2، بدن انسولین را به خوبی تولید نمیکند یا از آن استفاده نمیکند. سطوح بالای قند خون با عوارض جانبی طولانی مدت جدی از جمله:
آسیب به چشم ها، کلیه ها و اعصاب
بیماری قلبی
سکته
قطع اندام، همراه است.
عدم تعادل هورمونی و مشکلات غده تیروئید
غده تیروئید جلوی گردن قرار دارد و هورمون تیروئید لازم را تولید می کند. این هورمون ها نحوه استفاده بدن از انرژی را تنظیم می کنند و بر عملکرد هر یک از اندام ها تأثیر می گذارند.
زمانی که غده تیروئید هورمون های کمی تولید می کند، شرایط ایجاد شده کم کاری تیروئید نامیده می شود. از هر 100 آمریکایی بالای 12 سال، حدود 5 نفر به این عارضه مبتلا هستند، اما علائم اغلب خفیف هستند و تا سال ها پس از شروع تشخیص داده نمی شوند.
در عوض هنگامی که غده تیروئید هورمون های زیادی تولید می کند، منجر به پرکاری تیروئید می شود. از هر 100 آمریکایی بالای 12 سال، حدود 1 نفر به این بیماری مبتلا است. اگر این بیماری درمان نشود، فرد در معرض خطر عوارض جدی مانند: ضربان قلب نامنظم و ضعیف شدن استخوان ها می باشد.
زنان و افراد بالای 60 سال بیشترین احتمال ابتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید را دارند.
عدم تعادل هورمونی و نارسایی آدرنال
در نارسایی آدرنال، غده فوق کلیه به اندازه کافی هورمون های خاصی مانند کورتیزول تولید نمی کند. کورتیزول به عنوان هورمون استرس شناخته می شود و برای مقابله با موقعیت های اضطراری ضروری است.
علائم نارسایی آدرنال عبارت است از:
فرسودگی و خستگی
ضعف عضلانی
کاهش اشتها
کاهش وزن
احساس درد در ناحیه شکم.
عدم تعادل هورمونی و سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک 8 تا 13 درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می دهد. در حقیقت این سندرم شایع ترین علت ناباروری است.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک، شامل کاهش تخمک گذاری و رشد بیش از حد موهای صورت است. این عارضه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
تغییر سبک زندگی، به ویژه اصلاح رژیم غذایی و ورزش کردن به منظور کاهش وزن، راه حل های موثری برای مدیریت طولانی مدت این وضعیت هستند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.