مصرف اسید فولیک توسط زنان باردار از نقص لوله عصبی در مغز و نخاع نوزاد جلوگیری میکند.
به گزارش خط سلامت البته این بدان معنی نیست که مصرف اسید فولیک هیچگونه مزایایی برای سایر زنان ندارد.
اسیدفولیک در رژیم غذایی
اسید فولیک یک مکمل غذایی مفید است. موسسه جهانی بهداشت و سلامت زنان توصیه میکنند نوجوانان و دختران بالای 14 سال و زنان روزانه حدود 400 میکروگرم به فولات نیاز دارند. بسیاری از غذاهایی که مصرف میکند حاوی فولات یا همان شکل طبیعی ویتامین B هستند بنابراین متخصصان تغذیه زنان توصیه میکنند این مواد ضروری را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
زنان به اسید فولیک نیاز دارند
بدن زنان به فولات یا اسیدفولیک زیادی نیاز دارد تا بتواند سلولهای جدید و سالم با عملکرد صحیح تولید کند. بدن برای ساختن DNA و RNA (ماده ژنتیکی که کدهای پروتیینی خاصی را حمل میکند) به عنوان پایه و اساس شکلگیری سلولها و تقسیم سلولی به فولات نیاز دارد.
مصرف درست اسید فولیک از کم خونی زنان باردار جلوگیری میکند. داروهای مصرف شده دیگر همزمان با فولات تداخل ایجاد میکند به همین علت است که بدن زنان نیاز به مصرف اسید فولیک پیدا میکند.
زنان بارداری که به بیماریهای کبد و کلیه مبتلا هستند حتماً باید در دوران بارداری اسیدفولیک مصرف کنند علاوه بر آن زنانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند و با سوء جذب مواد مغذی درگیر هستند باید اسیدفولیک استفاده کنند.
اسید فولیک و خستگی
کمبود فولات در بدن اغلب بدون علامت خاصی است علایم شایع این دو مشکل از کم خونی در زنان باردار عبارتند از؛ خستگی،تنگی نفس و ضعف عمومی است.
اسید فولیک و سرطان
تحقیقات نشان داده است اسیدفولیک نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد.
درواقع اسیدفولیک نقش حفاظتی دارد. علاوه بر آن اسیدفولیک از سرطان دهانه رحم جلوگیری میکند. فولات به میزان چشمگیری در برخی از میوهها و سبزیجات وجود دارد.
مزایای بالقوه مصرف اسیدفولیک در حدود 4درصد میلیگرم در روز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان دهانه رحم را در زنان کاهش میدهد.
غذاهای غنی از اسیدفولیک عبارتند از: نان غنی شده، برنج، ماکارونی و غلات، آب پرتقال، سبزیجات برگ سبز، عدس و لوبیا قرمز. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.