والدین خودشیفته در فرزند پروری بسیار ضعیف هستند.
به گزارش خط سلامت در این مطلب 6 مورد از رفتار های والدین خودشیفته بررسی شده است.
خودشیفتگی پنهان چه نشانه هایی ارد؟
خودشیفتگی پنهان شکل ظریفی از خودشیفتگی است که اغلب تا اواخر زندگی مورد توجه قرار نمی گیرد. بزرگ شدن با والدینی که این ویژگی ها را دارند گیج کننده و چالش برانگیز است و تاثیرات ماندگاری در زندگی دارد. در ادامه برخی ویژگی های والدین خودشیفته را معرفی می کنیم:
دستاویز قرار دادن دستاوردهای کودک
این یک تاکتیک رایج است که توسط خودشیفته های پنهان استفاده می شود.
آنها تمایل دارند در شکوه منعکس شده از دستاوردهای فرزندان خود غرق شوند و از آنها به عنوان فرصتی برای تقویت روحیه خود و زیبا جلوه دادن خود استفاده کنند، نه اینکه از تلاش و موفقیت فرزندشان تجلیل کنند.
نادیده گرفتن کودک
اغلب والدین خودشیفته پنهان، نیازهای فرزندشان را نادیده می گیرند.
دستکاری عاطفی
والدین خودشیفته پنهان اغلب از دستکاری عاطفی به عنوان ابزاری برای کنترل رفتار فرزندانشان و حفظ کنترل آنها استفاده می کنند.
انتظارات بالا
والدین خودشیفته پنهان اغلب ناامنی ها و آرزوهای برآورده نشده خود را بر روی فرزندان خود فرافکنی می کنند. آنها انتظارات غیرواقع بینانه ای دارند و در صورت برآورده نشدن آنها به سرعت ابراز ناامیدی می کنند و باعث می شود فرزندشان اغلب احساس بی کفایتی کند یا احساس کوتاهی کند.
والدین قربانی
والدین خودشیفته پنهان اغلب خود را به عنوان قربانی در موقعیت های مختلف به تصویر می کشند. آنها مهارتی در تغییر شرایط دارند تا به نظر برسند که به آنها ظلم شده است، حتی وقتی مقصر هستند.
این الگو برای کودکانی که در چنین محیطهایی بزرگ میشوند میتواند فوق العاده گیج کننده باشد.
عزت نفس پایین و شخصیت مرزی
یکی از تأثیرات ماندگار بزرگ شدن با یک والدین خودشیفته پنهان، عزت نفس پایین و ابتلا به شخصیت مرزی است.
والدین خودشیفته پنهان این ناامنی ها و مسائل را از طریق رفتارهای دستکاری و بی اعتباری مداوم به فرزندان خود القا می کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.