سرمایه روان شناختی تاثیرات مثبتی بر زندگی افراد می گذارد و دست یابی به موفقیت را برای آنها به دنبال دارد.
به گزارش خط سلامت در این مطلب توضیح سرمایه روان شناختی انواع و فواید آن ارائه شده است.
سرمایه روان شناختی
سرمایه روان شناختی یک مفهوم روانشناختی است که از چهار مولفه تشکیل شده است، این چهار مولفه عبارت است از: تاب آوری، امید، خودکارآمدی و خوشبینی.
فواید سرمایه روانشناختی
سرمایه روان شناختی، یعنی افکار و احساسات تأثیر مثبت یا منفی بر سلامت روان و جسم افراد دارند. مزایای بسیاری برای سرمایه روان شناختی وجود دارد و تحقیقات نشان داده است که افراد با سطوح بالای سرمایه روانشناختی، مهارت های مقابله ای بهتر، شادی بیشتر و کاهش افسردگی و اضطراب را گزارش می دهند.
این مزایا به آنها کمک می کند تا زندگی فردی و شغلی رضایت بخش تری داشته باشند.
تاب آوری
تاب آوری در سرمایه روان شناختی، به عنوان توانایی افراد برای قرار گرفتن در معرض یک رویداد بسیار مخرب و استقامت در برابر سختی ها تعریف شده است. در سرمایه روان شناختی، تاب آوری فرصتی برای حرکت به جلو فراهم می کند.
امید
امید در سرمایه روان شناختی، به این معنا است که فرد علاوه بر میل به رسیدن به اهداف، به این باور داشته باشد که به آن هدف می رسد. در چند سال گذشته، تحقیقات نشان داده است که امید نه تنها تقویت پذیر است، بلکه در بین همه احساسات مثبت منحصر به فرد است.
افراد با ایجاد یک طرز فکر امیدوار کننده، خود را آموزش می دهند که طعمه منفی گرایی یا عدم اطمینان نشوند. امید این قدرت را می دهد که در مسیر رسیدن به اهداف خود مشکلات را به موانع احتمالی تبدیل کنند و اراده را در رسیدن به اهداف خود تقویت کنند.
خودکارآمدی
خودکارآمدی در سرمایه روان شناختی، اعتماد به نفسی است که افراد هنگام موفقیت، در خود احساس می کنند. خودکارآمدی به عنوان توانایی درک شده یک فرد برای به دست آوردن نتایج مطلوب تعریف می شود.
خوش بینی
خوش بینی در سرمایه روان شناختی این احساس کلی است که آینده خوب خواهد بود و قرار نیست اتفاقات وحشتناک یکی پس از دیگری از راه برسند.
تقویت سرمایه روانشناختی
راه های مختلفی برای تقویت سرمایه روان شناختی وجود دارد. یکی از این راه ها، تمرین خودگویی مثبت است. این به این معنی است که افراد با خودشان مثبت صحبت کنند و به خود ایمان داشته باشند، حتی زمانی که همه چیز سخت یا غیر ممکن به نظر می رسد.
وقتی از خودگویی مثبت استفاده می شود، مهم است که خود را قضاوت نکنید. صحبت با خود و تاکیدات مثبت به اعتماد به نفس کمک می کند و به افراد یادآوری می کند که قدرت تأثیر گذاری بر زندگی خود را دارند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.