علل روانی ترس از مهدکودک+ راهکار

خط سلامت: مهدکودک برای اکثرا کودکان، منجر به افزایش تنش و استرس می شود. والدین می توانند با انجام برخی کارهای ساده، نقش مهمی در سازگار کردن کودک با مهدکودک ایفا کنند.

علل روانی ترس از مهدکودک+ راهکار

مهدکودک برای کودکان، محیطی جدید و غیر قابل پیش بینی است؛ از این رو برخی کودکان به سختی با آن سازگار می شوند.

مهدکودک و ناسازگاری کودک

به گزارش خط سلامت بعضی از کودکان صراحتاً اعلام می‌کنند که از رفتن به مهدکودک می‌ترسند، ولی برخی دیگر که آشنایی چندانی با احساسات خود ندارند؛ ترس و نگرانی را به صورت مستقیم بروز نمی‌دهند؛ در عوض این کودکان با بدخلقی، بدرفتاری و پرخاشگری، نگرانی خود را نسبت به رفتن به مهدکودک نشان می‌دهند.

مهدکودک و رشد هوش کودک

مهد کودک، تجربه ای جدید برای کودک محسوب می شود که منجر به تنش و اضطراب می شود. ترس و اضطراب از رفتن به مهدکودک در کودکان متفاوت تجربه می شود. پژوهش ها نشان داده است حضور در مهدکودک، در سن مناسب، منجر به افزایش هوش کودک می شود.

راه های مقابله با ترس از مهدکودک

برخی راه های مناسب برای مقابله با ترس از مهدکودک عبارت است از:

نمایش بازی کردن

یکی از موثرترین روش ها برای کاهش ترس از مهدکودک، نمایش بازی کردن در خانه است.

از حیوانات پلاستیکی کوچک و عروسک‌های بندانگشتی، به عنوان شخصیت های نمایش استفاده کنید که قرار است یک مکان جدید را تجربه کنند. سعی کنید لازم حین بازی راهکارهای مناسب برای سازگارشدن با مهدکودک مرور شود. برای مثال پدر و مادر بگویند: اگر آقای فیل احساس می‌کنه مهدکودک می‌تونه ترسناک باشه، اون برای کم کردن ترسش چی کار می‌تونه بکنه؟ شاید بتونه به معلمش بگه تا به اون کمک کنه!

بازدید از مهد کودک 

لازم است پدر و مادر به همراه فرزند خود، پیش از شروع مهدکودک، از محیط آن بازدید کنند. این کار منجر می شود ترس کودک از مهدکودک کاهش پیدا کند. اگر پدر و مادر در مورد احساس خود، زمانی که در کودکی باید به مهدکودک می‌رفتند، با کودک خود صحبت کنند و از خواهر و برادرهای دیگر  بخواهند در مورد رفتن به مهدکودک با کودک صحبت کنند؛ گام مهمی در سازگار کردن کودک با مهدکودک برداشته اند.

درک کردن کودک

 کمی ترس در مورد مهدکودک و به صورت کلی یک مکان جدید، هیچ اشکالی ندارد و طبیعی است. شاید پدر و مادرها، وسوسه شوند با نصیحت کردن و صحبت در رابطه با ترس از مهدکودک، این احساس را در فرزندان خود از بین ببرند، اما باید گفت که این تلاش در اکثر مواقع بی‌ثمر خواهد ماند. 

دادن پاداش های کوچک

هیچ گزینه‌­ای را در مورد ماندن کودک در خانه و نرفتن به مهدکودک نباید مطرح شود؛ در عوض به ازای تلاش کودک برای سازگاری با محیط مهدکودک، پدر و مادر باید به او پاداش های کوچک دهند تا کاملا با شرایط مهدکودک انطباق پیدا کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است .

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان