استرس با این بیماری خطرناک رابطه مستقیم دارد

خط سلامت: استرس یک واکنش طبیعی است که می تواند اثرات جسمی و روحی مختلفی از جمله افزایش سطح گلوکز خون داشته باشد.

استرس با این بیماری خطرناک رابطه مستقیم دارد

به گزارش خط سلامت استرس به خودی خود باعث دیابت نمی شود، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استرس بیش از حد و مزمن می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

تجربه استرس همچنین می‌تواند مدیریت دیابت را چالش‌برانگیزتر کند و ابتلا به دیابت ممکن است به افزایش سطح استرس منجر شود.

ارتباط بین استرس و دیابت

بررسی ها نشان داد افرادی که استرس تجربه می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. عوامل استرس زا مرتبط با افزایش خطر دیابت عبارتند از:

  • خشم
  • پریشانی احساسی
  • مشکلات خواب
  • رویدادهای استرس زا زندگی
  • تجربیات آسیب زا
  • استرس ناشی از کار

هورمون ها

استرس باعث ترشح هورمون های آدرنالین و کورتیزول می شود که می تواند به افزایش سطح قند خون کمک کند. شواهد نشان می دهد که سطوح استرس درک شده یک عامل خطر مهم برای ابتلا به دیابت نوع 2 است.

عوامل سبک زندگی

علاوه بر اثرات مستقیم عصبی غدد استرس بر افزایش خطر دیابت، سطوح استرس بالا نیز می تواند به طور غیر مستقیم با شروع دیابت مرتبط باشد. افرادی که استرس بالاتری دارند ممکن است به سایر رفتارهای مرتبط با دیابت، از جمله خوردن یک رژیم غذایی نامناسب، مصرف سطوح بالای الکل و سیگار کشیدن، تمایل بیشتری داشته باشند.

عوامل دیگری که ممکن است خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهند عبارتند از:

  • سن
  • سابقه خانوادگی
  • دیابت بارداری
  • فشار خون بالا
  • عدم تحرک بدنی
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • نژاد یا قومیت
  • وزن

برای افراد مبتلا به دیابت، روزهای اولیه یادگیری مدیریت این بیماری می تواند استرس زا باشد. توجه دقیق به آنچه می خورید، بررسی سطح قند خون و تزریق انسولین می تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است سطح استرس را افزایش دهد.

عوارض استرس و دیابت

در افرادی که دیابت دارند، ترشح هورمون های استرس ممکن است نوسانات قند خون را به دنبال بیاورد، که کنترل این بیماری را دشوارتر می کند. استرس می تواند یک محرک رایج برای اپیزودهای قند خون بالا و پایین باشد.

توجه داشته باشید که حتی استرس "خوب" می تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود. استرس روحی و جسمی، مانند نگرانی در مورد شغل یا بیمار شدن، می تواند استرس منفی ایجاد کند. اما حتی رویدادهای مثبت یا هیجان انگیز، مانند سوار شدن بر ترن هوایی یا برنده شدن جایزه، می تواند بر ذهن و بدن شما استرس ایجاد کند.

استرس همچنین می تواند بر سایر پیامدهای سلامت مرتبط با دیابت تأثیر منفی بگذارد به عنوان مثال، افرادی که سطح استرس بالاتری دارند، احتمالاً سلامت عاطفی و جسمی ضعیف تری دارند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند و مهارت های مقابله با استرس ضعیفی دارند، کمتر احتمال دارد دیابت خود را به طور موثر مدیریت کنند. همچنین ممکن است خطر عوارض مرتبط با دیابت مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی، آسیب عصبی و … را افزایش دهد.

تشخیص استرس و دیابت

اگر می خواهید دیابت را مدیریت می کنید و فکر می کنید استرس ممکن است بر وضعیت شما تأثیر منفی بگذارد، سعی کنید عوامل استرس زا را شناسایی و مکانیسم های مقابله ای سالم را پیدا کنید. اگر سطح قند خون همچنان در نوسان است یا اگر برای مدیریت دیابت خود مشکل دارید، با پزشک خود صحبت کنید. استرس یک اختلال روانی نیست، اما ممکن است با یک وضعیت سلامت روانی مانند افسردگی مرتبط باشد که ممکن است به علائم دیگر کمک کند.مقاومت به انسولین خطر ابتلا به اختلال افسردگی را افزایش می دهد.

برای سنجش سطوح استرس خود سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا اغلب از اتفاقات غیرمنتظره ناراحت می شوید؟
  • آیا اخیراً احساس استرس ، اضطراب یا عصبی کرده اید؟
  • آیا اغلب احساس می کنید که نمی توانید وقایع زندگی خود را کنترل کنید؟
  • آیا اخیراً تجربه هایی داشته اید که در آن احساس می کنید نمی توانید با همه اتفاقات زندگی خود کنار بیایید؟
  • آیا برای مقابله با مشکلات و ناراحتی های روزمره زندگی تلاش می کنید؟

اگر به بسیاری یا بیشتر این سؤالات پاسخ «بله» داده اید، ممکن است نشانه ای از بالا بودن سطح استرس باشد. یافتن راه‌هایی برای کاهش استرس و مقابله موثر با آن می‌تواند راه مهمی برای محافظت از سلامت جسمی و روانی باشد.

درمان استرس و دیابت

اگر دیابت دارید، کنترل سطح قند خون بسیار مهم است. این ممکن است به ترکیبی از رژیم غذایی، ورزش و دارو نیاز داشته باشد. با پزشک خود برای ایجاد یک برنامه درمانی که نیازهای فردی شما را برآورده می کند، همکاری کنید. استفاده از راهبردهای کنترل استرس برای یک برنامه مدیریت موثر دیابت مهم است. هیچ رویکرد یکسانی برای مدیریت استرس وجود ندارد، اما برخی از روش‌ها از جمله ورزش، تکنیک‌های تمدد اعصاب (مانند یوگا یا مدیتیشن) و مشاوره ممکن است کمک کنند.

داروها

هیچ دارویی به طور خاص برای درمان استرس تایید نشده است، اما برخی از داروها ممکن است به تسکین علائم اضطراب یا افسردگی کمک کنند. این داروها شامل داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اضطراب هستند.

مهم است که قبل از شروع هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا آنها می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و با داروهای دیگری که ممکن است مصرف می کنید تداخل داشته باشند.

روان درمانی

روان درمانی یکی دیگر از گزینه های درمانی برای استرس است. این نوع درمان می تواند به شما در شناسایی و تغییر الگوهای تفکر و رفتار منفی کمک کند. همچنین می تواند هنگام مدیریت استرس ، حمایت و راهنمایی را ارائه دهد.

درمان شناختی - رفتاری (CBT) نوع خاصی از گفتار درمانی است که ممکن است به ویژه برای بهبود مهارت های مقابله با استرس مفید باشد. CBT بر رابطه بین افکار، احساسات و رفتار تمرکز دارد، این درمان می تواند کمک کند یاد بگیرید که چگونه الگوهای تفکر منفی را تغییر دهید و مهارت های مقابله ای را توسعه دهید .

اگر دیابت دارید، کار با یک درمانگر آشنا با این بیماری و چگونگی تأثیر استرس بر آن مهم است. درمان ممکن است کمک کند علائم استرس را برطرف کنید و برای مدیریت دیابت خود احساس قدرت بیشتری کنید.

مقابله با استرس و دیابت

چند کار وجود دارد که افراد می توانند برای مدیریت استرس و کاهش خطر ابتلا به دیابت یا کنترل علائم استرس در صورت ابتلا به دیابت انجام دهند. برخی از تکنیک‌های کاهش استرس که ممکن است مفید باشند شامل موارد زیر می‌شوند.

تغییرات سبک زندگی

ورزش: ورزش می تواند به کاهش سطح استرس و بهبود سلامت کلی کمک کند. همچنین می تواند با کاهش سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین به مدیریت دیابت کمک کند.

روش های تمدد اعصاب: تمرین هایی مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند در آرامش و مدیریت استرس کمک کند.

تغذیه سالم: یک رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش استرس و بهبود سلامت کلی کمک کند.

اگر دیابت دارید، داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهایی است که به کنترل سطح قند خون کمک می کند، ضروری است. این ممکن است شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی باشد.

محدود کردن یا اجتناب از غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین و الکل مهم است. این موارد می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند . برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان