بهترین و بدترین غذاها برای سلامت روان

خط سلامت: رژیم غذایی نه تنها بر سلامت جسمانی ما تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در وضعیت روانی و خلق و خوی ما داشته باشد. برخی از غذاها می‌توانند به تقویت سلامت روان کمک کنند، در حالی که دیگران ممکن است علائم اضطراب، افسردگی و اختلالات خلقی را تشدید کنند. در این مقاله، به بررسی بهترین و بدترین غذاها برای سلامت روان پرداخته‌ایم و توضیح می‌دهیم که چگونه با انتخاب‌های غذایی صحیح می‌توانیم ذهنی سالم‌تر و آرام‌تر داشته باشیم.

بهترین و بدترین غذاها برای سلامت روان

تغذیه مناسب به اندازه سلامت جسمی برای سلامت روان شما نیز مهم است. رژیم غذایی یکی از بزرگترین عواملی است که بر سلامت روان شما تأثیر می‌گذارد زیرا می‌تواند علائم شما را کاهش یا تشدید کند. نگران نباشید؛ تغییرات جزئی در آنچه می‌خورید طبیعی است و سلامت روان شما را خراب نمی‌کند. این وضعیت کلی رژیم غذایی شماست که اهمیت دارد.

به گزارش خط سلامت در اینجا غذاهایی وجود دارد که باید برای بهبود سلامت روان خود بخورید و از خوردن آنها اجتناب کنید.

غذاهایی که سلامت روان شما را تقویت می‌کنند:

    غذاهای کامل: به طور کلی، بهتر است تا حد امکان از یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و متعادل استفاده کنید. بخش بزرگی از آن غذاهای کامل خواهد بود. مطالعات نشان داده‌اند که یک رژیم غذایی غنی از غذاهای کامل، مانند میوه‌ها و سبزیجات، می‌تواند خطر افسردگی و اضطراب را کاهش دهد. در اصل، وقتی غذاهایی می‌خورید که برای بدن شما مفید هستند، کمتر نگران می‌شوید، تنش شما کاهش می‌یابد و احساس شادی بیشتری می‌کنید.

    کربوهیدرات‌های پیچیده: کربوهیدرات‌های پیچیده به چند دلیل برای سلامت روان شما مفید هستند. اولاً، آنها بدون افت قند - مانند قند - به شما انرژی می‌دهند. ثانیاً، کربوهیدرات‌های پیچیده به حمایت از یک بدن سالم کمک می‌کنند که مستقیماً با سلامت روان ما مرتبط است. به عنوان مثال فیبر را در نظر بگیرید. این یک کربوهیدرات پیچیده است که برای سلامت روده ضروری است. آیا می‌دانستید سلامت روده تولید سروتونین در بدن را کنترل می‌کند؟ درست است، 95 درصد سروتونین در روده تولید می‌شود. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که به عنوان تثبیت کننده خلق و خوی مغز عمل می‌کند.

    سبزیجات برگ‌دار: سبزیجات برگ‌دار یکی از آن دسته غذاهایی هستند که همه چیز دارند - آنها همه کاره و سرشار از مواد مغذی هستند. بسیاری از آنها برای مغز ما ضروری هستند. سبزیجات برگ‌دار دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله منیزیم، فولات، ویتامین D و B-12 هستند. مواد مغذی مانند فولات، دوپامین، انتقال دهنده عصبی که باعث می‌شود ما احساس خوبی و رضایت داشته باشیم را تولید می‌کنند. ویتامین D به تولید سروتونین کمک می‌کند که به تقویت خلق و خو کمک می‌کند. خوردن سبزیجات برگ‌دار همچنین با کاهش سرعت زوال شناختی با افزایش سن مرتبط است.

    پروتئین‌های بدون چربی: ما اسیدهای آمینه را از پروتئینی که می‌خوریم دریافت می‌کنیم. اسیدهای آمینه در تولید انتقال دهنده‌های عصبی حیاتی مانند دوپامین نقش دارند. هنگامی که عدم تعادل دوپامین وجود داشته باشد، اختلالاتی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی یا اعتیاد می‌تواند رخ دهد. پروتئین‌های بدون چربی همچنین می‌توانند به حفظ سطح سروتونین کمک کنند که خطر اختلالات خلقی را کاهش می‌دهد.

    اسیدهای چرب: اسیدهای چرب امگا 3 برای عملکرد صحیح مغز و سیستم عصبی مهم هستند. به عبارت ساده؛ مغز شما بدون امگا 3 نمی‌تواند رشد کند، کار کند یا پیر شود. کمبود آن می‌تواند خطر افسردگی، اختلال دوقطبی، ADHD و اسکیزوفرنی را افزایش دهد.

غذاهایی که به سلامت روان شما آسیب می‌رسانند:

    چربی‌های ترانس: بر هیچ کس پوشیده نیست که فست فود بهترین انتخاب برای یک رژیم غذایی سالم نیست. یک رژیم غذایی سرشار از چربی ترانس می‌تواند تولید سروتونین را کاهش دهد و التهاب را افزایش دهد که خطر افسردگی شما را افزایش می‌دهد.

    قندهای تصفیه شده: قندهای تصفیه شده، به خوشمزگی که هستند، برای سلامت روان شما مضر هستند. تنقلات شیرین به شما انرژی زیادی می‌دهند اما با افت شدید قند همراه هستند. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که خوردن منظم قندهای اضافه شده می‌تواند توانایی بدن شما را برای مقابله با استرس به خطر بیندازد. یک رژیم غذایی با قندهای تصفیه شده اضافی نیز شما را در معرض خطر بالاتر افسردگی قرار می‌دهد. تمام قندها باعث عدم تعادل شیمیایی مغز در مغز می‌شوند.

    غذاهای فرآوری شده: شام‌های یخ زده و رامن بسیار راحت هستند و اغلب زمانی که حالمان خوب نیست به سراغ آنها می‌رویم. آنها یک حس خوب موقت ارائه می‌دهند، اما هرگز دوام نمی‌آورد. غذاهای فرآوری شده نه تنها برای سلامت جسمانی مضر هستند، بلکه می‌توانند بر سلامت روان شما نیز تأثیر بگذارند.

    کافئین: کافئین بخش مهمی از زندگی بسیاری از مردم است. برای روشن بودن، می‌توانید سالم باشید و کافئین بنوشید، اما می‌تواند بر سطوح اضطراب و استرس تأثیر بگذارد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان