سه عادت غذایی که سلامت روان را تهدید می‌کند

خط سلامت: آیا می‌دانستید که رژیم غذایی شما می‌تواند بر روحیه و سلامت روانتان تأثیر بگذارد؟ مصرف غذاهای فرآوری‌شده، نادیده گرفتن سلامت روده و مصرف الکل و دخانیات از جمله عادات غذایی اشتباهی هستند که می‌توانند باعث اضطراب و افسردگی شوند.

سه عادت غذایی که سلامت روان را تهدید می‌کند

تغذیه ، فعالیت بدنی و کیفیت خواب نقش مهمی در سلامت روان ایفا می‌کنند.

به گزارش خط سلامت در این مقاله به سه عادت اشتباه غذایی که می‌توانند تأثیر منفی بر سلامت روان داشته باشند، می‌پردازیم:

1. مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری‌شده

رژیم‌های غذایی سرشار از قند و غذاهای فرآوری‌شده با چاقی، بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان مرتبط هستند. این نوع تغذیه می‌تواند علائم افسردگی را نیز افزایش دهد. در مقابل، رژیم غذایی مدیترانه‌ای که شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و روغن زیتون است، می‌تواند در برابر اضطراب و افسردگی محافظت‌کننده باشد.

مطالعات نشان داده‌اند که خطر افسردگی در افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند، تا ۳۳ درصد کاهش می‌یابد. اسیدهای چرب امگا ۳ نیز برای عملکرد صحیح نورون‌ها و سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی ضروری هستند و خاصیت ضدالتهابی دارند. مصرف غذاهای غنی از امگا ۳ (ماهی‌های چرب، گردو، دانه‌های چیا) یا مکمل‌های غذایی حاوی امگا ۳ توصیه می‌شود.

2. دست‌کم گرفتن نقش میکروبیوم روده

روده و مغز ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. میلیاردها باکتری و مخمر که میکروبیوم روده را تشکیل می‌دهند، با مغز ما تعامل دارند. اگر این اکوسیستم حساس به درستی شکل نگرفته باشد، می‌تواند باعث بروز اختلالات روانی شود.

ارتباط بین میکروبیوم و اختلالات اوتیسم و همچنین نقش آن در اختلالات اضطرابی و افسردگی در حال بررسی است. مطالعات نشان داده‌اند که انتقال میکروبیوم روده موش‌های افسرده به موش‌های سالم، باعث افسرده شدن موش‌های سالم می‌شود.

تغذیه و آلودگی‌ها بر میکروبیوم روده تأثیر می‌گذارند. مصرف غذاهای سرشار از فیبر و مواد تخمیرشده مانند ماست و کلم‌ترش می‌تواند به رشد میکروبیوم مناسب کمک کند.

3. چرخه معیوب مصرف الکل و دخانیات

اختلالات روانی و مصرف مواد روان‌گردان ارتباط نزدیکی با هم دارند. بسیاری از افراد برای تسکین احساسات منفی خود به الکل یا مواد مخدر روی می‌آورند، اما این کار می‌تواند منجر به تشدید اختلالات روانی شود.

مصرف الکل می‌تواند در کوتاه‌مدت مؤثر باشد، اما مصرف مکرر و طولانی‌مدت آن می‌تواند به جای اثر آرام‌بخش، اضطراب‌آور و افسرده‌کننده باشد. افراد سیگاری نیز دو برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی قرار دارند. نیکوتین موجود در دخانیات می‌تواند وضعیت اضطراب را بدتر کند.

نتیجه‌گیری

تغذیه، فعالیت بدنی و خواب نقش مهمی در سلامت روان دارند. با رعایت یک رژیم غذایی سالم، توجه به سلامت میکروبیوم روده و پرهیز از مصرف الکل و دخانیات می‌توان به بهبود سلامت روان کمک کرد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان