![آیا باکتریهای مفید میتوانند خلق و خو را بهبود بخشند؟](https://cdn.khatesalamat.com/thumbnail/OfgKbHnoNJkx/EdZARtDDQWiKpxZlY_IdhE_upYPZSv9EHH3tk0D4RWreabCuDy965partGzErZFG-RYAtpS7rWMnOfrkRMmz4lK4BHGAEW6IEPnLF5s_72nkDRV3vI8ARS_ch6ZR7ZJhYcd9guv0coNF1ZAeQEqvDc_aoaNFzliS/%D8%BA%D8%B0%D8%A7+%D9%88+%D8%AE%D9%84%D9%82+%D9%88+%D8%AE%D9%88.jpg)
پروبیوتیکها میتوانند با بهبود عملکرد دستگاه گوارش و افزایش سروتونین ، در کاهش علائم افسردگی و اضطراب مؤثر باشند.نظرات در مورد غذا از دیرباز منبع اختلاف بین خانواده، دوستان و غریبهها بوده است.
به گزارش خط سلامت ترشی ، کلم ترش و پنیر کاتیج تنها چند نمونه از غذاهایی هستند که برخی آنها را بسیار دوست دارند و برخی دیگر از آنها متنفرند.
کسانی که از طرفداران این غذاهای بحثبرانگیز هستند، ممکن است خوش شانس باشند. این غذاها سرشار از پروبیوتیکها، باکتریهای مفیدی هستند که در حفظ سیستم گوارشی سالم نقش دارند.
تحقیقات نشان میدهد سلامت روده میتواند از طریق محور روده-مغز تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد. بنابراین آیا میتوان از پروبیوتیکها برای بهبود سلامت روان استفاده کرد؟
پروبیوتیکها میتوانند علائم افسردگی را در بیماران مبتلا به تشخیص افسردگی کاهش دهند.
پروبیوتیک میکروبی است که میتواند از انسان جدا شود و پس از مصرف ایمن در روده زنده بماند. برای اینکه میکروب به عنوان پروبیوتیک طبقهبندی شود، باید فوایدی نیز برای بدن داشته باشد.
غذاهایی مانند ماست، کیمچی، میسو و کفیر حاوی پروبیوتیکهایی مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم هستند. رژیم غذایی غنی از پروبیوتیکها ممکن است علائم بیماریهایی مانند سندرم روده تحریکپذیر یا بیماری التهابی روده را تسکین دهد.
مانند مغز، روده نیز انتقال دهندههای عصبی تولید میکند.
دستگاه گوارش تقریباً ۹۰ درصد سروتونین بدن را تولید میکند. شناخت، حافظه، یادگیری، فرآیندهای فیزیولوژیکی و خلق و خو همگی توسط سروتونین تعدیل میشوند. با توجه به رابطه دو طرفه روده و مغز، این فرضیه مطرح میشود که پروبیوتیکها ممکن است با بهبود سلامت دستگاه گوارش، در بهبود عملکرد شناختی و خلق و خو نقش داشته باشند.
مطالعهای که اثر پروبیوتیکها بر علائم افسردگی در انسان را بررسی میکرد، به این نتیجه رسید که "درمان با پروبیوتیکها ممکن است علائم مرتبط با MDD (اختلال افسردگی اساسی) را با افزایش دسترسی سروتونین و یا کاهش سطح نشانگرهای التهابی بهبود بخشد."
مطالعه دیگری در مورد متغیرهای افسردگی یا اضطراب در انسان به این نتیجه رسید که "پروبیوتیکها میتوانند علائم افسردگی را در بیماران مبتلا به تشخیص افسردگی کاهش دهند" و "پروبیوتیکها ممکن است درمانهای کمکی برای اختلالات خلقی یا عاطفی باشند."
علیرغم نتایج امیدوارکننده، آزمایشهای بیشتر در نمونههای روانپزشکی بالینی برای بررسی بیشتر نقش پروبیوتیکها در سلامت روان مورد نیاز است.
درحالی که محققان به بررسی ارتباط بین روده و مغز ادامه میدهند، شاید بهتر باشد بیشتر ترشی یا ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ممکن است افزایش خلق و خو را تجربه کنید، چه به دلیل وجود پروبیوتیکها و چه فقط به دلیل یک میان وعده خوشمزه.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است