بخور دادن در هوای آلوده؛ تفاوت طب نوین و طب ایرانی

بخور دادن با آب داغ و ترکیبات گیاهی،راهکاری محبوب در طب سنتی ایران برای مقابله با آلودگی هواست، اما همچنان در میان متخصصان پزشکی نظرات متفاوتی درباره تأثیر آن در جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به ریه‌ها وجود دارد.

بخور دادن در هوای آلوده؛ تفاوت طب نوین و طب ایرانی

بخور دادن با آب داغ و ترکیبات گیاهی یک روند محبوب در میان بسیاری از ایرانیان است. آنها بر این باورند که این روش علاوه بر پاکسازی و طراوت دادن به پوست، باعث آرامش و اکسیژن‌رسانی به لایه‌های زیرین پوست می‌شود و می‌تواند در کاهش اثرات آلودگی هوا نیز مؤثر باشد.

به گزارش خط سلامت متخصصان طب سنتی بر این باورند که آلودگی هوا شامل ذرات ریز و آلاینده‌هایی است که تنفس را دشوار می‌کند و به ریه‌ها آسیب می‌رساند، و بخور به وسیله ایجاد یک لایه رطوبتی اطراف این ذرات، از ورود آنها به ریه‌ها جلوگیری می‌کند. این ادعا البته توسط برخی از پزشکان تأیید نمی‌شود و آنها معتقدند که بخور دادن تأثیری در کاهش مضرات آلودگی هوا ندارد.

دیدگاه‌های متخصصان درباره بخور دادن

روشنک مکبری‌نژاد، پزشک عمومی و متخصص طب سنتی، بیان می‌کند: «برای کاهش اثرات آلودگی هوا، بخور دادن را حتی بیشتر از مصرف دمنوش توصیه می‌کنیم، زیرا رطوبت مویرگ‌های تنفسی را تأمین می‌کند و مانع از خشک شدن و غلیظ شدن ترشحات این مویرگ‌ها می‌شود. این امر باعث می‌شود مویرگ‌ها در کل مسیر تنفسی جلوی آلاینده‌ها را بگیرند و آلاینده‌های کمتری به سطح ریه‌ها برسند. برای این کار نیاز به دستگاه بخور نیست و یک قابلمه آب هم کافی است.»

نظر مخالف

در مقابل، مصطفی قانعی، فوق‌تخصص بیماری‌های ریه، نظری متفاوت دارد. او بیان می‌کند: «خلقت بینی و مجرای بینی به گونه‌ای است که حتی اگر شما هر هوایی را استنشاق کنید، خود بینی، رطوبت و دمای هوا را تنظیم کرده و سپس به ریه‌ها ارسال می‌کند. بخور دادن در هوای آلوده هیچ سند علمی‌ای ندارد و در کاهش عوارض آلودگی هوا نیز مؤثر نیست، مگر اینکه هوا دارای ذرات بزرگ مثل گرد و خاک باشد، که در این صورت بخور دادن با حل کردن ذرات خاک در آب، آنها را از ریه‌ها دور نگه می‌دارد. اما به هیچ وجه توصیه نمی‌شود که کسی از دستگاه بخور برای رفع مضرات آلودگی هوا استفاده کند.»

تحلیل نهایی

به طور کلی، در حالی که بخور دادن با آب داغ می‌تواند به تنفس راحت‌تر و مرطوب نگه داشتن مسیرهای هوایی کمک کند، اما نباید به عنوان روشی برای مقابله با آلودگی هوا مورد استفاده قرار گیرد. گرچه طب سنتی همچنان از فواید بالقوه بخور یاد می‌کند، اما باید توجه داشت که پزشکی مدرن و تحقیقات علمی کنونی هنوز تأیید نشده‌اند که این روش به طور قابل توجهی در کاهش تأثیرات منفی آلودگی هوا مؤثر باشد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان