روغن گل مغربی (Evening Primrose Oil) با داشتن اسید گاما لینولنیک (GLA) میتواند به کاهش علائم مشکلاتی مانند سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، یائسگی و همچنین درمان بیماریهای پوستی مانند اگزما و آکنه کمک کند.
به گزارش خط سلامت در این مقاله به بررسی ۴ خاصیت شگفتانگیز روغن گل مغربی خواهیم پرداخت.
خواص روغن گل مغربی
خواص روغن دانههای گل پامچال عبارتاند از:
روغن گل مغربی و سلامت پوست
برخی از پزشکان معتقدند که گاما لینولنیک اسید (نوعی اسید چرب امگا ۶) موجود در روغن گل مغربی (EPO) با کاهش التهاب و تعداد سلولهای پوستی که باعث ایجاد ضایعات میشوند، به درمان آکنه کمک میکند. از آنجایی که پوست به تنهایی قادر به تولید گاما لینولنیک اسید نیست، مصرف روغن گل مغربی که سرشار از GLA است، ممکن است به حفظ سلامت پوست کمک کند.
این روغن میتواند به حفظ رطوبت پوست کمک کند. علاوه بر این، برخی کشورها روغن گل مغربی (EPO) را برای درمان اگزما که نوعی بیماری التهابی پوست است، تایید کردهاند.
۲. خواص روغن گل مغربی برای مردان
روغن گل مغربی معمولا با سلامت زنان مرتبط است، اما برای مردان نیز فواید متعددی دارد. با افزایش سن مردان و افزایش حساسیت به مشکلات پروستات از جمله هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH)، حفظ سلامت پروستات اهمیت بیشتری پیدا میکند. این روغن میتواند با کاهش التهاب، از بروز مشکلات پروستات جلوگیری کند.
اسید گاما لینولنیک موجود در این روغن میتواند با بهبود جریان خون و کاهش التهاب در شریانها به کاهش سطح کلسترول و خطر بیماریهای قلبی-عروقی کمک کند. علاوه بر این، اثرات ضد التهابی این روغن میتواند به کاهش درد مفاصل و بهبود انعطافپذیری کمک کند.
۳. فواید روغن گل مغربی در طب سنتی
برخی از خواص روغن این گیاه از نظر طب سنتی عبارتاند از:
درمان اگزما و درماتیت : این روغن بهدلیل خواص ضد التهابی خود قرنهاست که برای درمان اختلالات پوستی مانند اگزما مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیریت آرتریت روماتوئید : روغن گل پامچال در طب سنتی بهعنوان درمانی برای کاهش درد و التهاب مفاصل در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در نظر گرفته میشود.
بهبود سلامت قلب : این روغن برای بهبود سلامت قلب و عروق توصیه شده؛ زیرا شواهد نشان داده است که گاما لینولنیک اسید موجود در این روغن میتواند به کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول کمک کند.
مدیریت نوروپاتی دیابتی : در برخی از سیستمهای طب سنتی، از این روغن برای مدیریت نوروپاتی دیابتی (درد عصبی مرتبط با دیابت) استفاده میشود.
۴. خواص ویژه گل مغربی برای زنان
برخی از فواید روغن گل پامچال برای زنان عبارتاند از:
روغن گل پامچال بهطور معمول بهعنوان یک مکمل بالقوه برای مدیریت علائم مرتبط با سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مورد استفاده قرار میگیرد. برخی خواص روغن گل مغربی برای تنبلی تخمدان عبارتاند از:
تنظیم سطح هورمونها
کمک به بهبود تخمکگذاری
کاهش التهاب در بدن
بهبود حساسیت به انسولین در زنان مبتلا به PCOS و مقاوم به انسولین
کاهش حساسیت سینه
علاوه بر این، این روغن میتواند به بهبود علائم خشکی واژن نیز کمک کند. برخی از خواص روغن گل مغربی برای خشکی واژن عبارتاند از:
بهبود گردش خون در ناحیه لگن
تسکین التهابهای مرتبط با خشکی واژن
کمک به حفظ رطوبت در ناحیه واژن
حفظ خاصیت الاستیسیته و رطوبت بافتهای واژن
کمک به تعادل هورمونها
خواص روغن گل مغربی در دوران پریودی
روغن گل پامچال اغلب برای کاهش علائم PMS مانند نفخ، نوسانات خلقی، تحریکپذیری و حساسیت پستانها استفاده میشود. اسید گاما لینولنیک میتواند به تنظیم هورمونهایی مانند پروستاگلاندینها کمک کند و از این طریق علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش دهد.
خواص روغن گل مغربی برای زایمان
روغن گل پامچال حاوی اسید گاما لینولنیک است و به متعادل کردن سطح هورمون در بدن کمک کند و به این ترتیب فرآیند زایمان را تسهیل میکند. همچنین، اعتقاد بر این است که استفاده از روغن گل مغربی در بارداری میتواند به نرم شدن گردن رحم برای زایمان کمک میکند. این خاصیت میتواند برای زنانی که به تاریخ زایمان خود نزدیک میشوند، مفید باشد.
مدیریت علائم یائسگی
زنانی که در دوران یائسگی هستند، اغلب از روغن گل پامچال برای کاهش دفعات و شدت گرگرفتگی استفاده میکنند. همچنین، این گیاه میتواند به کاهش نوسانات خلقی ناشی از یائسگی کمک کند.
طریقه مصرف روغن گل مغربی
این روغن به ۲ صورت خوراکی و موضعی تولید میشود. کپسولهای خوراکی برای بزرگسالان معمولا در دوزهای ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیگرمی تجویز میشوند. بهترین زمان مصرف روغن گل مغربی بعد از صرف غذا است. علاوه بر این، زنان میتوانند این کپسول را فقط در زمان پریود مصرف کنند.
مصرف روغن گل مغربی با ویتامین ای (E) بهصورت موضعی نیز میتواند عوارض پوستی مثل اگزما یا خشکی پوست را تسکین دهد.
عوارض کپسول روغن گل مغربی
روغن گل مغربی معمولا بهعنوان مکمل غذایی برای مدیریت شرایطی مانند اگزما، سندروم پیش از قاعدگی (PMS) و علائم یائسگی مصرف میشود. در حالی که این روغن برای اکثر افراد ایمن در نظر گرفته میشود، ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد. لذا قبل از مصرف این مکمل دارویی توصیه میکنیم به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. عوارض جانبی رایج این روغن شامل موارد زیر است:
مشکلات گوارشی: برخی افراد پس از مصرف این مکمل علائم گوارشی مانند تهوع، اسهال، گرفتگی معده یا نفخ داشتهاند.
سردرد: سردرد یکی از علائمی است که افراد پس از مصرف این روغن گزارش دادهاند.
واکنشهای پوستی: واکنشهای آلرژیک از جمله جوشهای پوستی یا خارش، ممکن است در افراد حساس بروز یابد.
تغییرات قاعدگی: روغن گل پامچال میتواند بر چرخههای قاعدگی تاثیر بگذارد و ممکن است منجر به تغییر در جریان یا مدت قاعدگی شود.
تداخل با سایر داروها: این روغن ممکن است با برخی داروها مانند رقیقکنندههای خون، داروهای ضد پلاکت و داروهایی که بر سطح هورمونی تاثیر میگذارند، تداخل داشته باشد.
تشنج: در برخی موارد نادر، مصرف این کپسول با بروز تشنج مرتبط بوده است؛ به ویژه در افرادی که مبتلا به اختلالات تشنج هستند.
فشار خون پایین: این مکمل باعث کاهش فشار خون میشود و میتواند برای افرادی که از داروهای ضد فشار خون استفاده میکنند مضر باشد.
سمیت کبدی: گزارشهای نادری از بروز مشکلات کبدی بعد از مصرف این روغن نیز وجود دارد؛ هرچند این موضوع شایع نیست.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است