تحقیقات جدید نشان میدهند مصرف قهوه در ساعات صبح، بهویژه بین ساعت 4 صبح تا 12 ظهر، بهترین تأثیر را بر سلامت دارد و خطر مرگ ناشی از بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.
به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی فواید زمانبندی مصرف قهوه و تأثیر آن بر طول عمر و سلامت قلب خواهیم پرداخت.
نوشیدن قهوه در چه ساعتی خطر مرگ زودهنگام را کاهش می دهد؟
بر اساس تحقیقات جدید، مصرف قهوه در ساعات خاصی از روز میتواند با کاهش خطر مرگ زودهنگام ارتباط داشته باشد. این مطالعه نشان میدهد که نوشیدن قهوه در صبح، صرفنظر از میزان مصرف، به بهبود سلامت قلب و طول عمر کمک میکند و در مقایسه با مصرف قهوه در تمام طول روز، خطر بیماریهای قلبی و مرگ زودهنگام را کاهش میدهد.
این مطالعه که در European Heart Journal منتشر شده، نشان میدهد محدود کردن مصرف قهوه به ساعات صبح ممکن است بهترین گزینه باشد. محققان دریافتند که نوشیدن قهوه در صبح، بین ساعت 4 صبح تا 12 ظهر، با کاهش 16 درصدی خطر مرگ زودهنگام از هر علت و کاهش 31 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط است.
در حالی که مصرف قهوه در طول روز هیچ تأثیری بر کاهش خطر نداشت. نکته جالب این است که میزان مصرف قهوه (کم یا زیاد) برای افرادی که قهوه را فقط در صبح مینوشیدند، تفاوتی نداشت و بهطور کلی این الگوی مصرف بهتر از سایر الگوها در کاهش خطر مرگ بود.
این تحقیق روی دادههای 40,725 بزرگسال از National Health and Nutrition Examination Survey انجام شد که در آن افراد طی 10 دوره زمانی از سالهای 1999 تا 2018 اطلاعات مربوط به مصرف غذایی خود را گزارش داده بودند. محققان به سه بازه زمانی مختلف برای نوشیدن قهوه اشاره کردند: صبح (از ساعت 4 صبح تا 11:59 صبح)، بعد از ظهر (از ساعت 12 ظهر تا 4:59 بعد از ظهر) و شب (از ساعت 5 بعد از ظهر تا 3:59 صبح). در این تحقیق مشخص شد که مصرف قهوه تنها در صبح با کاهش 16 درصدی خطر مرگ زودهنگام و 31 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی همراه است.
کدام قهوه مفیدتر است؟
در این تحقیق، قهوه کافئیندار و بدون کافئین هر دو مورد بررسی قرار گرفتند و نتیجه نشان داد که حتی مقدار مصرف قهوه برای کسانی که آن را فقط در صبح مصرف میکنند، اهمیتی ندارد. چه یک فنجان قهوه در روز مصرف کنند یا بیش از سه فنجان، تأثیر مثبتی در کاهش خطر مرگ زودهنگام خواهد داشت.
این مطالعه، به این نکته اشاره میکند که زمان مصرف قهوه ممکن است تأثیر زیادی بر سلامت و طول عمر داشته باشد. این تحقیق به طور خاص به نحوه تأثیر زمانبندی نوشیدن قهوه بر نتایج سلامتی پرداخته و به نظر میرسد که این موضوع باید در آینده بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
با این حال، این تحقیق برخی محدودیتها نیز دارد. محققان اشاره میکنند که یادآوریهای غذایی ممکن است دقت کافی نداشته باشد و عادات طولانیمدت افراد بهطور کامل در نظر گرفته نشده است. علاوه بر این، اطلاعات ژنتیکی افراد در این تحقیق در دسترس نبوده، بنابراین تأثیرات ژنتیکی بر متابولیسم کافئین در نظر گرفته نشده است.
در نهایت، یافتههای این مطالعه میتواند به افراد کمک کند تا از فواید قهوه بهرهمند شوند و بهطور خاص از آن در ساعات اولیه صبح استفاده کنند تا از خطرات سلامت کم کنند.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است