مطالعه اخیر نشان میدهد اندازهگیری میزان فیبروز میتواند به عنوان یک شاخص دقیق برای پیشبینی نحوه رشد تومور و پاسخدهی به درمان عمل کند.
به گزارش خط سلامت این یافته امیدوارکننده، راه را برای شخصیسازی درمان سرطان سینه و بهبود نتایج درمانی هموار میکند. با شناسایی تومورهایی که فیبروز بالایی دارند، پزشکان میتوانند رویکردهای درمانی هدفمندتری را برای این بیماران در نظر بگیرند.
رابطه فیبروز و میزان موفقیت آمیز بودن درمان سرطان سینه
یک مطالعه نشان میدهد میزان سفتی بافت تومور پستان (فیبروز) میتواند به عنوان یک شاخص مهم برای پیشبینی روند بیماری و پاسخدهی به درمان در نظر گرفته شود. محققان دریافتند تومورهایی با سطح فیبروز بالاتر، احتمال عود و متاستاز بیشتری دارند.
فیبروز و پیشآگهی سرطان پستان
محققان آزمایشی به نام MeCo Score توسعه دادهاند که با بررسی فعالیت ژنها در بافت تومور، میزان فیبروز را اندازهگیری میکند. امتیاز بالاتر در این آزمایش نشاندهنده فیبروز بیشتر و پیشآگهی بدتر است.
به عبارت ساده تر در این پژوهش مشخص شد هرچه میزان فیبروز (فیبروز به معنای سفتی بافت تومور است که میتواند بر رشد و گسترش سرطان تاثیرگذار باشد) در تومور بیشتر باشد، پیشآگهی بیماری بدتر است و احتمال گسترش سرطان به سایر قسمتهای بدن بیشتر میشود. مطالعه نشان میدهد که داروی نینتدانیب، که در حال حاضر برای درمان فیبروز ریوی استفاده میشود، میتواند در ترکیب با شیمیدرمانی، اثرات مثبتی بر تومورهای پستان با فیبروز بالا داشته باشد.
اهمیت این مطالعه
این مطالعه نشان می دهد با استفاده از MeCo Score ( یک آزمایش جدید است که برای اندازهگیری میزان فیبروز در تومورهای پستان طراحی شده است)، میتوان تومورهای پستان را بر اساس میزان فیبروز طبقهبندی کرد و درمانهای شخصیسازیشدهتری برای بیماران ارائه داد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد هدف قرار دادن فیبروز میتواند یک راهبرد درمانی جدید و موثر برای سرطان پستان باشد.
محققان امیدوارند که با انجام مطالعات بالینی بیشتر، بتوانند تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای استفاده از MeCo Score در تشخیص و درمان سرطان پستان دریافت کنند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است