یکی از رایجترین دلایل آروغ زدن ، بلعیدن هوا حین غذا خوردن، نوشیدن با نی، جویدن آدامس یا صحبت کردن هنگام غذا خوردن است. این هوا در معده جمع شده و باعث آروغ زدن میشود.
به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی دلایل اصلی آروغ زدن بیش از حد میپردازیم. با ما همراه باشید.
دلایل اصلی آروغ زدن بیش از حد
خوردن غذاهای نفاخ
برخی غذاها مانند نوشیدنیهای گازدار، حبوبات، گل کلم و بروکلی میتوانند باعث تولید گاز در روده شوند و در نتیجه آروغ زدن را افزایش دهند.
سندرم روده تحریکپذیر (IBS)
افرادی که به IBS مبتلا هستند، اغلب از نفخ، یبوست یا اسهال رنج میبرند. تجمع گاز در روده به دلیل IBS نیز میتواند باعث آروغ زدن شود.
ابتلا به دیابت
گاستروپارزی، عارضهای است که در برخی افراد مبتلا به دیابت دیده میشود. این عارضه باعث کند شدن حرکت غذا در معده شده و منجر به تولید گاز و آروغ زدن میشود.
بیماری سلیاک
افراد مبتلا به بیماری سلیاک به گلوتن حساسیت دارند. این حساسیت باعث التهاب روده کوچک شده و هضم را مختل میکند. در نتیجه، گاز در روده تولید شده و آروغ زدن را افزایش میدهد.
سایر عوامل موثر بر آروغ زدن افراطی
سبک زندگی بیتحرک، دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا و استرس نیز میتوانند باعث آروغ زدن بیش از حد شوند.
چگونه با آروغ زدن بیش از حد مقابله کنیم؟
آهسته غذا خوردن
جویدن کامل غذا
پرهیز از نوشیدنیهای گازدار
کاهش مصرف غذاهای نفخزا
افزایش فیبر در رژیم غذایی
ورزش منظم
مدیریت استرس
آیا آروغ زدن با دهان باز باعث گشاد شدن دریچه قلب می شود؟
هیچ ارتباط علمی بین آروغ زدن با دهان باز و گشاد شدن دریچه قلب وجود ندارد. این باور غلطی است که در برخی فرهنگها رواج یافته است. بیایید دلایل این ادعا را بررسی کنیم:
فیزیولوژی بدن
عمل آروغ زدن مربوط به سیستم گوارشی است و در آن گاز اضافی از معده به بیرون دفع میشود. سیستم قلبی عروقی و دریچههای قلب در این فرایند هیچ نقشی ندارند.
ساختار قلب
دریچههای قلب ساختارهای بسیار قوی و پیچیدهای هستند که توسط عضلات قوی کنترل میشوند. این دریچهها برای حفظ جریان خون در جهت صحیح طراحی شدهاند و تحت تأثیر عوامل خارجی مانند آروغ زدن قرار نمیگیرند.
گشاد شدن دریچههای قلب معمولاً ناشی از بیماریهای قلبی مادرزادی، عفونتها، یا سایر بیماریهای قلبی است و هیچ ارتباطی با عادات غذایی یا رفتاری مانند آروغ زدن ندارد.
در واقع، آروغ زدن با دهان باز یک رفتار طبیعی و بی ضرر است. اگرچه ممکن است از نظر اجتماعی خوشایند نباشد، اما هیچ آسیبی به بدن وارد نمیکند.
چرا این باور غلط رواج یافته است؟
در برخی فرهنگها، به دلایل مختلف، آروغ زدن با دهان باز به عنوان یک رفتار نامناسب یا حتی توهینآمیز تلقی میشود. ممکن است برای تقویت این باور، داستانهایی ساخته شده باشد که ارتباطی بین این عمل و مشکلات سلامتی ایجاد کند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است