شکستگی لگن در لاغرها بیشتر است یا چاق ها؟ + این افراد در لیست خطر هستند

خط سلامت: شکستگی لگن زمانی اتفاق می افتد که یک یا تعداد بیشتری از استخوان های پنج گانه لگن دچار آسیب و شکستگی شوند. شکستگی لگن معمولا با درد زیادی تجربه می شود و توانایی فرد را برای راه رفتن کاهش می دهد.

شکستگی لگن در لاغرها بیشتر است یا چاق ها؟ + این افراد در لیست خطر هستند

  شکستگی لگن به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. به گزارش خط سلامت شایع ترین علت شکستگی لگن افتادن، به ویژه سقوط از پله است.

شکستگی لگن چه کسانی را تهدید می کند؟

شکستگی لگن برای زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد؛ چرا که زنان بیشتر زمین می خورند و بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند. موارد دیگری که احتمال شکستگی لگن را افزایش می دهد عبارتند از:

وزن پایین

دریافت نکردن کلسیم یا ویتامین D کافی

سابقه خانوادگی پوکی استخوان

ورزش نکردن

نوشیدن الکل

سیگار کشیدن

علائم شکستگی لگن

احساس درد شدید در ناحیه لگن یا کشاله ران که توانایی فرد برای راه رفتن را محدود می کند، یکی از علایم شکستگی لگن است. برخی از افراد مبتلا به شکستگی لگن می توانند راه بروند. این افراد معمولا از احساس دردی مبهم در ناحیه لگن، باسن، ران، کشاله ران یا پشت خود شکایت می کنند. همچنین شکستگی لگن باعث می شود پوست بدن، قرمز یا کبود شود.

تشخیص شکستگی لگن

پزشکان برای تشخیص شکستگی لگن یک معاینه فیزیکی انجام می دهند و از اشعه ایکس استفاده می کنند. اگر تصویر حاصل از اشعه ایکس نامشخص باشد، پزشک انجام MRI  یا اسکن استخوان را پیشنهاد می کند.

برای انجام اسکن استخوان، پزشک مقدار بسیار کمی رنگ رادیواکتیو را به ورید بازوی فرد تزریق می کند. ماده تزریقی از طریق خون به استخوان ها می رود و میزان شکستگی را آشکار می کند.

آیا شکستگی لگن خطرناک است؟

شکستگی لگن به عضلات، رباط ها، تاندون ها، رگ های خونی و اعصاب آسیب می زنند. اگر شکستگی لگن فوراً درمان نشود، توانایی فرد برای راه رفتن و انجام حرکاتی مانند دور زدن را محدود می کند. در این صورت فرد در معرض خطر تعدادی از عوارض زیر را تجربه می کند:

لخته شدن خون در پاها یا ریه ها

زخم بستر

عفونت مجاری ادراری

ذات الریه

از دست دادن توده عضلانی که فرد را در معرض خطر سقوط و صدمات بیشتر قرار می دهد.

درمان شکستگی لگن چیست؟

درمان شکستگی لگن معمولاً به جراحی نیاز دارد. نوع جراحی به نوع شکستگی، سن و سلامت کلی فرد بستگی دارد. در ابتدا، پزشک تعدادی آزمایش مانند خون و ادرار، اشعه ایکس قفسه سینه و الکتروکاردیوگرام ( EKG) را تجویز می کند.

راه های پیشگیری از شکستگی لگن

بهترین راه برای پیشگیری از شکستگی لگن تقویت استخوان هاست. پزشک برای این منظور یک یا چند مورد از موارد زیر را توصیه می کند:

مصرف مکمل های کلسیم

مصرف مکمل های ویتامین D

مصرف داروهایی به نام بیس فسفونات ها - از تحلیل توده استخوانی جلوگیری می کنند

فعالیت بدنی منظم

ترک تنباکو و الکل

همچنین ممکن است پزشک مصرف داروهایی را توصیه کند که فعالیت هورمون استروژن را افزایش داده و تراکم استخوان را بهبود می بخشد. پوشاک محافظ لگن نیز احتمال شکستگی لگن را در افراد مسن مبتلا به پوکی استخوان کاهش می دهد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان