پوسیدگی مغز چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

خط سلامت: پوسیدگی مغز به کاهش توانایی‌های شناختی و ذهنی اشاره دارد که اغلب ناشی از مصرف بی‌رویه محتوای آنلاین بی‌اهمیت است.

پوسیدگی مغز چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

پوسیدگی مغز یک اصطلاح محاوره‌ای است که زوال ذهنی و شناختی را توصیف می‌کند. انتشارات دانشگاه آکسفورد که این اصطلاح را به عنوان کلمه سال 2024 معرفی کرده است، آن را به عنوان «وخامت فرضی وضعیت ذهنی یا فکری یک فرد، به ویژه به عنوان نتیجه مصرف بیش از حد مطالب (در حال حاضر به ویژه محتوای آنلاین) بی‌اهمیت یا بدون چالش» توصیف می‌کند.

به گزارش خط سلامت اگرچه این یک بیماری شناخته‌شده پزشکی نیست، اما برای توضیح احساس کندی ذهنی یا ناتوانی در تفکر واضح استفاده می‌شود.

علایم پوسیدگی مغز

افرادی که پوسیدگی مغز را تجربه می‌کنند ممکن است متوجه علایم زیر شوند: 

کاهش تمرکز و تمرکز

مشکل در به خاطر سپردن چیزها

افزایش احساس خستگی ذهنی

فقدان انگیزه یا خلاقیت

در موارد شدید، عادت‌هایی که باعث پوسیدگی مغز می‌شوند ممکن است به زوال شناختی طولانی‌مدت یا شرایطی مانند زوال عقل کمک کنند. به همین دلیل است که درگیر نگه داشتن مغز و سالم نگه داشتن آن بسیار مهم است.

عاداتی برای جلوگیری از پوسیدگی مغز

پیمایش بی‌پایان روی تلفن یا تماشای بیش از حد تلویزیون می‌تواند مغز شما را بدون تحریک معنادار تحت تأثیر قرار دهد. این می‌تواند منجر به خستگی ذهنی و کاهش تمرکز در طول زمان شود.

با محدود کردن زمان سرگرمی صفحه‌نمایش به 2 تا 3 ساعت در روز، محدودیت‌هایی را برای استفاده از صفحه‌نمایش تعیین کنید. فعالیت‌های «بدون نمایشگر» مانند مطالعه، ورزش یا گذراندن وقت در فضای باز را برای استراحت مغز خود بگنجانید.

مغز خود را فعال نگه دارید

مغز شما مانند یک ماهیچه است، اگر از آن استفاده نکنید، آن را از دست خواهید داد! فعالیت‌هایی که مغز شما را به چالش می‌کشند، آن را تیز نگه می‌دارند و از رکود جلوگیری می‌کنند.

حل پازل، بازی شطرنج، یادگیری یک مهارت جدید، یا خواندن کتاب به طور منظم. این فعالیت‌ها بخش‌های مختلف مغز شما را تحریک می‌کنند و حافظه، مهارت‌های حل مسئله و خلاقیت را بهبود می‌بخشند.

ورزش بدنی را در اولویت قرار دهید

آنچه برای بدن شما خوب است برای مغز شما نیز عالی است! فعالیت بدنی منظم جریان خون را به مغز افزایش می‌دهد و اکسیژن و مواد مغذی ضروری برای سلامت مغز را تأمین می‌کند.

حتی یک پیاده‌روی سریع 30 دقیقه‌ای، جلسه یوگا یا کلاس رقص می‌تواند سلامت مغز را بهبود بخشد. برای افزایش تمرکز و وضوح ذهنی آن را با تمرینات تنفسی همراه کنید.

رژیم غذایی سالم برای مغز اتخاذ کنید

غذایی که می‌خورید تأثیر مستقیمی بر عملکرد مغز شما دارد. تغذیه نامناسب می‌تواند باعث التهاب و استرس اکسیداتیو شود و منجر به سستی ذهنی شود.

 سبزیجات برگدار مانند اسفناج، آجیل و دانه‌ها برای چربی‌های سالم، غذاهای غنی از امگا 3 و میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مانند زغال‌اخته.

استراحت کنید و خوب بخوابید

مغز خسته یک مغز ناکارآمد است. خواب زمانی است که مغز شما خودش را ترمیم می‌کند، خاطرات را تثبیت می‌کند و برای روز بعد آماده می‌شود. بدون استراحت مناسب، ممکن است مه مغزی و کاهش وضوح ذهنی را تجربه کنید.

یک برنامه خواب ثابت داشته باشید، قبل از خواب از نمایشگرها اجتناب کنید و یک روال آرامش‌بخش برای خواب ایجاد کنید. هر شب 7 تا 8 ساعت خواب باکیفیت داشته باشید.

نتیجه‌گیری

با انجام این تغییرات ساده در روال روزانه، می‌توانید سلامت مغز خود را حفظ کرده و از پوسیدگی مغز جلوگیری کنید. مراقبت از مغز همانند مراقبت از بدن است، بنابراین از آن به خوبی محافظت کنید و آن را فعال نگه دارید تا همیشه ذهنی تیز و روشن داشته باشید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان