طبق یک مطالعه جدید، تنهایی نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای مختلف مانند بیماریهای قلبی ، دیابت نوع ۲ و سکته مغزی را افزایش میدهد، بلکه باعث تغییرات پروتئینی در خون میشود که این تغییرات میتوانند به مشکلات جدی سلامتی منجر شوند.
به گزارش خط سلامت این مطالعه تأکید میکند که روابط اجتماعی برای حفظ سلامت کلی بدن و روان ضروری است و مقابله با احساس تنهایی باید بهعنوان یک نگرانی بزرگ بهداشتی جهانی در نظر گرفته شود.
تنهایی و احتمال بیماریهای خونی
تحقیقات جدید نشان میدهد تنهایی تأثیرات منفی زیادی بر سلامت روان و جسم دارد و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و عفونتها را افزایش میدهد. یک مطالعه جدید ارتباط بین سطوح بالای پروتئینها در افراد تنها و نتایج ضعیف سلامتی را نشان داده است. این تحقیق تأکید میکند که روابط اجتماعی برای سلامت عمومی بسیار مهم است و به طور خاص به اهمیت مقابله با تنهایی به عنوان یک نگرانی جهانی برای سلامت اشاره میکند.
مطالعهای که در مجله Nature Human Behaviour منتشر شد، توسط محققان دانشگاه کمبریج انگلستان و دانشگاه فودان چین انجام شده است. در این تحقیق، پروتئینهای خون بیش از 42,000 بزرگسال از طریق نمونهبرداری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد تنهایی با بیماریهای جسمی و مرگ زودهنگام ارتباط دارد.
این تحقیق علاوه بر اینکه رابطه تنهایی با مشکلات سلامت را تأیید میکند، همچنین به درک بهتر مکانیسمهای بیولوژیکی آن کمک میکند. با بررسی پروتئینهای موجود در خون، محققان توانستهاند پروتئینهای خاصی را شناسایی کنند که در اثر تنهایی افزایش یافته و موجب مشکلات سلامتی میشود.
دکتر چن شِن از دانشگاه کمبریج و دانشگاه فودان، که یکی از نویسندگان این مطالعه است، میگوید: "ما میدانیم که تنهایی و انزوا با سلامتی ضعیفتر مرتبط است، اما هرگز نمیدانستیم که چرا اینطور است. تحقیقات ما تعدادی پروتئین را شناسایی کرده که در این رابطه نقش کلیدی دارند و سطح برخی از این پروتئینها به طور مستقیم به دلیل تنهایی افزایش مییابد."
پروفسور جیانفنگ فنگ از دانشگاه وارویک نیز اشاره میکند که در بدن انسان بیش از 100,000 پروتئین و واریانتهای مختلف آنها وجود دارد. استفاده از هوش مصنوعی و پروتئومیک پیشرفته میتواند به ما در شناسایی پروتئینهای کلیدی در پیشگیری، تشخیص، درمان و پیشآگهی بیماریها کمک کند و دیدگاه سنتی از سلامت انسان را تغییر دهد. پروتئینهایی که در این مطالعه شناسایی شدهاند، سرنخهایی از زیستشناسی مربوط به مشکلات سلامتی در افرادی که تنها یا منزوی هستند، فراهم میکنند و نشان میدهند که چرا روابط اجتماعی تا این اندازه در حفظ سلامت ما مهم هستند.
یکی از پروتئینهایی که به دلیل تنهایی در سطح بالاتری تولید میشود، ADM است. مطالعات قبلی نقش این پروتئین را در پاسخ به استرس و تنظیم هورمونهای استرس و اجتماعی مانند اکسیتوسین نشان دادهاند. سطوح بالای ADM با افزایش خطر مرگ زودهنگام مرتبط است. پروتئین ASGR1 نیز با کلسترول بالا و افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است. سایر پروتئینهای شناساییشده در این مطالعه در روند پیشرفت مقاومت به انسولین، آترواسکلروزیس (سفت شدن و انسداد شریانها) و پیشرفت سرطان نقش دارند.
پروفسور باربارا ساهاکیان از دانشگاه کمبریج در این زمینه میگوید: این یافتهها بر اهمیت ارتباط اجتماعی در حفظ سلامت تأکید دارند. روز به روز افراد بیشتری از همه سنین از احساس تنهایی شکایت دارند. به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی تنهایی و انزوا را به عنوان یک نگرانی بزرگ بهداشتی جهانی شناخته است. ما باید راههایی برای مقابله با این مشکل روزافزون پیدا کنیم و به افراد کمک کنیم تا ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنند و از سلامت جسمی و روانی خود محافظت کنند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است