پژوهشگران دریافتهاند ویژگیهایی مانند خودشیفتگی ، برونگرایی و حتی روانپریشی میتوانند بر میزان و نوع آرایش زنان ، تأثیرگذار باشند.
به گزارش خط سلامت این یافتهها کمک میکنند تا درک بهتری از رابطه پیچیده بین ظاهر و شخصیت افراد داشته باشیم.
آرایش و روانشناسی: ارتباطی عمیقتر از آنچه فکر میکنید
مطالعهای که اخیراً در مجله Archives of Sexual Behavior منتشر شده است، ارتباط بین استفاده از آرایش و ویژگیهای شخصیتی مانند خودشیفتگی، برونگرایی و روانپریشی در زنان را بررسی کرده است. نتایج این مطالعه نشان میدهد:
زنانی که خودشیفتهتر هستند، تمایل بیشتری به استفاده از آرایش دارند. آنها از آرایش به عنوان ابزاری برای جلب توجه و تحسین دیگران استفاده میکنند.
زنان برونگرا نیز از آرایش برای تقویت شخصیت خود و احساس اعتماد به نفس بیشتر در تعاملات اجتماعی استفاده میکنند.
برخلاف دو مورد قبلی، زنانی که ویژگیهای روانپریشی دارند، تمایل کمتری به استفاده از آرایش دارند. آنها کمتر به نظر دیگران اهمیت میدهند و از این رو به آرایش به عنوان ابزاری برای تأثیرگذاری بر دیگران نگاه نمیکنند.
سایر عواملی که بر میزان آرایش زنان تأثیر میگذارند
مکان و موقعیت: زنان در موقعیتهای اجتماعی مانند قرار ملاقات یا مهمانیها، بیشتر از آرایش استفاده میکنند.
روانرنجوری: زنانی که روانرنجور هستند، در استفاده از آرایش نوسانات بیشتری دارند. در موقعیتهای اجتماعی از آرایش بیشتری استفاده میکنند تا احساس امنیت بیشتری کنند.
اهمیت این مطالعه
این مطالعه به کمک میکند تا ارتباط بین ظاهر و شخصیت را بهتر درک کنیم. همچنین این مطالعه میتواند به متخصصان سلامت روان کمک کند تا درک بهتری از برخی از رفتارهای مرتبط با سلامت روان داشته باشند.
نتیجهگیری
استفاده از آرایش تنها یک انتخاب زیبایی نیست، بلکه میتواند بیانگر ویژگیهای شخصیتی عمیقتر باشد. این مطالعه نشان میدهد آرایش میتواند به عنوان ابزاری برای ارتباط، خودبیانی و مدیریت برداشت دیگران استفاده شود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است