خاطرات شیرین دوران کودکی، کم و بیش در ذهن هر انسانی باقی می ماند. به گزارش خط سلامت اگرچه اقتضای دوران کودکی، بازی کردن و لذت بردن از هر لحظه است ولی در اغلب مواقع، افراد با سوگیری به گذشته خود نگاه می کنند و در کیفیت خاطرات شیرین دوران کودکی اغراق می کنند. این همان چیزی است که موجب شکل گیری سوگیری نوستالژی می شود.
خاطرات شیرین یا سوگیری نوستالژی
خاطرات شیرین ، معمولا با مرور دوران کودکی در ذهن تداعی می شود ولی آنچه باعث می شود فرد گذشته را بهتر از آنچه بوده است به یاد بیاورد، پدیده ای به نام سوگیری نوستالژی است.
سوگیری نوستالژی، تمایل به تفسیر بیش از حد جنبه های مثبت گذشته است. سوگیری نوستالژی باعث می شود، ذهن خاطرات مربوط به دوران کودکی را فیلتر کند؛ به این صورت که صرفا خاطرات خوشایند را به یاد می آورد و آنچه دردناک بوده را حذف می کند و حتی اگر خاطرات ناخوشایند دوران کودکی را به یاد بیاورد، آن ها را جزئی می داند.
چرا سوگیری نوستالژی اتفاق می افتد ؟
اکثر افراد دوران کودکی خود را بهتر از آنچه واقعا بوده مرور می کنند. برای سوگیری نوستالژی چند دلیل وجود دارد، برخی از آن ها عبارت است از:
افزایش سن و نزدیک شدن به پایان زندگی
نارضایتی از وضعیت فعلی و تحت فشار بودن باعث می شود، فرد به گذشته واپس روی کند.
سوگیری نوستالژی امری رایج است؛ اما اگر شما مدام به گذشته خود و مرور دوران کودکی اشتغال خاطر دارید بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید؛ او می تواند در کشف علت رفتارتان به شما کمک کند. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.