معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: شبکه بهداشت و درمان در مناطق مختلف کشور شیوع شپش در مدارس را رصد میکند و اکنون وضعیت تحت کنترل است.
به گزارش خط سلامت صادق ستاریفرد درباره افزایش شیوع شپش در مدارس کشور بهویژه مدارس دخترانه، افزود: هر سال گزارشهایی از شیوع شپش بهویژه در مراکز خوابگاهی و شبانه روزی گزارش میشود، اما مطابق دادهها تاکنون این شرایط بغرنج نبوده است.
وی اضافه کرد: در این راستا توسعه سلامت دانشآموزان، آگاهی بخشی و کنترل رفتار آنها دنبال میشود همچنین در برخی از مدارس شبانه روزی شامپو و اقلام بهداشتی لازم از سوی شبکه بهداشت و درمان و در برخی موارد از طرف آموزش و پرورش ارسال و در میان دانشآموزان توزیع شده است.
چندی پیش در شبکههای اجتماعی موضوع تعطیلی مدارس به دلیل شپش منتشر شد که وزارت بهداشت اعلام کرد شایعه تعطیلی مدارس به دلیل شیوع شپش صحت ندارد. این آلودگی نه یک عفونت است و نه بیماری بلکه یک آلودگی قابل کنترل است؛ بنابراین نیازی به تعطیلی مدارس نیست.
در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، احتمال دارد در مدارس همه ساله شیوع برخی از بیماریها مانند شپش (پدیکولوس) افزایش یابد؛ به همین دلیل این مساله نیازمند توجه خانوادهها، دانشآموزان و مدارس است. در دهههای پیش که امکانات بهداشتی مانند اکنون رشد چشمگیری نداشت برای جلوگیری از شیوع شپش دختران گیسوان خود را کوتاه میکردند و پسران موهای خود را با ماشینهای مخصوص میتراشیدند، اما امروزه این کار دیگر متداول نیست و توجه به بهداشت در مدارس و خانواده جایگاه مهمی دارد.
پزشکان معتقدند که انتقال شپش سر عمدتاً در اثر تماس با اشیاء آلوده نظیر حوله، شانه، برس سر، کلاه، روسری، مقنعه، متکا و لباسهای خوابی است که به طور مشترک مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه در یک جا بر روی هم قرار داده شود همچنین به وسیله صندلیهای سالنهای اجتماعات، کلاس ها، وسایل نقلیه عمومی، کمدهای لباس، حمامهای عمومی و رختکن استخرها انتقال انجام میشود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است