شامپو بدون سولفات برای مو خوب است یا بد؟

خط سلامت: سولفات نمکی است که هنگام واکنش اسید سولفوریک با سایر مواد شیمیایی تشکیل می‌شود که می‌تواند چربی و آلودگی پوست سر و موها را پاک کند. وجود سولفات در شامپو کمک می‌کند که با آب ترکیب شده و چربی‌ها را پاک کند. سولفات‌ها علاوه بر شامپو در شوینده های دیگرو محصولات مو و محصولات مراقبت از دندان نیز وجود دارند.

شامپو بدون سولفات برای مو خوب است یا بد؟

اگرچه انواع مختلفی از سولفات ها در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند، اما رایج‌ترین سولفات‌ها در صنعت مراقبت از مو، سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) هستند. این ترکیبات از نفت و منابع گیاهی مانند روغن نخل و نارگیل تولید می شوند.

به گزارش خط سلامت شامپوی بدون سولفات این روزها به واژه‌ای رایج در حوزه مراقبت از مو تبدیل شده که در سرتاسر جهان شنیده می‌شود. اما آیا شامپو بدون سولفات واقعاً برای مو مفید است؟

در حالی که سولفات‌ می‌تواند پاک‌کننده‌‌ موثری باشد، ممکن است قوی و خشک‌کننده نیز باشد و به عوارض منفی احتمالی برای مو و پوست سر منجر شود.

در نتیجه در حال حاضر بسیاری از برندها جایگزین‌های بدون سولفات عرضه می‌کنند تا پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگانی باشند که دنبال گزینه‌های ملایم‌تر و طبیعی‌تری برای مراقبت از مو هستند.

سولفات چیست؟

سولفات‌ ترکیبی شیمیایی‌ است که معمولاً در مواد معدنی، نمک، و موادی مانند سدیم سولفات یا منیزیم سولفات یافت می‌شود. خارج از دنیای آرایش و زیبایی، سولفات را می‌توان در محصولات پاک‌کننده، اقلام بهداشت شخصی و حتی افزودنی‌های غذایی یافت.

دلیل استفاده از سولفات در محصولات بهداشتی چیست؟

سولفات یک ماده پاک‌کننده‌ قوی است که در از بین بردن کثیفی، روغن و انباشتگی محصولات بسیار موثر است و از طرفی در تولید انبوه محصولات، ماده‌ای ارزان‌قیمت محسوب می‌شود.

سولفات همچنین عملکرد کف‌زایی رضایت‌بخشی دارد، که بسیاری از افراد آن را با تمیزیِ بهتر مرتبط می‌دانند. با این حال واقعیت این است که در عمل بیشتر از آنکه مفید باشد آسیب‌زاست.

پنج اثر منفی اصلی که استفاده از شامپوی حاوی سولفات می‌تواند روی مو داشته باشد به این شرح است:

- حذف چربی‌های طبیعی: سولفات پاک‌کننده‌ای قوی است که می‌تواند روغن‌های طبیعی پوست سر و مو را از بین ببرد و به خشکی و احتمالا تحریک و حساسیت منجر شود.

- آسیب‌دیدگی مو: استفاده مکرر از سولفات می‌تواند به‌مرور زمان ساقه مو را ضعیف کند و به شکستگی ساقه، موخوره و کدر شدن موها منجر شود.

- تحریک پوست سر: سولفات ممکن است برای پوست سر قوی باشد و سبب تحریک، خارش، و قرمزی شود، به‌خصوص در افرادی که پوست حساس یا بیماری خاصی مانند اگزما یا پسوریازیس دارند.

- کم‌رنگ کردن رنگ مو: در افرادی که موهای خود را رنگ می‌کنند سولفات می‌تواند باعث از بین رفتن سریع‌تر رنگ مو شود و به درخشندگی آن آسیب بزند.

- مشکلات موی فر: سولفات می‌تواند فر طبیعی موهای فر یا مجعد را مختل کند و به وز شدن و از دست رفتن حالت مو منجر شود.

شامپوی بدون سولفات چیست؟

شامپوهای بدون سولفات از عوامل پاک‌کننده ملایم‌تری استفاده می‌کنند که در تماس با پوست سازگاری و لطافت بیشتری دارند. آنها بدون اینکه مقدار زیادی از رطوبت طبیعی مو را از بین ببرند، موها را تمیز می‌کنند و همچنان موثرند.

این شامپوها به‌خصوص برای افرادی که پوست حساس یا نوع موی خاصی، مانند موی فر یا رنگ‌شده دارند مناسب هستند.

شامپو بدون سولفات برای مو خوب است؟

شامپوهای بدون سولفات، به‌عنوان محصولاتی ملایم‌تر، می‌توانند به حفظ رطوبت طبیعی مو کمک کنند، که باعث می‌شود کمتر خشک یا تحریک شود و درنتیجه با مصرف آنها احتمال شکستگی ساقه مو پایین‌تر خواهد آمد.

با این وجود برای اینکه بهترین نتیجه را از آن بگیرید ضروری است شامپوی بدون سولفاتی را انتخاب کنید که برای نیاز و نوع موی خاص شما مناسب باشد.

از کجا بفهمم که شامپو بدون سولفات است؟

وقتی شامپوی یک برند بدون سولفات باشد، اغلب این موضوع را روی بسته‌بندی خواهید دید، زیرا این نکته‌ای کلیدی برای فروش محصول آن برند است. اما برای اطمینان بیشتر، بهترین کار این است که نوشته‌های ریز روی بسته‌بندی را بخوانید.

رایج‌ترین سولفات‌هایی که در شامپو استفاده می‌شوند عبارت‌اند از سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES)، بنابراین حواستان به این دو عامل در فهرست مواد تشکیل‌دهنده باشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: عصر ترکیه 

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان