سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود میآوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند، ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیابتر از گذشته شده بهطور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
به گزارش خط سلامت یک متخصص طب سنتی، با بیان اینکه سکنجبین بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستان معرفی می شود گفت: سکنجبین که ترکیبی از عرق نعنا، سرکه، آب و عسل است، بسیار مفید بوده و در رفع عطش بسیار موثر است.
سکنجبین که از سرکه وشکر یاسرکه و عسل تشکیل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و سایر خواص بسیار متنوع است ودر خصوص انواع سکنجبین بایدگفت ۱۲۶۰ نوع سکنجبین تهیه میشود که بعضی از آنها برای حفظ صحت و برخی برای رفع بیماریها به کار میرود.
خواص سکنجبین را رفع خشکیکام و دهان است مصرف سکنجبین برای افرادی که در کام ودهانشان احساس خشکی میکنند یک داروی کمک رسان است و با ایجاد اعتدال سبب بر طرف شدن این خشکی میشود.
اینکه در برخی بیمارانی که رطوبت از ریه آنها به سختی و با سرفه شدید خارج میشود و خروج خلط از دستگاه تنفسی آنها به دشواری صورت میگیرد، گفت: مصرف سکنجبین سبب می شود تا خروج آن به سهولت انجام پذیرد و موجب راحتی بیماران شود.
هیچ گاه نباید سکنجبین را به استفاده از یخ خیلی سردکرد، چون این عمل مانع لطیف شدن و از بین رفتن مواد زاید بدن می شود.
سکنجبین معتدل مخلوط شده با آب یا گلاب درمانی موثر برای تب است، باید توجه داشتکه تشنگی الزاما با نوشیدن آب برطرف نمیشود و مصرف کاهو سکنجبین، خاکشیر، روغن بادام شیرین، روغن بنفشه و جو نیز به تامین رطوبت بدن کمک میکند.
این متخصص یزدی در پایان با اشاره به اینکه سکنجبین خاصیت دارویی بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: سکنجنین بهترین نوشیدنی برای درمان کبد چرب و چربی خون است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: همشهری آنلاین