نتایج تحقیقات درمورد خودکشی رزیدنت‌ها اعلام شد

خط سلامت:کمیته پیشگیری از خودکشی رزیدنت‌ها با تمرکز بر مسائل رفاهی و حقوقی دستیاران و تدوین آیین‌نامه‌های حمایتی تشکیل شد.

نتایج تحقیقات درمورد خودکشی رزیدنت‌ها اعلام شد

محمدرضا شگرف نخعی، دبیر کارگروه سلامت روان وزارت بهداشت، در مصاحبه‌ای از تشکیل کارگروهی برای پیشگیری از خودکشی رزیدنت‌ها خبر داد. این کارگروه به منظور ارتقاء سلامت روان و همراهی دستیاران پزشکی تشکل یافته و شامل انجمن‌های علمی روانپزشکی و روان درمانی، جمعیت پیشگیری از خودکشی و نمایندگانی از معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت است. در این جلسه‌ها برای رسیدگی به مشکلات روحی و روانی رزیدنت‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

افزایش حقوق و بهبود شرایط رفاهی رزیدنت‌ها

به گزارش خط سلامت از ایلنا نخعی در ادامه افزود، یکی از مباحث مهم در این کمیته، پیگیری مسائل رفاهی دانشجویان است. افزایش حقوق و تغییر وضعیت شغلی دستیاران به «شغل» از موضوعاتی است که در حال پیگیری است. وزیر بهداشت بودجه‌ای برای تامین بیمه و سایر مسائل رفاهی اختصاص داده است. همچنین، تغییرات آیین نامه دستیاری برای کاهش فشارهای کاری در دست بررسی است که از مطالبات وزیر بهداشت و معاونت آموزشی محسوب می‌شود.

آموزش و آگاهی‌رسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

یکی از راهکارهای کارگروه، آموزش به دستیاران است. دو گروه از معاونت آموزشی و معاونت دانشجویی به تربیت نمایندگانی می‌پردازند که با دستیاران در ارتباط هستند و در زمینه مشاوره و آموزش، کارگاه‌هایی ترتیب می‌دهند. این آموزش‌ها به دستیاران کمک می‌کند تا علائم مرتبط با خطر خودکشی را شناسایی کرده و بلافاصله به مراکز مشاوره مراجعه کنند.

غربالگری و ارتقاء سلامت روانی

نخعی بیان کرد، غربالگری سلامت روان برای دانشجویان جدیدالورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا می‌شود. در این روند، دانشجویانی که مشکلاتی در زمینه سلامت روان دارند شناسایی و تحت مراقبت و پیگیری قرار می‌گیرند. سلامت روان دستیاران پزشکی بخشی از مناظرات این کارگروه است و اقدامات پژوهشی برای رفع مشکلات در حال جریان است.

رابطه پیچیده بین رفاه و خودکشی

نخعی تاکید کرد که پدیده خودکشی تنها به مسائل رفاهی و فشار کاری مرتبط نیست و عوامل متعددی در آن دخیل هستند. همچنین خودکشی در میان گروه پزشکی جهانی است و مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است. با اینکه پزشکان در سراسر جهان با فشارهای کاری شدید مواجه‌اند، اما تلاش‌های پژوهشی برای کاهش فشارهای روانی ادامه دارد.

دفاتر مشاوره در دانشگاه‌ها

نخعی توضیح داد که دفاتر مشاوره در دانشگاه‌های علوم پزشکی موجود است، اما نگرانی‌های دانشجویان پزشکی از دریافت برچسب بیمار روانی، آن‌ها را از مراجعه منصرف می‌کند. باید تلاش کرد تا این نگرانی‌ها کاهش یابد و نگاه منفی به مشاوره روانشناسی اصلاح شود. افزایش آگاهی جامعه نشان می‌دهد که مراجعه به روانشناسان بیشتر شده است.

انصراف یا ادامه تحصیل: چالش‌های تصمیم‌گیری

نخعی به سوالی درباره اینکه چرا دستیاران انصراف نمی‌دهند، پاسخ داد و گفت که موضوع انصراف دستیاران نیز در حال پیگیری است. بعضی از دستیاران ممکن است از حرفه و رشته پزشکی رضایت داشته باشند و مشکلات دیگری آن‌ها را به خودکشی سوق دهد. مسائل حقوقی نیز ممکن است مانع از انصراف آن‌ها شود. بنابراین، نباید خودکشی را تنها به این موضوع متصل دانست.

توجه به انتشار صحیح اخبار خودکشی

نخعی تاکید دارد که اخبار مربوط به خودکشی باید با دقت و رعایت جنبه‌های علمی منتشر شود. انتشار نادرست این اخبار می‌تواند خطراتی را برای دیگران به همراه داشته باشد. به همین دلیل، بزرگ‌نمایی و دراماتیزه کردن این قبیل اخبار نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه می‌تواند آسیب زا باشد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان