تشخیص کودک پرانرژی از بیش‌فعال؟

خط سلامت: تشخیص صحیح بیش فعالی (ADHD) در کودکان اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که این اختلال پیچیده عصبی-رشدی می‌تواند تاثیرات جدی بر زندگی تحصیلی، اجتماعی و خانوادگی آنها بگذارد و گاهی تا بزرگسالی ادامه یابد.

تشخیص کودک پرانرژی از بیش‌فعال؟

 تشخیص بیش‌فعالی درکودکان همیشه ساده نیست و والدین باید توجه دقیقی به رفتارهای کودکان داشته باشند. بر اساس تحقیقات روانشناسی، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از افراد ممکن است علائم و عوارض بیش‌فعالی (ADHD) را تا دوران بزرگسالی تجربه کنند، با این حال، میانگین سنی تشخیص این اختلال در کودکان به ۷ سال می‌رسد.

چگونگی شناسایی علائم بیش‌فعالی در کودکان

به گزارش خط سلامت معمولاً والدین و معلمان با مشاهده برخی نشانه‌ها مانند فعالیت و تحرک بیش از حد، حواس‌پرتی، عدم تمرکز بر روی یک فعالیت خاص، تصمیم‌گیری‌های بدون فکر و ناگهانی و همچنین دشواری در تمرکز، به وجود چنین اختلالی پی می‌برند.

بیش‌فعالی یک اختلال عصبی-رشدی پیچیده است که می‌تواند زندگی فرد را در جنبه‌هایی مانند مدرسه، محل کار یا حتی خانه تحت تأثیر قرار دهد. علائم این اختلال در کودکان و بزرگسالان نیز متفاوت است و گاهی تشخیص آن می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. افرادی که در کودکی علائم را متوجه نشده‌اند، ممکن است در دوران بزرگسالی با مشکلاتی روبرو شوند.

علائم شایع بیش‌فعالی در کودکان

کودکان مبتلا به این اختلال ممکن است بیش‌ازحد بی‌قرار باشند و در توجه و تمرکز نیز مشکلاتی داشته باشند. برخی از این علائم شامل حواس‌پرتی، بی‌قراری، نیاز مداوم به حرکت، پرحرفی و قطع کردن حرف دیگران است. همچنین این کودکان ممکن است نتوانند در کلاس آرام بنشینند و فعالیت‌های گروهی را مختل کنند.

درک تفاوت بین کودک پرانرژی و بیش‌فعال

نکته مهمی که باید در نظر داشت این است که کودکان خردسال به‌طور طبیعی پرانرژی هستند و دامنه توجه کوتاهی دارند. بنابراین، هرگز نباید کودکان را تنها به این دلیل که با همسالان خود متفاوت هستند در دسته بیش‌فعالان قرار داد. کودکانی که در مدرسه و خانه عملکرد مناسبی دارند و با دوستان خود کنار می‌آیند، به‌احتمال زیاد بیش‌فعال نیستند.

نحوه مدیریت رفتار کودکان بیش‌فعال توسط والدین

والدین برای حمایت از کودک خود باید ابتدا بیش‌فعالی را به‌عنوان یک اختلال عصبی-رشدی درک کنند و صبور باشند. ایجاد برنامه‌های منظم و تعیین قوانین می‌تواند کمک زیادی به مدیریت این کودکان کند. تشویق و دادن عشق و محبت به خاطر تلاش و موفقیت، هرچند کوچک، به حل مشکلات کمک می‌کند. زمانی که کودک رفتار نامناسبی دارد، والدین باید آرامش خود را حفظ کنند و در صورت نیاز به متخصصان روانشناسی یا روانپزشکی مراجعه کنند.

راه‌های تخلیه انرژی اضافی کودکان بیش‌فعال

روانشناسان توصیه می‌کنند که ورزش به‌خصوص شنا، به‌عنوان یک راه برای تخلیه انرژی اضافی این کودکان استفاده شود. شنا از جمله ورزش‌هایی است که تمامی عضلات بدن را درگیر کرده و به تخلیه انرژی کمک شایانی می‌کند.

پتانسیل موفقیت در کودکان بیش‌فعال

از دیدگاهی دیگر، بیش‌فعالی می‌تواند به‌عنوان یک پتانسیل مثبت در نظر گرفته شود. کودکان بیش‌فعال با تشخیص به‌موقع و مدیریت صحیح می‌توانند موفقیت‌های بزرگی در زندگی به‌دست آورند.

 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان